Skulle ønske det var uflaks

Etter tapet mot Southampton onsdag kveld våkner alle røde fans til en knallhard virkelighet.

Vi har opplevd fremgang helt siden Klopp overtok roret, men to kamper på rad med tap på hjemmebane har satt tingene i et nytt lys.

For noen få uker siden leste jeg at det var 85% sannsynlig med topp fire plassering i år og at Liverpool ville følge Chelsea til døren. Det eneste som nå er sikkert er at alt er usikkert.

Ufarlig og kjedelig

Et tap eller to kommer for alle topplag før eller siden. Jeg er ikke spesielt bekymret på grunn av resultatene, men det er spillet bak resultatene som er urovekkende. Vi har tapt på hjemmebane for to relativt sett mye svakere lag.

Dessverre må jeg si fortjent. Begge disse lagene har studert de rødes spillestil. De har valgt å ligge lavt og kompakt og angrepet oss når vi mister ballen. Jeg har tillatt meg å kalle Liverpools spillestil for amatørmessig i denne sammenheng.

Det Liverpool har prestert mot Swansea og Southampton har vært ufarlig og direkte kjedelig. Vi slår ingen lag med pen og pyntelig angrepsfotball i sakte film. Publikum kjeder seg. Spillet går tregt og forutsigbart. Farligheter oppstår bare når vi mister ballen.

I andre omgang mot Southampton var det tegn til bedring. Mer aggressivitet og mer direkte på mål i noen perioder.

Holder ikke mål

De andre lagene har funnet mottrekk til Klopps fotballstil. Det har foreløpig satt oss helt ut. Jeg har også sett at flere av spillerne ikke holder mål på øverste nivå. Emre Can er ikke god nok - rett og slett. Han er løpssterk og taklingssterk, men ikke god nok i det oppbyggende spillet.

Hans problemer forsterkes når Henderson blir nokså lik i stilen. Midtbanen blir da totalt sett altfor forutsigbar.

Origi virker totalt forvirret når han kommer innpå. Dette er en spiller vi ikke kan satse videre på. Sturridge har jeg mistet troen på. Han trives ikke på banen. Kroppsspråket forteller at han vil vekk.

Den blide tysker er for første gang på defensiven med vårt lag. Han forsvarer spillere og spillestil. Han gir oss ikke noe å se frem til av for eksempel nye spillerkjøp. Han gir oss ikke noen gode forklaringer på hva som er galt, for vi ser jo at noe er galt. Jeg er enig med Klopp i at 2. omgang i går var bedre, men det er ikke nok. Vi har tapt mot to svakere lag og jeg skulle ønske at det var på grunn av uflaks.