Her har Liverpool blitt enda farligere

Liverpool har blitt enda farligere på corner, og det er en ny mann som har fått hovedansvaret.

På de 13 første kampene i inneværende Premier League-sesong har Liverpool fått 81 cornere. 63 av disse er slått direkte inn i feltet, og av de 63 har fire endt rett i mål. Det viser tall vi har hentet fra statistikkleverandør Instat. 

Det skjedde i seriepremieren mot Leeds, da Andy Robertson fant hodet til Virgil van Dijk, som stanget den i mål. Videre skjedde det to ganger mot Leicester, da James Milner først slo den rett i hodet på Jonny Evans, som scoret selvmål, før Roberto Firmino headet i mål et innlegg fra Milner. 

Ingen corner-assists fra Trent

Senest skjedde det mot Tottenham på onsdag, da Robertson slo et flott hjørnespark som Roberto Firmino stanget vakkert i mål og avgjorde kampen som sendte Liverpool til tabelltopp. 

Et navn som mangler på assist-listen fra cornere er Trent Alexander-Arnold. Han står kun med én målgivende pasning så langt denne Premier League-sesongen. Den kom i åpent spill mot Arsenal, da han slo inn til back-kollega Robertson.

Den skotske venstrebacken står på sin side med fire målgivende - to i åpent spill og to direkte fra cornere. Og det er ikke tilfeldig at Robertson er den av de to backene som leverer fra hjørnespark.

HODESTØT: Roberto Firmino scoret sitt andre cornermål for sesongen da han senket Tottenham på vakkert vis like før slutt.

HODESTØT: Roberto Firmino scoret sitt andre cornermål for sesongen da han senket Tottenham på vakkert vis like før slutt.

Robertson har tatt over

Der Alexander-Arnold slo klart flest cornere i fjor, er det hans kamerat på motsatt back som har fått ansvaret denne sesongen.

Av de 63 cornerne Liverpool har slått direkte inn, står Robertson for 36. Alexander-Arnold har slått 17, mens Milner har slått ni og kanskje imponerer mest, da to av de har endt i scoring. 

FIRE MÅL: Liverpools cornere som er slått direkte inn i feltet denne sesongen. Fire har resultert i scoring.

FIRE MÅL: Liverpools cornere som er slått direkte inn i feltet denne sesongen. Fire har resultert i scoring.

Av de 36 cornerne til Robertson er hele 28 slått fra venstresiden, og Liverpool slår klart flest utoverskrudde cornere. Det viser seg også å være lurt. Samtlige scoringer har kommet fra utoverskrudde cornere. 

Blitt farligere selv uten Virgil

Og Liverpool er, med sin nye faste cornermann Robertson, blitt enda farligere enn før når hjørnesparkene piskes direkte inn i feltet. Forrige sesong ble det syv scoringer på slike situasjoner.

Liverpool er i god rute til å slå dette antallet i 2020/21 - selv uten Virgil van Dijk på banen.