– Jeg hadde tatt en trenerjobb hvor som helst, også i utlandet

Ordene tilhører Liverpool-legenden Sammy Lee, og ble ytret i mars i år. Nå, ni måneder senere, er han tilbake i manesjen, og skal 3. juledag forsøke å stikke kjepper i hjulene til sin gamle klubb.

Da Lee lot seg intervjue av The Athletic i mars nærmet det seg to år siden han fikk sparken som assistentmanager i Everton.

– Jeg savner det veldig, hver eneste dag. Det er uten tvil blitt et tomrom i livet mitt. Jeg savner å være involvert med folk, være rundt spillerne og ute på treningsfeltet. Det er vanskelig for meg, sa Lee til James Pearce i The Athletic den gangen.

– Jeg skal ikke lyve. Det har vært en vanskelig periode for meg. Dette er det lengste jeg har vært uten jobb. Folk kaller det en jobb, men for meg har det aldri vært en jobb. Trenergjerningen er mitt kall. Det er livet mitt, fortsatte han.

TILBAKE I MANESJEN: Sammy Lee lever endelig det livet han elsker igjen.

TILBAKE I MANESJEN: Sammy Lee lever endelig det livet han elsker igjen.

Sammy Lee var Liverpool-supporter fra barnsben av, og spilte 295 kamper for favorittklubben i klubbens mest suksessrike periode på 80-tallet. 61-åringen har hatt en omfattende trenerkarriere etter at han selv la fotballen på hylla, og har vært trener under managerlegender som Gerard Houllier, Rafael Benitez og Sven Gøran Eriksson. Men kanskje mest kjent er han for samarbeidet med omstridte Sam Allardyce gjennom mange år. Big Sam og Little Sam jobbet sammen både i Bolton, Crystal Palace, Everton og med det engelske landslaget. 

Fikk tilbake livet han liker

For seks dager siden fikk endelig Lee livet sitt tilbake. Da ble nemlig Allardyce utnevnt til ny manager i West Bromwich, hvor han signerte en kontrakt på halvannet år. Og sporenstreks valgte 66-åringen å hente inn Lee som sin assistentmanger. Big Sam og Little Sam er dermed tilbake i manesjen for fullt, og 3. juledag gjester de Anfield.

Det har vært vanskelig for Lee å forholde seg til gameklubben etter at han jobbet for Everton.

– Det tok litt tid før jeg til slutt bestemte meg for å gå på kamp på Anfield igjen. Jeg var tilbake da Liverpool spilte der mot Wolves sent i desember, og jeg har vært tilstede på Liverpool-kamper et halvt dusin ganger siden den kampen, sa Lee i mars.

TAPTE LOKALOPPGJØRET:  Det ble ingen god start på trenergjerningen i West Bromwich for Sammy Lee, da WBA tapte lokaloppgjøret mot Aston Villa hele 3-0 hjemme på The Hawthorns.

TAPTE LOKALOPPGJØRET: Det ble ingen god start på trenergjerningen i West Bromwich for Sammy Lee, da WBA tapte lokaloppgjøret mot Aston Villa hele 3-0 hjemme på The Hawthorns.

Scouseren vokste opp med den sterke rivaliseringen mellom fotballklubbene på Merseyside, og spilte i 13 lokaloppgjør mot Everton selv. Med en slik bakgrunn måtte han tenke seg om to ganger før han tok jobben som assistentmanager på Goodison Park.

– Jeg er ikke dum. Jeg kommer fra denne byen, og visste hva dette innebar, ikke bare for meg selv, men også for min familie og mine venner, og for supporterne på begge sider. Jeg forstår at folk ikke skjønner hvorfor jeg gjorde det. Da jeg tok jobben, visste jeg hva jeg gikk til.

– Alle vet at jeg er Liverpool-supporter. Det kommer jeg aldri til å benekte. Det har jeg alltid vært, og kommer alltid til å være. Men jeg ønsket å vise for folk at uansett hvilke farger jeg har på meg, så vil jeg gjøre mitt beste i jobben min. Det har jeg gjort alle stedene jeg har jobbet.

– Jeg angrer ikke på at jeg tok jobben hos Everton. Det var faktisk en veldig fin periode i livet mitt som jeg er stolt av.

Uproblematisk

Jobben som assistentmanager i West Bromwich vil nok være langt enklere for Lee i den forstand at Midlands-klubben ikke har noen sterk rivalisering med Liverpool.

For bare fem dager siden ledet han sin første treningsøkt ved Monster Energy Training Compex, på det som var hans første arbeidsdag for West Bromwich den 17. desember.

Med stoppeklokken i hånden ropte han sine ordrer på sedvanlig vis.