Liverpool møter Premier Leagues mest effektive spissduo

Til sammen har Tottenhams spisser gjort 19 Premier League-mål på de tolv første serierundene.

Son Heung-Min har gjort 10 mål, og deler dermed andreplassen på Premier Leagues toppscorerliste med Mohamed Salah og Jamie Vardy, ett mål bak Evertons Dominic Calvert-Lewin, mens Sons spisskollega, Harry Kane, har gjort ni mål.

Tottenhams spisser har med andre ord gjort hele 19 mål på de tolv første serierundene. I tillegg ligger Kane på assist-toppen med 10 målgivende pasninger, noe som er hele seks mer enn nestemann på lista, Manchester Citys Kevin De Bruyne. Spisskollega Son er registrert med fire målgivende pasninger.

Samspillet mellom de to Tottenham-spissene er nesten telepatisk. Spurs sin scoring mot Crystal Palace i helgen, da Kane scoret på en assist fra Son, var faktisk den tolvte scoringen i Premier League denne sesongen hvor den ene av spissduoen har levert den målgivende pasningen til den andre. I alle turneringer er det snakk om 13 scoringer, og totalt har de to skapt 32 scoringer for hverandre siden de begynte sitt samarbeid i Spurs.

Det er et Liverpool-forsvar uten den langtidsskadede duoen Joe Gomez og Virgil van Dijk som skal bryne seg på Tottenhams to superspisser. Joël Matip måtte kaste inn håndkledet etter en omgang mot Fulham, på grunn av en vond rygg, og dersom han ikke blir spilleklar har ikke de røde en eneste rutinert midtstopper og sette inn mot de to målgarantistene.

Jürgen Klopps mannskap avsluttet som kjent kampen på Craven Cottage med de to midtbanespillerne Fabinho og Jordan Henderson som midtstoppere. Det er lite sannsynlig at Klopp velger å starte kampen mot Spurs med begge disse to som midtstoppere, men at Fabinho nok en gang blir å finne i forsvarsrekka er høyst sannsynlig. Makkeren hans kan imidlertid fort hete Nathaniel Phillips.

Uansett hvilke fire Klopp velger å starte med i forsvarsrekka mot Spurs, må de være oppmerksomme på trusselen de to superspissene utgjør.

Farlige i feltet

Harry Kane har gjort 15 mål i alle turneringer denne sesongen, og kun to av disse er blitt scoret fra posisjoner utenfor 16 meteren, viser statistikken til InStat.

HARRY KANES SCORINGER: Tottenhams målsnik må passes godt på i feltet.

HARRY KANES SCORINGER: Tottenhams målsnik må passes godt på i feltet.

Studerer vi målkartet til Kanes kollega, Son, er det ikke så ulikt. Av sør-koreanerens 13 mål i alle turneringer denne sesongen har også alle utenom to kommet fra posisjoner innenfor 16-meteren.

Det er imidlertid en nyanse her. Svært mange av Kanes scoringer er kommet fra omtrent samme sted, rundt femmeteren rett foran mål. Sons scoringer er mer spredt innenfor straffefeltet, noe som kan tyde på at sør-koreaneren er en mann som det er værre å forutse hvordan beveger seg og hvor han vil dukke opp å avslutte. 

SONS SCORINGER: Son Heung-Min er en vanskelig spiller å stoppe.

SONS SCORINGER: Son Heung-Min er en vanskelig spiller å stoppe.

Son er ingen storvokst spiller, og har bare gjort ett av sine 13 mål med hodet. Sju har kommet med høyre fot og fem med venstre. Her er det altså snakk om en spiller som er omtrent like farlig med begge beina.

Harry Kane er mer målfarlig med hodet, og fire av hans mål vært hodestøt. Alle fra omtrent samme posisjon, midt foran mål på cirka fem meters hold. Han gjør flere mål med høyre enn med venstre fot, og hans scoringer med venstre har en tendens til å komme fra kloss hold, fra fem meter og inn. På langskudd avslutter han med høyre.

Liverpool-forsvarets fremste oppgave onsdag kveld vil bli å nøytralisere den trusselen de to Spurs-spissene utgjør, og da først og fremst inne i straffefeltet. Mye vil handle om å holde Spurs på god avstand fra straffefeltet, og følge de to spissenes smarte bevegelser og løp.