Fotball-Europa står stille:Dette var stillingen i de fem største europeiske ligaene da koronapandemien stoppet fotballen

Vi har sett på hvem som ligger an til å bli mestere i England, Italia, Spania, Tyskland og Frankrike, og også hvem som kan kvalifisere seg for spill i Europa, og hvem som står i fare for å rykke ned.

Vi er alle klar over at Liverpool bare trenger seks poeng til fra sine ni siste kamper for å få sitt første ligamesterskap på 30 år, og vinne Premier Leauge for første gang i klubbens historie. 

Manchester City, som har ti kamper igjen å spille, ligger an til en plass i Champions League sammen med Leicester, mens Chelsea for øyeblikket har den siste foten innenfor Champions League-døren. Dette forutsetter selvsagt at City vinner frem med sin anke til idrettens voldgiftsrett, da UEFA har stengt de lyseblå ute fra europacupspill på grunn av brudd på reglene for finansielt fair play.

Manchester United ligger på femteplassen og dermed en plass i gruppespillet i Europa League, men har klubber som Wolverhampton, Sheffield United, Tottenham og Arsenal hakk i hæl.

I bunnen av tabellen synes Norwich rimelig fortapt. Med sine 21 poeng på 29 kamper har de seks poeng opp til en plass over streken. Bournemouth og Aston Villa er de to andre under streken akkurat nå, mens det kun er målforskjellen som gjør at Watford og West Ham holder hodet over vannet.

Dersom dagens tabell ble gjeldende:

Mester: Liverpool

Champions League: Manchester City, Leicester, Chelsea:

Europa League: Manchester United

Nedrykk: Aston Villa, Bournemouth, Norwich

Italia

Serie A var 3-4 serierunder bak Premier League da fotballen ble stoppet i Italia. Tolv av de tjue klubbene hadde spilt 26 av 38 kamper, mens de resterende hadde spilt 25 kamper.

Juventus og Lazio kniver om ligamesterskap, mens Inter ligger godt an til å ta tredjeplassen. Atalanta og Roma kjemper om den fjerde plassen som gir plass i gruppespillet i Champions League, mens Napoli for øyeblikket ligger an til å kapre den siste plassen i Europa League. 

I bunnen av tabellen synes Brescia og SPAL fortapt, mens Leece også ligger under streken, men det er kun på dårligere målforskjell enn Genoa. Sampdoria, Torino og Udinese skal heller ikke føle seg trygge om sesongen blir fullført.

Dersom dagens tabell ble gjeldende:

Mester: Juventus

Champions League: Lazio, Inter, Atalanta

Europa League: Roma, Napoli

Nedrykk: Lecce, SPAL, Brescia

KORONA-TILTAK: I Serie A spilte man for tomme tribuner før sesongen ble stoppet. Her har Juventus scoret mot Inter.

KORONA-TILTAK: I Serie A spilte man for tomme tribuner før sesongen ble stoppet. Her har Juventus scoret mot Inter.

Spania

I La Liga var det spilt 27 ligarunder da fotballen ble stoppet. Altså 11 serierunder igjen, to mer enn de fleste lagene i Premier League.

Kampen om tittelen står mellom Barcelona og Real Madrid, mens det er svært spennende om de to siste Champions League-plassene, hvor Sevilla og Real Sociedad ligger best an akkurat nå, men hvor Getafe og Atletico Madrid følger hakk i hæl.

Lite er avklart i forhold til nedrykk, selv om Espanyol ligger dårlig an. Leagnes har tre poeng mer med 23 poeng, mens Mallorca med 25 poeng bare har ett poeng opp til Celta Vigo over streken.

Dersom dagens tabell ble gjeldende:

Mester: Barcelona

Champions League: Real Madrid, Sevilla, Real Sociedad

Europa League: Getafe, Atletico Madrid

Nedrykk: Mallorca, Lagnes, Espanyol

Tyskland

I Bundesliga har de fleste klubbene spilt 25 av 34 kamper. Altså like mange kamper igjen å spille som de fleste klubbene i England.

Bayern München har opparbeidet seg et forsprang på fire poeng ned til Borussia Dortmund og fem poeng til RB Leipzig. Bare poenget bak der igjen følger Borussia Mönchengladbach. Bayer Leverkusen har også heng på Champions League-plassene.

Under streken ser det mørkt ut for Werder Bremen og SC Paderborn, mens Fortuna Düsseldorf ligger an til å måtte spille playoff-kamp for å unngå nedrykk.

Dersom dagens tabell ble gjeldende:

Mester: Bayern München

Champions League: Borussia Dortmund, RB Leipzig, Borussia Mönchengladbach

Europa League: Bayer Leverkusen, Schalke 04

Playoff for å unngå nedrykk: Fortuna Düsseldorf

Nedrykk: Werder Bremen, SC Paderborn

Frankrike

Paris Saint-Germain har et forsprang på hele tolv poeng i Ligue 1, med Marseille på en klar andreplass. Rennes og Lille kjemper om den siste Champions League-plassen. 

De fleste klubbene har ti kamper igjen å spille, altså 28 serierunder unnagjort, men PSG er en av to klubber som har elleve kamper igjen. 

Toulouse synes allerede fortapt i bunnen av tabellen, og sjansen for at Amiens slår følge ned synes ganske stor. 

Dersom dagens tabell ble gjeldende:

Mester: Paris Saint-Germain

Champions League: Marseille, Rennes

Europa League: Lille

Playoff for å unngå nedrykk: Nimes

Nedrykk: Amiens, Toulouse