Tid for hvile - eller en mulighet til å få laget på rett kjøl igjen?

Jürgen Klopp har for vane å nedprioritere cupene. Mot Aston Villa står han overfor et vanskelig valg.

I fredagens cupkamp mot Aston Villa har Jürgen Klopp og hans støtteapparat flere alternativer til hva slags lag de skal stille med. 

Kjøre på med de beste for å forsøke å spille de i form, bytte ut samtlige for å gi de rikelig med hvile før neste helgs toppoppgjør mot Manchester United, eller velge en blanding av første- og andrevalg. 

Klopp har mye å tenke på når han skal ta ut laget som skal spille den tøffe bortekampen i FA-cupens tredje runde. 

Har fått rikelig med hvile

Juleprogrammet er alltid hektisk for de fleste lag, men denne sesongen kom Liverpool best ut av det når det kommer til hvile mellom kampene. Det ser ut til å fortsette - det er nemlig hele ni dager fra møtet med Aston Villa til møtet med Manchester United. 

Nå spilte Liverpool riktignok så sent som mandag, noe som fører til at enkelte spillere kanskje kjenner den kampen i beina, men de skal uansett få en drøy uke med god tid til å lade opp til Manchester United-kampen.

Men hvile har som kjent vært langt fra noen garanti for god poengfangst i juleprogrammet. På de tre siste kampene står Liverpool med én scoring og to poeng, så man kan argumentere for at de som har spilt ikke fortjener å få tillit mot Aston Villa. Samtidig kan det være Klopp håper å få inn en god opplevelse hos sine førstevalg før den svært viktige kampen mot United.

Mange banker på døra

Skulle han velge å gjøre endringer, er det nok av spillere som er sultne på spilletid i de fleste posisjoner. 

På keeperplass imponerte Caoimhin Kelleher stort i Alissons forrige skadefravær. Iren håper nok å være på plass i buret mot Aston Villa. 

Trent Alexander-Arnold har vært ute av form på høyrebacken, mens Neco Williams viste fin utvikling da han måtte steppe inn i Trents fravær. 

På midtstopperplass vil både Rhys Williams og Nat Phillips være svært lystne på spilletid etter at begge ble oversett mot Southampton. 

KLAR: Rhys Williams håper nok å få mer spilletid mot Aston Villa.

KLAR: Rhys Williams håper nok å få mer spilletid mot Aston Villa.

Venstreback-reserve Kostas Tsimikas er fremdeles skadet, noe som betyr at James Milner må steppe inn om Klopp ønsker å hvile Andy Robertson. 

På midtbanen er nevnte Milner og Curtis Jones forventet å komme tilbake i laget, mens en hel fronttrio i form av Xherdan Shaqiri, Divock Origi og Takumi Minamino sitter klare til å gi førstevalgene kamp om plassen. Spesielt Minamino regner nok med å starte denne etter å ha imponert mot Crystal Palace, men deretter ikke har spilt et eneste minutt.

Det betyr at det er på midtbanen det ser aller tynnest ut om Klopp skulle ønske å bytte ut hele laget. Men Villa-kampen kan være en god mulighet til å få opp kampformen til Thiago og Alex Oxlade-Chamberlain ytterligere. Hvis ikke kan en spiller som Leighton Clarkson, som debuterte mot Midtjylland i Champions League, være klar til spill igjen. 

Hva sier historien?

Jürgen Klopp er som meget glad i å rotere på laget når det er hjemlige cupturneringer på menyen. Det har resultert i svært lite å juble for i FA-cupen for Liverpool de siste årene. 

Faktisk var fjorårets femte runde det lengste de røde har kommet under tyskernes ledelse. 

  • I 2016 ble det seier etter omkamp i tredje runde mot Exeter, før det ble tap etter omkamp mot West Ham i runde fire. 
  • I 2017 ble Plymouth slått etter omkamp i runde tre, før Wolves vant på Anfield i runde fire.
  • I 2018 startet det bra da Virgil van Dijk sendte ut Everton i tredje runde, men det stoppet med et sjokktap på Anfield mot West Bromwich runden etter.
  • I 2019 sa det stopp allerede i tredje runde borte mot Wolves. 
  • I 2020 ble det seier i tredje runde mot Everton, i fjerde runde mot Shrewsbury etter omkamp, før Chelsea ble for sterke i runde fem.

Liverpool har altså aldri vært i nærheten av FA-cuptrofeet under Klopp, så de som håper på et helt toppet lag på fredag, blir trolig skuffet. I hvert fall om vi skal følge historien.

Samtidig har jo ikke det toppede laget imponert særlig de siste ukene, så kanskje det Liverpool trenger er noen reserver med pågangsmot som kan revansjere tapet på Villa Park fra i høst?