Ble jagd ut av sosiale medier som spiller. Nå er han blant de ivrigste på Instagram

Jose Enrique følger fortsatt Liverpool svært tett.

11. feb 2021 kl 20.30Jens Bessesen

José Enrique tok i 2015 en turbulent avskjed med sosiale medier etter å ha blitt kjeppjagd ut av både Twitter og Instagram av supportere som lot seg frustrere av utallige meldinger og videoer. 

Spanjolen ble etter hvert mer kjent for å bruke sosiale medier enn å spille fotball, da spilletiden på Anfield uteble, men han fortsatt var med i troppen. 

Fikk kjeft

Frustrasjonen toppet seg for mange på deadline day i 2015, da Enrique ifølge rapportene avslo muligheten til å bytte klubb. Dagen etter forklarte han seg på Twitter med at det aldri forelå noe konkret tilbud, men flere supportere kjøpte ikke forklaringen. I stedet beskyldte de Enrique for gledelig å ta imot 65.000 pund i uka uten å spille kamper for a-laget.

Da rant begeret over for venstrebacken, som la ut en melding der han skrev at han delte videoer for å dele med fansen, men at den samme fansen hadde slaktet ham for det. 

Kom tilbake

Men Enrique skulle finne veien tilbake til de sosiale mediene, og nå er det spesielt på Instagram han markerer seg. Hele 2232 innlegg har det blitt, og for de 488.000 følgerne blir det svært mye Liverpool-stoff. 35-åringen er tilsynelatende like ivrig som alle oss andre som følger Liverpool hjemme fra sofaen. 

Enrique er alltid på pletten og kommenterer når Liverpool FC legger ut bilder og videoer på sin offisielle konto, og selv legger han ut flere Liverpool-relaterte bilder i uka. 

Michael Edwards i «thug life»-briller etter signeringene på deadline day:

En annen melding etter tapet mot Manchester City. 

Enrique er en ivrig supporter, som har rammet inn drakta fra Liverpool-tiden på kontoret.

Jose Enrique er også ivrig i kommentarfeltet, som på denne posten fra den offisielle Liverpool-kontoen.

Frisk etter hjernesvulst

Enrique ble hentet til Liverpool fra Newcastle i 2011, og gjorde i starten en imponerende figur på venstrebacken. Men etter hvert skulle skader ødelegge oppholdet, og da Jürgen Klopp tok over laget i oktober 2015 var spanjolen langt unna å få spilletid. Han endte med å spille 99 kamper for Liverpool. Han scoret to mål og leverte åtte målgivende pasninger. 

Etter tiden i Liverpool gikk turen tilbake til Spania og Zaragoza, men skader gjorde at han la skoene på hylla allerede i en alder av 31 år. 

I mai 2018 fikk Enrique påvist en hjernesvulst, og han måtte opereres og starte kampen for å bli frisk. I april året etter ble han endelig erklært kreftfri. 

I dag jobber han som coach og driver online treningskurs for folk gjennom «Amplified coaching» - i tillegg til å følge Liverpool tett.