Mannen som nesten aldri er skadet er blitt nødt til å kaste inn håndkledet

Roberto Firmino er ute med en kneskade - hans første skade på nesten to år!

9. mar 2021 kl 19.50Einar KvandeEinarKvande

Roberto Firmino er en av Liverpools tre Duracell-kaniner. Andy Robertson og Georginio Wijnaldum er de to andre. Frem til helgens kamp mot Fulham var det bare disse tre som hadde vært involvert i samtlige ligakmper denne sesongen. Men nå er det bare Robertson og Wijnaldum som fortsatt kan skryte av det, etter at Firmino måtte kaste inn håndkledet med en kneskade. En skade som også ser ut til å holde brasilianeren ute av returoppgjøret i 1/8-finalen i Champions League mot RB Leipzig.

Da Liverpool vant ligaen for første gang på 30 år forrige sesong hadde ikke Firmino en eneste skade gjennom hele sesongen. Det førte til at han spilte samtlige 38 ligakamper da gullet ble sikret. 34 fra start og fire innhopp fra innbytterbenken.

Denne sesongen har han 25 kamper fra start og to innhopp fra benken, men mistet altså Fulham-kampen, og får dermed ikke spilt samtlige ligakamper for andre sesong på rad.

Vi må tilbake til mai 2019 for å finne forrige gang Roberto Firmino var skadet. I 2018/19 spilte han 31 ligakamper fra start og fikk tre innhopp fra benken. Med andre ord gikk han glipp av fire ligakamper den sesongen.

Faktisk fikk Firmino hele fire forskjellige skader den sesongen.

Firminos skader i 2018/19

15. september: Fikk en finger i øyet under kampen mot Tottenham 15. september. Var usikker til oppgjøret mot PSG i Champions League, men startet kampen på benken og kom inn 20 minutter før slutt - og scoret.

Øyeskaden, og frykten for å bli blind, snakker han mer om i intervjuet under.

24. februar: Tråkket over på høyre ankel mot Manchester United og ble tatt av før pause. Forlot Old Trafford på krykker. Var tilbake som innbytter mot Everton 3. mars etter å ha stått over mot Watford.

26. april: En lyskestrekk gjorde at Firmino sto over mot Huddersfield. Var tilbake med et innhopp fra benken mot Barcelona på Camp Nou den 1. mai.

4. mai: Kunne ikke spille mot Newcastle grunnet problemer med den samme lyskeskaden, og etter kampen bekreftet Klopp at Firmino heller ikke kom til å rekke returen mot Barça. Var tilbake i aksjon fra start i Champions League-finalen 1. juni.

Ikke skadet i hele 2017/18

Også i 2017/18 var Klopps brasilianske magiker fast inventar i tyskerens startoppstilling. Han var ikke skadet en eneste gang den sesongen. En ligakamp gikk han glipp av, men ikke på grunn av skade, etter 32 kamper fra start og fem innhopp fra benken. 

I 2016/17 var det kun Nathaniel Clyne og James Milner som spilte flere ligakamper for Liverpool enn Firminos 34 kamper fra start og ett innhopp fra benken. Den sesongen hadde han en muskelskade som holdt ham ute en snau uke i mai, som gjorde at han gikk glipp av en kamp da. Han gikk også glipp av en kamp i midten av september, da han var ute en uke med en lysketrekk.

Firminos første sesong i Liverpool var sesongen hvor han gikk glipp av flest kamper på grunn av skader. Den sesongen spilte han 31 ligakamper. 24 av disse fra start. Han var ute med en ryggskade i 25 dager fra slutten av september til midten av oktober, og mistet fire kamper da. Deretter fikk han en hamstringskade i midten av mars, som holdt ham ute i 18 dager og som førte til at han gikk glipp av tre kamper.

Er inne i sin sjuende sesong

Roberto Firmino er nå i ferd med å fullføre sin sjuende hele sesong i Liverpool, og sett bort fra de 43 dagene han var skadet i hans første sesong, og de sju kmapene han gikk glipp av da, har altså brasilianeren nesten ikke vært skadet. Det eneste andre lange skadeoppholdet var da han var ute med en lyskestrekk i slutten av 2018/19. Da gikk han glipp av fire kamper, og var ute i til sammen 23 dager. 

Sett bort fra dette har han bare hatt fem småskader som alle har blitt leget på under en uke.