– Overraskende at han ikke har fått sjansen

Ben Davies skulle bidra til å løse stopperkrisen. Men han venter fortsatt på sin debut i Liverpool-drakta.

– Jeg er litt overrasket over ar han ikke har fått sjansen, sier Eirik Aase til liverpool.no. 

Aase er mannen bak bloggen Championship Norge, og han følger ligaen bedre enn de fleste. Han er overrasket over at ikke Ben Davies har fått spille et eneste minutt for sin nye klubb etter overgangen fra Preston på deadline day. 

– Jeg tror han kan gjøre en ok jobb i Premier League og hadde trodd han skulle få sjansen på dette tidspunktet, sier Aase. 

– Ikke vært lett

I stedet har Jürgen Klopp funnet seg et nytt stopperpar i Ozan Kabak og Nat Phillips.

– Det har ikke vært lett for Ben, sa Jürgen Klopp på en pressekonferanse tidligere i mars. 

25-åringen som Liverpool hentet fra Preston på deadline day skulle være med på å løse stopperkrisen, men så langt har han ikke fått muligheten til det. 

Mot Brighton 3. februar ble Nat Phillips og Jordan Henderson foretrukket i midtforsvaret. Så var ikke Davies i troppen mot verken Manchester City eller Leicester grunnet en liten skade. 

16. februar var han tilbake på benken mot RB Leipzig. Jordan Henderson og Ozan Kabak var midtstopperparet. 

Samme duo startet mot Everton fire dager senere, da Davies igjen satt på benken. Nat Phillips ble byttet inn da kaptein Henderson måtte ut med skade.

IKKE FÅTT SPILLE: Ben Davies havnet først bak i køen, før skader har ødelagt resten av februar.

IKKE FÅTT SPILLE: Ben Davies havnet først bak i køen, før skader har ødelagt resten av februar.

Davies øynet kanskje håp om spilletid i kampen mot Sheffield United, men i stedet ble det en ny, liten skade. Da var han heller ikke med i kamptroppene mot Chelsea eller Fulham.

Mot Leipzig var han igjen på benken, men mot Wolverhampton i siste kamp før landskampavbrekket var han ikke i troppen. Davies har dermed ikke fått spilletid i sine to første måneder i klubben.

Ikke kjent for å være skadeplaget

Det er ikke kjent hva slags smeller det er Davies pådro seg den drøye måneden i Liverpool. 

25-åringen er ikke kjent for å være skadeplaget. Han var ansett som en av de beste midtstopperne i Championship, og spilte fast under manager Alex Neils ledelse. Han spilte 19 av 27 ligakamper før han dro til Liverpool. En ankelskade holdt ham ute av spill en måneds tid i oktober og november.

Av journalister som har fulgt spilleren tett har han blitt beskrevet som en hurtig midtstopper, som kan passe inn i et Liverpool som står høyt med laget. Det var noe av grunnen til at Anfield-klubben la 500.000 pund på bordet for spilleren som var på utgående kontrakt. Summen kan stige med en drøy million pund. 

Egenskapene

Da overgangen var et faktum tok vi en kikk på Davies i analyseverktøyet Instat.

25-åringen er 185 centimeter høy og er venstrebeint. Til tross for at han ikke er den høyeste midtstopperne er kvaliteten i lufta en av hans beste egenskaper. 

Han er i tillegg en god pasningsspiller, god til å forsvare egen boks på dødballer, og god på kategorien som kalles «key defending». Key defending kan for eksempel være viktige blokkeringer og redninger på strek, og indikerer at Davies er god i posisjoneringsspillet. 

Davies lager få frispark. På 19 ligakamper denne sesongen har han kun lagd ti frispark og fått ett gult kort. 

Han snitter på 40 pasninger per kamp og har en treffprosent på 86. Han lykkes med 74 prosent av taklingene og vinner 68 prosent av hodeduellene han er involvert i. I enkeltkamper kan han ha en tendens til å miste ballen litt for ofte på egen banehalvdel. 

25-åringen er ingen målfarlig spiller. Han har kun scoret tre mål i sin seniorkarriere - to av dem for Preston i Championship. 

Aase i Championship Norge tror ikke Davies er god nok til å være med i et Liverpool-lag som vil kjempe blant verdenseliten, men tror klubben har gjort et kjøp de ikke kommer til å tape penger på.

– Han er kjapp og leser spillet bra. Han har kvalitetene jeg tipper kunne passet for Liverpool i enkeltkamper. Han er ikke en murbrekker og et fyrtårn, som du har mange av i Championship, sier Aase.