Dette skriver avisene: «Det perfekte fotballøyeblikket, og du vil ikke se noe lignende igjen»

Dette skriver avisene etter den fantastiske seieren og øyeblikket mot West Bromwich.

Topp fire-drømmen lever etter at burvokter Alisson sensasjonelt stanget inn seiersmålet, fire minutter på overtid. Pulsen har så vidt kommet ned etter søndagens kamp på The Hawthorns. Dette skriver avisene.

«Ekstraordinært seiersmål»

«Målvakt scorer et av de mest ekstraordinære seiersmålene i Premier Leagues historie», skriver Jamie Braidwood i The Independent. «Utrolig nok, mens Liverpools topp fire-håp så ut til å krasjlande, så svevde Alisson og sendte en rå heading forbi den andre målvakten. I det øyeblikket kan han ha reddet Liverpools sesong.»

«På 1-1 var situasjonen så alvorlig at Alisson bare måtte opp i boksen. Chelsea og Leicesters poengtap de siste ukene har gitt de røde håp, og det ville ha vært en stor smell om Liverpool ikke benyttet seg av muligheten mot West Brom.»

«Nå er Klopps lag et poeng bak Chelsea og to bak Leicester, samtidig som de to lagene møtes i Premier League på tirsdag. Liverpool vil sikre Champions League hvis de avslutter sesongen med å slå Burnley og Crystal Palace, og skulle de klare det så vil de ha dette fantastiske øyeblikket å takke.

RETT FØR: Trent Alexander-Arnold løfter armen og slår kampens siste hjørnespark.

RETT FØR: Trent Alexander-Arnold løfter armen og slår kampens siste hjørnespark.

Før seiersmålet kom minnet dette opp nok en tung dag mot et lag på nedre halvdel av tabellen.

«Lenge viste Liverpool hvorfor Jürgen Klopp har uttalt at laget hans ikke fortjener å være i Champions League kommende sesong. Om vi ekskluderer bunnlaget Sheffield United, så har Liverpool ikke klart å vinne en eneste av de åtte tidligere kampene mot de seks i bunn, West Brom, Fulham, Brighton, Burnley og Newcastle, i Premier League denne sesongen.

«Liverpool hadde over 20 skudd på mål men virket ikke målfarlige, selv om de dominerte ballen. De manglet skarpheten og slet defensivt, og det vikarierende paret Nat Phillips og Rhys Williams hadde en håndfull med West Broms angrep. De slapp unna denne gangen og sikret seg en sjelden seier mot et av Premier Leagues bunnlag. Liverpool må nå gjenta bedriften når de besøker Turf Moor på onsdag.

«Nå har vi sett alt»

«Nå har vi sett alt. I denne galne sesongen», skriver Peter Lansley i The Guardian. «Med Liverpools tittelforsvar revet i fillebiter før Manchester City ble kronet som Premier League-mestre, og muligheten for i det hele tatt kvalifisere seg for Champions League i ferd med å forsvinne med uavgjort mot West Bromwich Albion, som allerede hadde rykket ned. Da dukket målvakt Alisson opp og headet inn vinnermålet på overtid.»

«Hele Liverpool-laget omringet den overraskende helten før Alisson, som mistet faren sin tidligere i år, pekte mot himmelen.»

«Benken feiret vilt mens fløytesignalet kom i løpet av det neste minuttet. Jürgen Klopps lag er i live, med Burnley og Crystal Palace igjen, kun et poeng bak fjerdeplasserte Chelsea.»

EMOSJONELL FEIRING: I februar gikk dessverre José Becker, Alissons far, bort.

EMOSJONELL FEIRING: I februar gikk dessverre José Becker, Alissons far, bort.

«I jakten på toppscorertittelen hadde Mo Salah matchet Harry Kanes 22 mål, og samtidig utlignet Hal Robson-Kanus tidlige scoring for nedrykksklare West Brom. Nå når FA Cup-finalistene Chelsea og Leicester møtes tirsdag kveld, er alt fortsatt åpent i kampen om de to siste Champions League-plassene.»

«Det var en hektisk og spennende kamp for den nøytrale, men det føltes som de siste minuttene av en cup-kamp, ikke et oppgjør mellom den siste Premier League-mesteren og neste sesongs opprykkskandidat i Championship.

«Det perfekte øyeblikket»

«Alissons scoring var det perfekte fotballøyeblikket, og du vil ikke se noe lignende igjen», skriver Thom Gibbs i The Telegraph. «En målvakt som scorer er vanligvis en nyhet i seg selv, Liverpools seiersmål mot West Brom var mye viktigere enn som så.»

«Da Sergio Agüero gav Premier League og Sky Sports deres største øyeblikk, vokste Martin Tyler for anledningen. Aguëroooooo, lydklippet som vil leve i generasjoner, men det var ordene som fulgte som virkelig oppsummerte betydningen av den tittelvinnende scoringen: Jeg lover at du aldri vil se noe lignende igjen.

HAR DU SETT PÅ MAKEN: Var dette første og siste gang vi var vitne til noe sånt?

HAR DU SETT PÅ MAKEN: Var dette første og siste gang vi var vitne til noe sånt?

«De samme ordene kunne fått nytt liv for Liverpools seiersmål mot West Brom søndag, satt inn av målvakten og høyst trolig får vi aldri se noe sånt igjen.»

«Sjeldenheten blir forsterket av konteksten til målet, som tar det fra kuriositet til uforglemmelig sportsøyeblikk. Det var et enorm mål på alle nivå du kan tenke deg, teknikken, timingen, konteksten, meningen, reaksjonen, de økonomiske konsekvensene, sjeldenheten i seg selv og Alissons personlige historie. Fotball blir ikke bedre enn dette.»

«Skjebnen er med dem nå»

«Takket være det ekstraordinære bidraget fra målvakten i motstanderes boks, har Liverpools håp blitt styrket til et slikt nivå at det føles som om skjebnen er med dem nå», skriver Paul Joyce i The Times. «Når den glade massen, som knapt kunne tro det de hadde sett, delte seg og Liverpools spillere fortsatt forsøkte å tro på det, satt Alisson på sine knær og takket høyere makter.»

«Den dramatiske intervensjonen var for hans far, som hadde gått bort i feburar. Tårene som fulgte han fra gressmatta etter at fløytesignalet gikk, viste en spiller som var emosjonelt utslitt.»

VANT MÅLVAKTSDUELLEN: Tidligere Manchester United-keeper Sam Johnstone omfavner matchvinner Alisson.

VANT MÅLVAKTSDUELLEN: Tidligere Manchester United-keeper Sam Johnstone omfavner matchvinner Alisson.

«Målscoreren forsvant under sine lagkamerater og Liverpools benk delte seg i manisk jubel, etter en twist som sørget for at topp fire-ambisjonene fortsatt er i deres egne hender. Utbruddet var forståelig fra et sportslig perspektiv, men Alissons popularitet i troppen er tydelig og tragedien han opplevde i februar, da hans far José Becker døde i en svømmeulykke, har påvirket ham dypt.»

«Virkeligheten kaller i løpet av de neste 48 timene, fordi onsdagens bortekamp mot Burnley vil trolig bli en ny slitsom affære, med ikke noe rom for feil om de skal passere enten Chelsea eller Leicester City.»

«Som en moderne John Toshack»

«Jürgen Klopp bevegde seg knapt», skriver Dominic King i Daily Mail. «Hendene var plassert i den store, sorte boblejakka, et par steg frem og et par tilbake, et blikk mot bakken og han ristet på hodet.»

«Mens regnet høljet ned og Liverpool kastet alt fremover i det siste minuttet av overtiden, i økende desperasjon etter et mål, så forble Klopp rolig. Det var lite poeng i å hisse seg opp og kaste bort emosjonell energi, i motsetningen til resten av trenerteamet som ropte og hoiet.»

«Dette hadde vært en ettermiddag med sløste sjanser og bortkastede muligheter, samt et unødvendig baklengs. Det var alt denne sesongen hadde blitt til, og ingenting kunne endre seg i løpet av de siste få sekundene mens Trent Alexander-Arnold gikk ut for å slå et hjørnespark. Det var hvertfall det han trodde.»

«Mens Alexander-Arnold posisjonerte ballen og løftet armen i været, kom den store skikkelsen til Alisson Becker inn i bildet. Det som fulgte så var knapt til å tro. Inn kom hjørnesparket, opp gikk mannen i sort, og plutselig var det galskap.»

I SVEVET: Målvakten opptrer på en måte som ikke står tilbake for Harry Kane eller Jamie Vardy.

I SVEVET: Målvakten opptrer på en måte som ikke står tilbake for Harry Kane eller Jamie Vardy.

«Alisson steg frem som en moderne John Toshack, timet opphoppet til perfeksjon, møtte Alexander-Arnolds legg med den fineste kontakt, og sendte den ubønnhørlig i West Bromwich Albions nett. Det var første gang i Liverpools 129 årige historie at en målvakt hadde scoret.»

«Med det hodestøtet forandret Alisson fortellingen. Klopp og hans team har ikke feiret et mål så enormt siden de vant Champions League for to år siden. Mens de danset på sidelinja og skrek i glede, ble Alisson dekket av et rødt hav.

«Alt endret seg da Alisson gikk opp, ble en del av historiebøkene og endret sesongens kurs. Liverpool vil være topp fire om Burnley og Crystal Palace blir slått. Med tanke på hva som har skjedd de siste 12 månedene, vil det være en prestasjon på linje med den scoringen.»