Mannen som kalte Everton «en liten klubb» kan bli deres nye manager - det irriterer klubbens supportere

Det er ikke tvil om at Rafael Benitez vil være et kontroversielt valg som Everton-manager.

I går kveld kom meldingen om at Everton vurderer å ansatte Rafael Benitez som klubbens nye manager. Det faller mange blå tungt for brystet.

Ikke bare er Rafa manageren som tok hjem erkerival Liverpools femte Europacuptrofé, han er også mannen som ga Everton merkelappen «small club».

Det var etter et målløst Merseyside-derby på Anfield i 2007 at en forbannet Benitez kritiserte David Moyes sitt mannskap, og kalte Everton en liten klubb. 

– Jeg er veldig skuffet, for det var bare ett lag som ønsket å vinne kampen, mens det andre laget ikke ønsket å tape kampen. Everton la åtte eller ni mann bak ballen og forsvarte seg dypt, men det er hva små klubber gjør, sa en tydlige irritert Benitez etter matchen, før han la til:

– Når et lag kommer til Anfield og bare ønsker å få med seg ett poeng, hva annet kan du kalle dem enn en liten klubb?

Forsøkte å glatte over i 2019

For to år siden forsøkte spanjolen å glatte over kommentaren. Da sa han at kommentaren var feilaktig og mente den ble misforstått, under en samtale med Jamie Carragher på Monday Night Football hos Sky Sports.

– Jeg gjorde en feil da jeg sa Everton er en liten klubb. Det jeg ønsket å si var at de var et lite lag, for i den kampen mener jeg å huske at de hadde bare en sjanse.

– Etterpå sa Liverpool-fans at de var glade for at jeg sa det jeg sa, mens Everton-fansen var i harnisk. Men jeg ønsket ikke å si de var en liten klubb, men at de var et lite lag den gangen.

Den gangen spurte Carragher om Benitez ville være interessert i managerjobben hos Everton.

– Vi har nær tilknytning til byen, og har mange venner her, så jeg har ikke rpbolemer med Everton-fansen. Jeg er en profesjonell manager, så du skal aldri si aldri. Jeg ønsker å være i England, nær familien min, svarte Rafa.

Everton-fansen liker ikke tanken på Benitez som deres manager

Benítez har vært arbeidsledig siden han sa opp i kinesiske Dalian Professional, og bor fortsatt på Merseyside med sin familie. Den blå naboen mistet sin manager Carlo Ancelotti til Real Madrid, og vurderes spanjolen seriøst som italienerens erstatter. Reaksjonene har ikke latt vente på seg på Twitter.

«Han vil aldri ofre seg 100% for å gjøre Everton suksessfulle igjen på de rødes bekostning», skriver en supporter.

«Det vil være slutten på supporterlivet for mange blå. Husk «liten klubb». Et definitivt nei av selvsagte årsaker», skriver en annen.

«Det er over om det skjer», skriver en tredje.

Ifølge Liverpool Echo har ikke Everton tatt kontakt med Benitez ennå, men navnet hans er blitt diskutert på høyeste nivå i klubben, i samtalene mellom eier Farhad Moshiri og Everton-styret.

Everton er nå inne i sin andre uke i jakten på ny manager, men de blå akter ikke å forhaste seg når avgjørelsen skal ta. De fortsetter å diskutere de aktuelle kandidatene på styrenivå. 

Benitez var Liverpool-manager fra 2004-2010, og har siden vært innom både Chelsea og Newcastle.