Hvordan ser Liverpools beste ellever ut?

INGEN er skadet i Liverpool-troppen, og Jürgen Klopp kan velge sitt aller beste lag. Men hvem består det av?

Jürgen Klopp sier at han aldri har opplevd det han opplever nå. En fullstendig skadefri spillertropp. 

Med Sadio Mané tilbake fra Afrikamesterskapet og Jordan Henderson med fin rygg igjen er det faktisk slik at Klopp nå kan velge og vrake blant alle sine spillere når han skal ta ut laget mot Burnley søndag. 

Et knalltøft kampprogram fører selvsagt til at Klopp og hans team må gjøre prioriteringer fra kamp til kamp og at det neppe blir den «beste» elleveren hver eneste gang, men uansett er det jo et interessant tankeeksperiment å ta for seg troppen til Liverpool og prøve å finne ut: hvem består den beste elleveren av? 

Så la oss gjøre det!

Keeper

Vi skal la dere lesere stemme over hvem dere ser på som den beste elleveren, samtidig som vi gjør våre egne betrakninger. 

På keeperplass er det ikke så mye å betrakte, men vi får gi Alissons to konkurrenter respekten de fortjener i form av en liten diskusjon. 

Klopp har vært klar på at Alisson er førstevalget. Kanskje ikke så rart, i og med at manageren ser på brasilianeren som verdens beste keeper. Denne sesongen har han vært på sitt aller beste og gjort mange viktige redninger når det har vært behov for det. 

Den eneste til en viss grad reelle utfordreren heter Caoimhin Kelleher. Iren har vist seg som en høyst kapabel vikar og har gjort seg fortjent til ligacupfinalen han skal spille om to uker, men til Alisson når han ikke opp. Ettersom Adrian er degradert til tredjekeeper regner vi ikke med at han skal rykke opp igjen, selv om han gjør en heltemodig innsats når han først må i aksjon. 

Så på keeperplass velger vi Alisson som vår bestemann. Hvem velger dere?

Høyreback

Foreløpig er ikke dette særlig vanskelig, og om Alisson er et trygt førstevalg i mål, er Trent Alexander-Arnold om mulig et enda sikrere kort når vi skal velge høyrebacken i Liverpools beste ellever. Etter utlånet av Neco Williams har 22-åringen virkelig ingen konkurrenter om plassen. Conor Bradley er kanskje nærmest, men Joe Gomez og James Milner blir nok heller sett til om Trent skulle bli skadet. 

Tolv målpoeng på 21 ligakamper fra høyreback denne sesongen. Seks målpoeng på seks kamper totalt i de øvrige turneringene. Fra høyreback. Og i tillegg er han bedre defensivt enn mange tror. 

Her er det ingen tvil, vel? 

Midtstoppere

Her begynner det kanskje å bli litt spennende. Men trolig bare litt. 

Joel Matip og Virgil van Dijk virker å være tilbake der vi liker dem aller best. I formen som tok Liverpool til sin sjette Champions League-triumf i 2019. Spesielt sistnevnte sin plass i laget virker å være fullstendig spikret. Matip har tidvis sett at Ibrahima Konaté har fått sine minutter. 

Det er kanskje ikke så veldig lenge til vi snakker om Konaté som klubbens viktigste stopper, og han har på ingen måte gjort seg bort i sin første sesong i klubben, men litt bak Matip og van Dijk må han finne seg i å være. 

Så har vi den spesielle situasjonen med Joe Gomez, som var blant verdens beste stoppere da de røde vant ligaen i 2020, men som ikke har klart å finne tilbake til den formen etter skaden. Vi vet jo at han har det inne!

Men vi må gå for Matip og van Dijk som det beste stopperparet. Er du enig? 

Venstreback

Det blir neppe omtelling når vi skal gjøre opp stemmene på hvem som er Liverpools beste venstreback, men om ikke annet er det i det minste jevnere her enn det er på motsatt back. 

Men ikke jevnt nok. 

Kostas Tsimikas hadde en strålende sesongstart da Andy Robertson var skadet, og han har fulgt opp med gode prestasjoner omtrent hver eneste gang han har vært på banen denne sesongen. Likevel har Robertson nok en gang vist hvilken klassespiller han er, og spesielt den siste måneden har han vært på sitt beste. 

Vi går derfor for det skotske alternativet her.

Midtbane

Nå blir det spennende. For når alle er skadefrie har faktisk Klopp et utrolig luksusproblem når han skal velge sin beste midtbane. Fabinho, Henderson, Thiago, Milner, Jones, Keita, Oxlade-Chamberlain, Elliott og Morton er navnene han har å velge mellom. 

Når vi skal velge, går vi for elimineringsmetoden. 

Til tross for heltemodig innsats når ikke Morton opp i dette selskapet, og Milner må også finne seg i å være blant sistevalgene. Jones, Keita og Oxlade-Chamberlain er klassespillere som virkelig kan levere store prestasjoner, men noen spillere har de foran seg i køen. 

Den mest sikre plassen på midten er det Fabinho som har, i våre øyne. Thiagos prestasjoner når han er skadefri gjør at han også må inn i midtbanetrioen. Kaptein Jordan Henderson har gjort så mye at han også fremdeles beholder plassen når vi skal velge den beste elleveren. Men Harvey Elliott er ikke langt unna, og snart er han forbi. 

Vi går altså for Henderson, Fabinho og Thiago som den beste midtbanetrioen. Hvem går du for?

Angrep

Her er det også i ferd med å bli et stjernegalleri med spillere. Salah, Mané, Firmino, Jota, Diaz, Origi og Minamino er spillerne Klopp har å velge mellom for øyeblikket. For en luksus!

La oss starte med plassen det ikke er noen tvil rundt: høyrekanten. Velkommen inn i den beste elleveren, Mohamed Salah. Et annet enkelt valg er å utelate Divock Origi og Takumi Minamino - to herlige spillere, men som neppe er uenige i at det er noen andre med litt mer kvalitet i troppen. 

På spissplass og venstrekant er det nå veldig spennende, og det skal jo med i historien at de fleste av disse spillerne kan brukes i alle posisjoner i angrep. Men vi må finne den beste elleveren, og da må tøffe valg tas. 

Spissplassen står mellom Jota og Firmino. Det er ikke altfor lenge siden det virket utenkelig å si, men Firmino må faktisk i våre øyne finne seg i å være i andre rekke her. Jotas leveranser siden han kom til Liverpool fører han inn i den hellige ellever. 

På venstrekanten er det ikke så veldig vanskelig, selv om debuten til Luis Diaz var fantastisk. Det skal mer til å sette den ferske afrikamester Sadio Mané ut av den beste elleveren. 

Vi går altså for Salah, Jota og Mané. Hvem velger du?

Den beste elleveren

Skal vi oppsummere, ser altså den beste elleveren slik ut i våre øyne. Det skal bli spennende å se om alle er enige!