Ekspertene tror ikke Liverpool kan vinne alt

Det ble mye snakk om en historisk kvadruppel under Jürgen Klopps pressekonferanse foran FA-cupkampen mot Norwich, men ekspertene tror ikke at Liverpool vil vinne alle fire troféene.

Under pressekonferansen tirsdag fikk Jürgen Klopp spørsmål om det er mulig for Liverpool å vinne både ligacupen, FA-cupen, Premier League og Champions League - en historisk kvadruppel - denne sesongen. Det var et spørsmål som Liverpool-manageren ikke likte noe særlig.

– Jeg vet ikke, men vi vil prøve. Men det betyr ikke at vi vil klare det. En kvadruppel hadde vært en flott historie. Ingen lag i historien til britisk fotball har noen gang vunnet en kvadruppel, har de vel? Det er fordi det er veldig vanskelig. Vi har vunnet ligacupen, vi er bak City i Premier League, vi skal spille mot Norwich i FA-cupen etter å ha spilt 120 minutter på søndag, og så skal vi møte West Ham, sa Klopp.

– Det fine med jobben deres er at dere kan telle poengene før vi spiller kampene, men vi må spille dem, sa han henvendt til journalistene.

– Derfor er vi ikke en gang i nærheten av å tenke på sprø ting som dette. Vi ønsker bare å forberede oss skikkelig til kampen mot Norwich.

Journalistene ville imidlertid ikke gi slipp på dette temaet, og spurte Klopp om det var et kompliment til hans lag at Liverpool nå nevnes i samme åndedrag som en kvadruppel-triumf.

– At folk tror vi har en sjanse til å klare det? Du kan se det som et kompliment, men jeg trenger ikke slike komplimenter, om jeg skal være ærlig. Det er ikke slik at vi tror vi er nær en kvadruppel-triumf. Vi er ikke nær noe som helst for øyeblikket. Vi har vunnet ligacupen, og er med i tre turneringer til. Det er alt. Det er flere andre lag som også er med i disse tre turneringene. 

– Det er bedre at folk tror vi kan vinne ting enn at de mener at vi er ubrukelige, men det er ikke spesielt viktig, og hjelper ikke oss. Vi møter en rekke gode fotballag fra nå av og frem til slutten av mai.

LIGACUP-VINNERE: Etter å ha vunnet ligacupen er Liverpool den eneste klubben som har muligheten til å vinne alle fire trofeene denne sesongen.

LIGACUP-VINNERE: Etter å ha vunnet ligacupen er Liverpool den eneste klubben som har muligheten til å vinne alle fire trofeene denne sesongen.

Journalistene ville så vite hvordan Klopp selv og spillerne klarer å distansere seg fra slikt kvadruppel-snakk.

– Verken jeg eller spillerne trenger å distansere oss fra dette. Jeg skjønner ikke hvordan dere kommer på slike ting. Ok, vi er det eneste laget som kan vinne en kvadruppel, fordi vi vant den første turneringen. Men selv City, med den kvaliteten de har hatt de siste sesongene, har ikke klart å vinne en kvadruppel. Det sier i grunnen alt, for det er så mange lag med i kampen om trofeene. 

– Akkurat nå er Norwich det største problemet vi har, og så kan vi snakke om West Ham etter det. Deretter vet jeg ikke hvem vi møter engang. Det er veldig vanskelig, så ingen trenger å helle kaldt vann i blodet på meg. Det er realiteten. Realiteten er at du må være fokusert på neste steg, og ikke steget etter det, ellers vil du få trøbbel. Derfor tar vi ett steg om gangen.

– Mulig, men ikke sannsynlig

Liverpool.no har kontaktet fotballekspertene Simen Stamsø Møller og Roar Stokke, for å høre om de tror det er mulig for Liverpool å vinne alt de røde deltar i denne sesongen. Begge tror at det er mulig for Liverpool, men ingen av de to tror at de røde klarer det.

– For denne Liverpool-utgaven, slik de fremstår nå, så er det selvsagt mulig. Jeg tror ikke de gjør det, men at de kan, vil og er gode nok, må jeg svare et ubetinget ja på. Liverpool er skremmende gode, og det er ikke mange lag som evner å slå dem nå. Skal Liverpool klare det er det et must at de holder noen nøkkelspillere, som sidebackene, Virgil van Dijk, Fabinho og Mohamed Salah, skadefrie, sier Roar Stokke.

– I den forfatningen og formen Liverpool er i akkurat nå kan de vinne alt de stiller opp i. Det vil likevel overraske meg stort dersom Manchester City går tomhendte ut av denne sesongen, sier Stamsø Møller.

– I Champions League ser jeg bare fire mulige vinnerkandidater: Liverpool, Manchester City, Bayern München og Chelsea. I den rekkefølgen egentlig, legger TV 2 sin fotballekspert til.