Gir du Karim Benzema en halvsjanse, scorer han to mål

Karim Benzema har gitt effektivitet et nytt navn i årets Champions League, og har vist seg å være umulig å passe på.

Tre av seks mot Manchester City. Fire av fem mot Chelsea. Tre av tre mot PSG. Karim Benzema har scoret ti mål i utslagsrundene i Champions League denne sesongen. Real Madrid har scoret fjorten. Liverpool har scoret tretten. Villarreal endte på åtte, Manchester City på elleve. 

Benzema står altså med ti bare i utslagsrundene, og det er ikke langt unna at han egenhendig har skutt, headet og chippet Real Madrid til finalen i Paris. Ti mål er ifølge Opta tangering av rekorden Cristiano Ronaldo satt i 2016/17, og franskmannen vet godt at en scoring mot Liverpool vil gjøre ham historisk. 

– Rekorder vil alltid eksistere, og de er der for å bli slått. For meg er det viktigste å gi alt jeg har på banen for at laget skal vinne. Det er viktig med mål og målgivende, men det viktigste er at laget vinner, sier 34-åringen ifølge Independent.

5,81 xG - 15 mål

Han er to scoringer unna å tangere en annen Ronaldo-rekord, nemlig antall scoringer i én og samme Champions League-sesong. Han står med 15 mål så langt - et tall kun Ronaldo har slått i turneringens historie (17 i 17/18 og 16 i 13/14).

Tar vi med de to målgivende pasningene har Benzema 17 målpoeng på elleve kamper i Champions League 2021/22 - et målpoeng i timen i snitt. 

Det mest imponerende av alt er effektiviteten. Ifølge The xG Philosophy har Benzema i Champions League denne sesongen fått sjanser med en verdi på til sammen 5,81 forventede mål (xG). Fangsten har nesten vært det tredobbelte. 

Benzema har vist at han kan score omtrent med hva som helst, og fra hvor som helst. Bare se i videoen under. Det er straffespark, attpåtil med panenka, hodestøt fra langt hold, avslutninger med venstre og med høyre, og mål der han presser keeper til å gjøre feil. 

Vi kan trygt si at gir du Karim Benzema en halvsjanse, så scorer han to mål. Minst. 

59 målpoeng

Han har ikke vært noe dårligere i La Liga, der Real Madrid ble suveren seriemester. Der ble fangsten 27 mål og tolv målgivende pasninger på bare 32 kamper - et målpoeng i snitt hvert 66. minutt! 

I alle turneringer har franskmannen levert 59 målpoeng. Plusser vi på hans gode kompanjong Vinicius Juniors leveranse, har duoen levert nøyaktig hundre målpoeng denne sesongen - en del av de i kombinasjon. 

Benzema har vært i ilden i 15 år og har nå klatret opp til en delt tredjeplass på listen over toppscorere i Champions League - en turnering han for øvrig har vunnet fire ganger: 

140 Cristiano Ronaldo 
125 Lionel Messi
86 Robert Lewandowski, Karim Benzema
71 Raúl González
56 Ruud van Nistelrooy
52 Thomas Müller
50: Thierry Henry
48 Zlatan Ibrahimović
48 Andriy Shevchenko
46 Filippo Inzaghi

Kilde: UEFA

Mannen som har alt

Men Benzema er mer enn bare scoringer, noe Alan Shearer trakk frem i en analyse tidligere i vår. 

«Jeg tror ikke mange tenker på Benzema som en som kommer dypt i banen og får folk med i spillet, men det har han gjort lenge. Samtidig mister han ikke evnen til å score mål. Benzema er også en tekniker av rang. Der er mulig å levere slik han har gjort, i så mange år, uten å være briljant teknisk», skriver Shearer. 

Franskmannen kan som vi har sett også score mål på alle mulige måter.

«Benzema er en strålende spiss. Se hvor lenge han har vært der, hvor lenge han har scoret mål, hvem som har kommet og godt i Real Madrid de siste 13 årene. Han er fremdeles der og scorer mål etter mål, i et lag som nå spiller på hans styrker», skriver den tidligere storscoreren. 

«Når du ser på alle de målene er det litt av alt. Han kan finne rom på første eller bakerste stolpe, ved kanten av sekstenmeteren. Benzema gjør alt, og han gjør det hele tiden. Da har du virkelig med en god spiller å gjøre».