Han elsker å spille mot United

Ingen Liverpool-spillere har gjort flere mål mot Manchester United enn Mohamed Salah.

Da Liverpool slo Manchester United 5-0 på Old Trafford i fjor høst gjorde Mohamed Salah hat-trick. De to siste målene ble satt inn av Naby Keita og Diogo Jota.

Sistnevnte kommer ikke til å være involvert når Liverpool besøker Old Trafford igjen mandag kveld, men det gjør Salah. Og ingen spillere i Liverpool-historien har gjort flere mål mot United enn nettopp Salah.

Bare Gerrard har scoret like mange

Ni mål på 10 kamper er det blitt for Salah mot United. Bare Steven Gerrard kan vise til like mange mål mot United som Liverpool-spiller, men scouseren brukte til sammenligning 35 kamper på å klare det. Altså mer en tre ganger så mange kamper som Salah har brukt.

Mandag kveld har egypteren sjansen til å bli Liverpools toppscorer mot Manchester United alene.

Det er også verdt å merke seg at Manchester United har gjort hele sju selvmål mot Liverpool opp gjennom årene, og det er like mange som spillerne som ligger bak Gerrard og Salah på toppscorerlisten, nemlig Harry Chambers og Dick Forshaw.

Chambers spilte 339 kamper og gjorde 151 mål for Liverpool fra 1919 til 1928, mens Forshaw gjorde 123 mål på 288 kamper fra 1919 til 1927. De to spilte med andre ord på samme lag. Forshaw spilte bare åtte kamper mot United, mens Chambers spilte elleve.

Også i hjemmekampen mot United forrige sesong, som Liverpool vant 4-0 på Anfield, gjorde Salah to mål, i tillegg til at han også bidro med en målgivende pasning. Luis Diaz og Sadio Mané gjorde de to siste scoringene.

Salah tegnet seg også på scoringslista da Liverpool vant 4-2 på Old Trafford i mai 2021, men ikke før stadionuret viste 90 minutter. Den gangen gjorde Roberto Firmino to mål, mens Digo Jota satte inn Liverpools første i kampen.

Åtte mål på de fire siste

Salah gjorde også begge Liverpools mål da Liverpool tapte 3-2 for Manchester United på Old Trafford i FA-cupen i januar 2021.

Liverpool-spillerne med flest mål mot Manchester United

SpillerMålKamper
Steven Gerrard935
Mohamed Salah910
Selvmål7
Harry Chambers711
Dick Forshaw78

Mohamed Salahs mål mot Man Utd

Den egyptiske kongen har med andre ord scoret hele åtte mål på Liverpools fire siste kamper mot United!

Kampen før dette, en Premier League-kamp på Anfield bare en uke tidligere endte uten scoringer.

Går vi ett år lenger tilbake i tid, så scoret også Salah i 2-0 seieren over United på Anfield den 19. januar 2020.

Samtlige av egypterens ni scoringer mot United har altså kommet i hans siste seks kamper mot erkerivalen.

Det betyr igjen at han ikke scoret i noen av sine tre første kamper mot United. Men etter at han fant nettmaskene mot Old Trafford-klubben for første gang har han nærmest vært ustoppelig, og det hele toppet seg altså med hat-trick på Old Trafford i fjor høst.

Det er faktisk bare West Ham og Watford Salah har scoret like mange mål mot som mot Manchester United, med ni i tallet mot alle de tre lagene.