SoMe-uken: Fodens nye sveis, Thiago-magi og nedrykksforvirring

Sosiale medier byr på mye rart relatert til fotball. Her er ukens oppsummering.

Det skjer mye rart på Fotball-Twitter og Instagram i løpet av en uke, og spesielt når Premier League er i full gang igjen. Da koker det omtrent hver eneste dag. Derfor har vi bestemt oss for å etablere spalten SoMe-uken, der vi ser på noe av det som har rørt seg - for spesielt interesserte.  

Ryanair med svar på tiltale

Ryanair er nok blant de selskapene som må tåle mye kjeft på Twitter, og ofte er det nok slik at de ender opp med å beklage overfor sinte og frustrerte kunder. 

Men av og til har de et perfekt svar på lur, og det gjaldt i dette tilfellet, da en passasjer var misfornøyd med det hun fikk for pengene etter å ha bestilt vindussete på en flygning.

Vindu er vindu!

Liverpool - Ajax

Det er så få Liverpool-kamper for tiden at vi må melke de som spilles litt ekstra. Før kampen ble Jürgen Klopp spurt om det var en ulempe med tanke på rytmen at det var gått hele seks dager siden forrige kamp. 

Manageren svarte med å påpeke at den rytmen laget hadde uken i forkant, med en stygg smell i Napoli etterfulgt av et målløst derby slett ikke var noe man ønsket å bygge videre på. 

Over til selve kampen, og til denne lekre detaljen fra banens beste spiller, Thiago. Den tåler vi å se mange ganger!

Mohamed Salah og Harvey Elliott sine returløp like etter pause er også ganske vakre å se på, på sin måte. Det forteller en historie om spillere som var villige til å gi alt for seieren. 

Og Salah er selvsagt like ivrig fremover på banen. 15 sekunder etter den iherdige innsatsen defensivt var han på plass like ved motstanders sekstenmeter igjen. Innsatsen er det lite å si på!

Til slutt var det Joel Matip som ble den store helten med et meget sjeldent Champions League-mål. Det var litt for lenge siden sist, og det var tydelig at Virgil van Dijk var enig: 

Foden-sveis, Voldemort og Crouch

Lite å hente fra Liverpool-Twitter resten av uken, men det har ikke stått på andre godbiter. 

La oss begynne med Phil Foden, som ikke syntes sveisen han hadde var utfordrende nok. Ta en titt på denne...

Da liker vi Peter Crouch bedre. Den tidligere spissen arresterte Champions Leagues Twitter-konto da de la ut akrobatiske scoringer etter Erling Braut Haalands vinnermål i midtuken. Crouch sin scoring mot Galatasaray er selvsagt et av tidenes beste i den kategorien.

Samtidig ble det ingen god start for Graham Potter som Chelsea-manager. RB Salzburg kom til London og rasket med seg ett poeng. Østerrikerne tok til Twitter med en fin Harry Potter-referanse etter kampslutt. 

Norwich må være forvirret

Vi har blitt vant til at Norwich og Fulham bytter plass i Premier League og Championship annenhver sesong. De har vært de såkalte heislagene de seneste årene. 

Men nå har noe skjedd med Fulham. En fantastisk sesongstart gjør at London-laget kjemper i toppen av Premier League-tabellen etter de første kampene, og man kan tenke seg at Norwich sitter måpende og følger med. 

I stedet virker Nottingham Forest å være i trøbbel. Etter 21 spillersigneringer i sommer kan man se for seg en slik situasjon dersom turen går ned til Championship igjen: 

Nest øverste nivå er et sted man helst ikke vil være. Der ser nemlig forsvarsspill slik ut: 

Samtidig kunne det alltid vært verre. Og verre enn dette forsøket på en overgang blir det neppe. Takk for denne gang: