Jürgen Klopp  har mye å tenke på om dagen.

Redaktør Torbjørn Flatin etter fadesen mot Tottenham:Reaksjon kreves, også fra Klopp

Det var den største kalddusjen under Jürgen Klopp så langt. På et tidspunkt hvor en ante at laget var på riktig spor gikk det meste galt mot Tottenham. Hva vil, bør og kan Klopp gjøre nå?

Jeg rakk å tenke «det føles merkelig å spille en ligakamp på Wembley», og ante fred og svært liten fare da Spurs fikk innkast midt på Liverpools banehalvdel. Noen sekunder senere lå ballen i nettet bak Mignolet.

«Dejan Lovren er elendig i bakrom» noterte jeg da han slipper målscorer Kane forbi seg, skjønt han er en av flere medskyldige. Det svermet av røde rundt de Tottenham-spillerne som småspilte ute ved sidelinjen før Harry Kane fikk ballen. Hvis Joe Gomez trekker ut slik midtstopperne gjør er spissen i offside, og hvorfor i all verden skal Simon Mignolet ut mot 16-meteren for så å selge seg i neste trekk?

Klopp kalte det en scoring det var «utrolig lett å forsvare seg mot». Noen minutter senere tok Lovren en «Lindelöf» og lot et langt fremspill gå over seg til en fremadstormende Kane. Umiddelbart var Liverpool på etterskudd og Milner hang ikke med raske Son som kom på et langt løp inn mot midten.

Jeg tok meg i å tenke at det var litt søkt, men der og da fastslo jeg for meg selv at Virgil van Dijk hadde ikke misset den første headingen og Naby Keita hadde løpt opp Tottenham-spilleren foran mål.

Pinlig og hjelpesløst

Jeg undrer meg på om Jürgen Klopp var innom den samme tankegangen. Hans umiddelbare ansvar var å prøve å rette på et lag som helt synes å mangle styring i forsvar og virket tunge og trege på midtbanen.

Klopp valgte å ta ut Dejan Lovren etter en halvtime. Kroaten hadde opplagt oppgaven med å passe på Harry Kane og det sendte ut en klar melding. Å bli byttet ut ved pause for en skadefri fotballspiller er ille nok, å bli bedt om å ta på deg overtrekksjakka under 1.omgang er noe av det mest pinlige du kan oppleve.

Klopp må ha følt seg ganske hjelpeløs. Han valgte å sette 20 år gamle Joe Gomez inn i midten og Emre Can ned på høyrebacken. Produsenten av tv-bildene hadde snart kamera på Ragnar Klavan og Trent Alexander-Arnold, og det var ikke særlig tillitvekkende for dem at de fortsatt ble sittende der. Jeg vil anta at Jürgen Klopp gjorde sitt valg på grunn av farten til Gomez og rutinen til Can, på bekostning av de to nevnte.

Reduseringen kom etter en flott pasning fra Henderson og et av flere positive løp fra hurtigtoget og Liverpools klart beste, Mohamed Salah. Selve målet var noe av et sleivtreff med «feil» fot, men det kunne være det som trengtes.

Før to dødballer med dårlige valg av det indre forsvaret satte spikrene i kista.

Dejan Lovren og Liverpools forsvar - hvem "overlever" 1-4 mot Tottenham? 

Innrømmelser

Jürgen Klopp la seg flat på pressekonferansen etter kampen. Han kunne knapt noe annet. Etter 15 baklengs på fem bortekamper i ligaen er «dette er sånt som kan skje» brukt opp.

«Hva nå, Jürgen» var nok egentlig overskriften jeg hadde tenkt å bruke på denne kommentaren, men etter å ha sett et titalls andre innspill benytte den samme headingen ble det til at jeg prøver noe annet.

La det være sagt med en gang, jeg er en av stor supporter av Jürgen Klopp. Jeg har flere ganger skrevet eller sagt at jeg ser på ham som Liverpools håp om å komme tilbake til toppen. At han ikke fortsatt skal få tillit til å fortsette er for meg utenkelig. Jeg vil godta en 6.plass i Premier League denne sesongen, og ingen stor suksess i Champions League og FA-Cupen, MEN det må være på et vilkår at en ser at «prosjekt Klopp» fortsatt er i bevegelse.

«Jeg vil aldri gi opp og vi vil fortsatt være sterke», sa Jürgen etter 1-4 mot Tottenham, og kan ikke si noe annet. Det han nok nødig vil innrømme er at han gjennom sine to år på Anfield har gitt enkelte spillere for mye tillit og ikke gjorde en god nok jobb i sommerens transfervindu. Det må han gjøre noe med. Liverpool Football Club er en prestasjonsberettiget forretning, som klarere fortalt er avhengig av resultater ute på fotballbanen.

Manglende muligheter

Det gjøres for mange feil, det slippes inn for mange mål, og det må gjøres grep. Det som er skremmende er at jeg hadde ingen innsigelser på det mannskapet som ble satt opp mot Tottenham. Jeg undret meg tvert i mot etter kampene mot Manchester United og Maribor om Klopp hadde funnet en plattform til et bedre forsvarsspill, ei ramme som ble knust i fillebiter på Wembley.

Matip og spesielt Lovren har for mange glipper, men minst like viktig synes å være at det mangler ledelse. Joe Gomez er en ung spiller med potensial men virker ikke helt klar, og Ragnar Klavan er en spiller du ikke ser på som regelmessig med en liverbird på brystet. Så hva kan Klopp gjøre?

Lar han de samme få enda en «siste» sjanse i de kommende hjemmekampene mot Huddersfield og Maribor, hvor du vil anta at arbeidsforholdene blir noe helt annet enn borte mot Spurs? Vil han prøve å spille mer safe og satse på rutine som f.eks 31-åringene Milner og Klavan og hvor James igjen får en backrolle? Nå var Alberto Moreno igjen Liverpools beste forsvarer, men jeg bet meg merke i at han nevnte noe om at laget hadde «tømt seg» seg da Tottenham kontret inn 2-0 og kanskje Andy Robertson nå vil få sin sjanse?

Jeg bare kaster baller opp i luften nå, men det vil virke rart om Klopp ikke gjør noe. Det føles et behov for å reagere. Henderson, Milner og Can ble traurig på midten. James Milner var bra mot Maribor, men han er ingen midtbanespiller for Liverpool. Gini Wijnaldum vil bli «lett» å sette inn igjen og jeg ser for meg at Philippe Coutinho er nede som indreløper til neste kamp mot Huddersfield.

Siden vil Klopp ha Mané, Lallana og Clyne, men det kreves en umiddelbar reaksjon. Klopp får ikke hentet inn nye spillere før tidligst i januar, men han kan ta avgjørelser nå om at spillere han har stolt på ikke har vist ham tilliten verdig.

Del

Tottenham

04.12.2017 12:09

Betydelig lettere juleprogram for Spurs

25.10.2017 23:01

West Ham henger med i ligacupen

Om West Ham går til finale må kampen mot Liverpool på Anfield flyttes.

24.10.2017 12:28

Coutinho ber om bedre konsentrasjon

Philippe Coutinho nekter å gi forsvaret eneansvaret for fadesen mot Tottenham.

Siste Til vår nyhetsoversikt
18.02.2018 kl 23:09

Vil tilby Mané og Firmino nye kontrakter

Liverpool vil starte samtaler med angrepsduo.

+
18.02.2018 kl 18:38

– Kritikken mot Moreno er urettferdig

Jürgen Klopp snakker ut om sine to venstrebacker.

+
18.02.2018 kl 17:35

Har du kontroll på Liverpools tidligere spillere?

Hvor er de nå?

+
18.02.2018 kl 12:38

Prøver å lære fra Roberto Firmino

Danny Ings fikk oppfylt drømmen om å spille i Champions League.

+