Benytter Sturridge og England sjansen?

Liverpool var ikke ventet å ha noen av de største stjernene i Euro 2016, og med England som en outsider, men kan en scoring på overtid fra Daniel Sturridge forandre på det?

30. jun 2017 kl 16.42Torbjørn Flatintflatin

«Spisser kan sette preg på neste spillerunde» avsluttet jeg ingressen med etter første kamp for alle landene, og Liverpools spillere, i EM. Det var en hentydning om at Daniel Sturridge, Divock Origi og Christian Benteke kunne være aktuelle til å få en sjanse etter en noe skjev start for England og Belgia.

England snudde det

Det gikk troll i ord angående Daniel Sturridge. Under med 0-1 etter et frispark fra Gareth Bale som Joe Hart burde ha tatt, hadde Roy Hodgson kniven på strupen og satte inn Vardy og Sturridge for Sterling og Kane ved pause i England-Wales.

Jamie Vardy utlignet snart, da han var heldig og dyktig nok til å utnytte en heading mot eget mål fra Ashley Williams.

Et drøyt kvarter før slutt ble Adam Lallana byttet ut, for unge Marcus Rashford. Lallana hadde vært god igjen og jeg er overbevist om at han også vil starte mot Slovakia. Han er livlig og ingen presser bedre i front på det engelske landslaget enn ham, samtidig som han alltid er villig til å prøve komme inn bak motstanderens forsvar. Medaljens bakside er at han mangler effektivitet foran mål, og Roy Hodgson kastet alle kortene på bordet med å benytte de tre målscorerne han hadde på benken.

Rashford var bra han, men England virket dårlig balansert og det var vanskelig å se noe seiersmål komme mot hardtarbeidende og lojale walisere hvor Joe Allen ikke fikk dirigere like mye som mot Slovakia men likevel hadde en fin kamp. Før Daniel Sturridge fikk nok plass i et trangt straffefelt til å tuppe ballen inn i nærmeste hjørne via keeper. Over et minutt på overtid.

Nå vurderer ikke jeg noe umiddelbart medlemskap i fanklubben til Roy Hodgson, men manageren fikk tyn etter hva jeg vil kalle et heller uheldig baklengsmål i sluttsekundene mot Russland og da er det greit at han får honnør for å ha byttet inn de to som scoret målene og snudde det mot Wales.

Englands lagoppstilling

Hva nå med England? De har overtatt kontrollen i gruppe B og vinner trolig den, men etter tre omganger og et mål på frispark begynte Hodgson å justere på laget.

Forsvaret blir nok ikke gjort noe med. Jeg synes fortsatt Nathaniel Clyne kan vurdere seg som noe uheldig som må sitte på benken, men Kyle Walker på høyrebacken har vært en av Englands bedre spillere. Eric Dier har i tillegg fungert som midtbaneanker.

Spenningen dreier seg mer om hvilke grep som tas fremover på banen. Harry Kane og Dele Alli har lagt bak seg en utmerket sesong med Tottenham og regnes som en del av Englands fremtid, men har virket slitne i Frankrike. I tillegg har det ikke fungert for Raheem Sterling, den eneste virkelig klassiske flankespilleren i troppen. Wayne Rooney har vært bra på midtbanen, men England kunne hatt bruk for ham lenger fremme på banen.

Jeg liker tanken på en oppstilling med Lallana, Rooney og Sturridge bak Vardy, og hvor Sturridge har ekstra lisens til å komme innover og framover fra en i utgangspunktet flankeposisjon. Som helrød burde jeg kanskje foreslå Henderson eller Milner som partner til en mer defensiv Dier blant to «sittende» på midtbanen, men jeg må innrømme at jeg har sansen for evnen Jack Wilshire har til å verne om ballen og snu spillet. Det er en oppstilling som også fort kan snus til 4-3-3 eller med en diamant på midten.

Har fått en god start:
Har fått en god start:  Adam Lallana er inne i startoppstillingen til England.

Sturridge starter neste kamp

Det vil være et folkekrav at Daniel Sturridge får starte neste kamp, og dette kan være sjansen for 25-åringen til å få et internasjonalt gjennombrudd. En kan også se mulighetene til at England kan få en bra turnering.

Frankrike, Tyskland og Spania har ikke svekket sitt favorittstempel etter de to første kampene. England, Belgia, Italia, Kroatia og Portugal holder jeg i outsidergruppa, selv om portugiserne virker veldig avhengig av at Cristiano Ronaldo skal finne skuddformen i tide.

Engelskmennene møter altså en treer fra gruppespillet hvis de vinner gruppe B, og som kan bli Nord-Irland. Deretter kan Belgia vente i kvartfinalen. En semifinaleplass virker ikke umulig, men det vil kreve at de kan bygge videre på scoringen til Sturridge og de tre svært viktige poengene mot Wales.

Etter en svak kamp mot Italia følte en at Romelu Lukaku startet litt på nåde for Belgia mot Irland, og han svarte med to fine scoringer. Det betyr nok ytterligere benkesliting for Divock Origi og Christian Benteke.

Slik det blir med reservekeeperne Simon Mignolet og Danny Ward. Martin Skrtel rettet opp noe av inntrykket under seieren mot Russland, og det kunne vært artig å få med alle Liverpools åtte representanter i gruppe B videre, selv om slovaken nå trolig spiller sine siste fotballkamper som Liverpool-spiller.