Coutinho signerte starten på en viktig hjemmeuke

Ny kontrakt for Philippe Coutinho har sørget for et løft i forkant av tre kamper, i tre turneringer. I løpet av seks dager foran The Kop som kan komme til å prege resten av denne sesongen.

25. jan 2017 kl 18.02Torbjørn Flatintflatin

Luis Suarez, Raheem Sterling og Christian Benteke, det er de største salgene under de tre foregående sesongene. De som hevder at Liverpool er blitt en selgende klubb ville fått vann på mølla dersom Philippe Coutinho til sommeren ville etterfulgt disse med en overgang til Barca eller Real.

Nå har «Phil» skrevet under en ny 5-årig kontrakt, uten salgsklausul, og alle røde gleder seg. Det forsterker troverdigheten til Jürgen Klopp når han sier at Liverpool ikke kommer til å selge noen av sine beste spillere. Tidspunktet var nok heller ikke tilfeldig, mot slutten av et transfervindu hvor det ikke virker som at de røde får napp på noen av sine mål, og i en periode med litt for mange skuffende resultater.

Et første trofé

Klopp tenker fremover, og det er grunn til å like mye av det en ser i LFC, men han kan ikke glemme nåtiden. Det understreket da også manageren nylig i et intervju.

Klopp om resten av sesongen

Denne uka skal det i kveld avgjøres om Liverpool greier å ta igjen 0-1 mot Southampton og kan kvalifisere seg til en finale på Wembley, som avgjør vinneren av ligacupen 2017 og hvor en trolig må slå Manchester United i finalen.

Det betyr fullt lag, og fullt trøkk på et Anfield hvor Philippe Coutinho vil få det største brølet når lagoppstillingen leses opp. Ikke minst manageren vil drømme om et første trofé mot erkerivalen, da Jürgen Klopp har tapt alle sine cupfinaler så langt i sin karriere.


For tynn tropp

Lørdagens kamp mot Wolverhampton vil bli mer av en balansegang, da det vil være kampen hvor Jürgen vil «rotere» på sitt lag.

En av de som ventes å spille er Trent Alexander-Arnold, og dette kan ikke minst bli en viktig uke for ham med Nathaniel Clyne skadet. Scouseren kom bl.a. godt igjennom bortekampen mot Manchester United nylig, og du får ikke særlig større prøvelser enn det for en fersk 18-åring.

Det vil være et pluss for Klopp, i en sesong hvor han har fått en beskjed om at hans tropp sliter med å kunne håndtere spillertap som Matip, Coutinho og Mané.

Spillerforsterkninger vil altså neppe komme før til sommeren, men det vil være viktig at Liverpool finner tilbake til noe av det spillet som skremte motstandere for noen uker siden og sørget for bøttevis av mål regissert firerbanen Lallana, Coutinho, Firmino og Mané.

Må holde gnisten i live

Kall det gjerne litt søkt, men for fire måneder siden lå Liverpool tre poeng foran Chelsea på tabellen etter et halvt dusin spilte ligakamper. Siden er det spilt 16 kamper og de blå fra London har tatt imponerende 45 poeng, mens Liverpool har innkassert 32 poeng.

En skuffende start på 2017 har gjort at de røde har falt ned på to poeng i snitt igjen, som i praksis er mer topp fire form enn hva som tilsvarer en tittelkandidat.

Bare seier under flomlysene til neste uke, da ligalederen kommer på besøk, kan holde en gnist i gullhåpet.

I det hele tatt er det viktig at spillere og fans nå benytter en uke på Anfield til å skape nytt liv i denne sesongen.

Philippe Coutinho med avtale frem til 2022 var en god start.