Torbjørn Flatin etter sjokktapet:Da Liverpool kapitulerte på Anfield

Sannsynligvis er det fortsatt mulig å rette det opp i kampen om topp fire, men de røde avsluttet mot Crystal Palace tilsynelatende uten tro og tillit.

23. apr 2017 kl 23.37Torbjørn Flatintflatin

Det skal ha vært atskillige hjemmesupportere som forlot stadion flere minutter før dommeren blåste av mot Crystal Palace. Det er vanskelig å rettferdiggjøre, å gi opp er det siste du skal gjøre, men det er mulig å forstå at de hadde liten eller ingen tro på at deres lag skulle komme tilbake etter at Christian Benteke var blitt som et spøkelse som kom tilbake for å legge igjen sin forbannelse.

Jeg nevnte nerver før kampen, og trolig hadde Jürgen Klopp dem også med meldinger om hvor uheldige Liverpool har vært med skader denne sesongen. En benk med Woodburn (17), Brewster (17), Alexander-Arnold (18), Gomez (19) og Grujic (20, samt «veteranene» Karius (23) og Moreno (24) understreket hvor tynn dekning det er om dagen. Og så skal jeg prøve ikke å henge meg for mye opp i at det burde ha blitt handlet av manageren i januar, da det er uansett noe han må slite med hele sommeren dersom det nå ikke skulle bli topp fire i Premier League.

Bare Coutinho en trussel

Samme lag som sist, det hadde vel trolig de fleste tatt etter meldinger om at Matip, Lucas og Klavan alle var usikre og ikke i full trening kort inntil kampen.

Derfor kan en heller ikke klandre Klopp for laguttaket, men det er et mannskap som ikke passer å spille hjemme mot et lag som er klare for å like bakpå og så utnytte kontringer, innleggsmuligheter og dødballer.

Det at Klopp syntes Liverpool dominerte stort i 1.omgang skriver jeg mest på kontoen om at han ikke ønsket å kritisere spillerne for mye foran en uke hvor han vil benytte mye tid for å bygge dem opp til en innspurt som nok må gi minst ti poeng på fire kamper.

Philippe Coutinho var i ferd med å spille seg inn i kampen etter en nokså svak innledning hvor han mistet ballen en rekke ganger, da han «skaffet» seg et frispark som han dunket i krysset fra 25 meter. Sammen med kollega Firmino var han de eneste som virket å være noen trussel, selv om et enkeltstående pent angrep endte med at Emre Can kom i helt feil posisjon da han skulle prøve å sette inn en 45 grader ut fra omtrent straffemerket.

Jeg kan forstå hvorfor en spiller som Divock Origi blir kjøpt, og han er fortsatt bare 21 år, men taktisk syntes jeg han gjorde en skremmende dårlig kamp mot Crystal Palace. Han vant en og annen duell med sin fart og kraft, men det var gjerne langt fra mål. Det var flere ganger at midtbanespillerne ventet på en invitt slik at de kunne slå en stikker til ham i en korridor, hvor han ble værende, og andre tilfeller hvor han gikk på løp ut til sidene hvor det hadde vært mye bedre at han hadde holdt seg foran mål. Da han fikk et enkeltstående godt innlegg mot seg i 1.omgang viste han lite vilje til å prøve å vinne en hodeduell som kunne ha betydd en scoring. Jürgen Klopp må vri hodet seg for å prøve å kunne utnytte ham best mulig den siste måneden, da han trolig ikke vil ha noen andre alternativer.

Ingen ideer

Utligningen satte utvilsomt mye preg på resten av kampen. Jeg har nok følt meg som Dejan Lovren sin store beskytter, men må erkjenne at for kroaten sin del skulle nok helst all fotball bli spilt foran ham. Han sliter med bakrommet, og var hele tiden på etterskudd da Cabaye fant Benteke med dødelig effekt.

Da Palace utover i 2.omgang begynte å bli mer bevisst på å utnytte de rommene Liverpool etterlot seg virket Lovren å være «all over the place». Måten han bommet på da Townsend kom fram på høyresiden til gjestene, og stopperen prøvde å heade bort veien, var hårreisende dristig og unødvendig. Så vidt jeg husker var det foranledningen til corneren som Palace scoret på?

Klopp hadde åpenbart snakket om bevegelse og mer fart på ballen i pausen og i noen minutter tidlig i 2.omgang var det antydninger til at sjanser ble skapt. Philippe Coutinho skulle hatt straffe også, men i fotball er det ikke bestandig ærlighet var lengst, eller riktigere fører til det du fortjener. Hadde brassen falt etter å ha blitt sparket på hælen ville nok dommeren ha blåst.

Da Coutinho syntes å ha sluppet opp for ideer, hadde ikke Liverpool noen igjen. Slik virket det, med tre typisk sentrale midtbanespillere som skapte svært lite framover. Nå hadde i rettferdighetens navn Lucas et pent gjennomspill som Firmino nesten kom på, men det var unntaket.

Philippe Coutinho -
Philippe Coutinho -  Liverpools skapende kraft.

Uten mål og mening

Palace begynte å yppe seg litt mer, og det var ikke helt ulogisk at de også fikk inn et ledermål. Det at det kom fra en corner vil få kritikerne til ytterligere å pøse vann på mølla.

Derfra og ut var det vanskelig å se hvordan Liverpool skulle score. Troen var borte på banen, og da tilsynelatende også på tribunene. Innbyttet av Alexander-Arnold var etter at Lovren fikk en trykk av Benteke, men med tre mann bak inkludert Lucas og Can satte Klopp også innpå Moreno og Grüjic. Det virket ærlig talt rimelig uten mål og mening, men det er også mulig å forstå et argument om at det vanskelig kunne bli noe mindre angrepskraft enn det allerede var.

Å virke ufarlig i sluttminuttene på Anfield i en hjemmekamp Liverpool var forventet å vinne, gir angst. En angst manageren vil arbeide hardt med å prøve å overvinne under de åtte dagene det er før neste kamp, borte mot Watford. Da vil i det minste et av Manchester-lagene også ha tapt poeng, siden de møtes førstkommende torsdag.

Forhåpentligvis kan Adam Lallana også friskmeldes i løpet av uka. Liverpool behøver alle de lyspunkt de kan få fremover dersom håpet om topp fire fortsatt skal brenne rimelig friskt framover.