Torbjørn Flatin etter oppløftende seier:En god formbeskjed for Klopp

Liverpool gjør som Liverpool gjør, de presterer mot øvrige lag fra topp seks, men tre poeng mot Arsenal kan gi grunn for optimisme fremover.

6. mar 2017 kl 22.05Torbjørn Flatintflatin

Det kan sikkert skrives en avhandling om det, hvorfor Liverpool spiller godt i de antatt vanskelige kampene og taper alt for mange av de gangene en burde forvente tre poeng ut fra motstanden.

Og så venter du på den gangen hvor det også går galt mot et annet topplag, med en slik mulighet mot Arsenal uten Henderson og Lovren. Nå gledet offentliggjøringen av lagoppstillingene mer enn det ga negative vibber, da Arsenal lot sin beste spiller Sanchez være på benken.

Nå skulle gjestene isteden være mer direkte med Giroud og Welbeck. Jeg synes imidlertid de aldri helt greide å være helt tro mot de tankene og «måtte» av og til også prøve å spille seg ut med de nokså kantete midtbaneankerne Coquelin og Xhaka, og takk for det. Det passet Liverpool som hånd i hanske, men i sannhet så var også de røde godt skrudd på helt fra start på Anfield.

Matip og Coutinho

Vi har sett det før, senest mot Tottenham for noen uker siden, og derfor er det ikke lett å dra frem noe positivt som vi ikke allerede visste om og som har hatt en tendens til å bli smadret gjennom en dårlig kamp ved en senere korsvei.

Jeg prøver meg likevel. Dette var en kamp hvor noen røde var fremragende, og hvor alle totalt sett gjorde en bra jobb. Noe av det som i mine øyne var spesielt gledelig var at de som også har slitt med formen nå viste klare tegn på at den er i anmarsj.

Joel Matip var god etter at det har vært tydelig at han har jobbet hardt for å komme tilbake i toppform etter skaden, og heller ikke har blitt hjulpet av å måtte spille med flere makkere. Nå virket Ragnar Klavan trygg og konsentrert ved siden av ham. Hvis en sjekker børsen vil en se at Klavan har spilt nesten alle sine beste kamper i såkalte toppkamper, slik at det opplagt ikke er noe problem for ham og trolig bare bidrar til at han er ekstra skjerpet. Det eneste negative jeg kan huske er hvor lett han ble slått av Giroud i hodeduellen som medførte kampens beste redning fra Mignolet, men franskmannen er en av ligaens beste i lufta og det er kanskje urettferdig å trekke fram. Personlig vil jeg likevel sette Dejan Lovren rett inn som makker hvis han blir vurdert kampklar før neste møte med Burnley, men Klavan må utvilsomt være foran Lucas i vikarkøen i midtforsvaret.

Nå var fortsatt ikke Philippe Coutinho den som gnistret mest framover, men jeg synes likevel dette var et langt skritt fremover for «Phil». Han virket kvikkere i føttene og var mer involvert høyere i banen enn han har hatt tendens til etter sin tidligere skade. Jeg la også merke til hans utmerkede frispark som Joel Matip ville ha scoret på hvis han hadde timet sin heading bedre.

Utmerket midtbane

Emre Can og Georginio Wijnaldum, og det kan være lett å rynke litt på nesa over de som duo. Denne gangen gikk det imidlertid utmerket, i spann med den glimrende Adam Lallana. Can konsentrerte seg mer om dueller i en ankerrolle, Wijnaldum gikk på løp, og så styrte Lallana den offensive butikken. Ofte etter å ha snappet til seg ballen fra litt trege midtbanespillere hos Arsenal.

Det var en utmerket rollefordeling. Jeg la første gang virkelig merke til det hjemme mot City på nyttårsaften, hvilket suverent blikk Lallana har når kan få ligge litt dypt sentralt og regissere angrepsspill. Can viste bokstavelig talt muskler og var alltid klar for en fight, selv om det kan hevdes at han var heldig som ikke fikk sitt andre gule. Det var ikke spesielt overraskende at da det ble gjort et rått løp bakfra på overtid så kom det fra Gini Wijnaldum, men for å være ærlig hadde jeg ikke satset penger på at avslutningen ville gå i nettet. Selv om forarbeidet fra Lallana og Origi var utmerket var det ikke et lett skudd på direkten med et innlegg som kom rett fra siden, og nederlenderen har hatt en tendens til å brenne en del skuddmuligheter inne i feltet, men ballen gikk inn i nettet foran The Kop så det sang.

Mer av det, og mer tendenser fra Divock Origi som både rakk å heade i stolpen og legge opp til 3-1 mot slutten som innbytter.

Bare seier godt nok

Da har jeg ikke nevnt scoringsduoen lengst fremme, Sadio Mané og Roberto Firmino. Mané var gnistrende igjen, slik han var mot Spurs, men Klopp vil ikke ha hatt noe i mot en bekreftelse fra sin beste spiller denne sesongen når innspurten nå nærmer seg oppløpssiden. Firmino er mer av og på, men involverer seg ofte i mål.

Det var i det hele tatt trivelig mot Arsenal, men det vil ha svært liten verdi om det ikke blir tre poeng mot Burnley på søndag. Gjestene har fortsatt ikke vunnet borte denne sesongen, men vil parkere bussere og sende høyt skyts fremover på Anfield for å få vertene ut av stilen.

Et topptrimmet og vel forberedt Liverpool skal imidlertid være for mye, og spesielt etter hva som ble vist under drøyt 90 minutter mot Arsenal vil ikke Jürgen Klopp godta noe annet.