Torbjørn Flatin etter Man Utd-kampen:En god start på resten av sesongen

Litt flau, litt skuffet, men mest fornøyd etter at et formsvakt Liverpool sto oppreist mot Manchester United.

16. jan 2017 kl 20.50[email protected]tflatin

Jeg har sett andre har nevnt det samme, så da er det kanskje ikke så ille, men jeg hadde ikke stor tro før nervekampen i Manchester. Ikke på et Liverpool uten Matip og Mané, med Coutinho på benken fra start, nye hælproblemer for Henderson, og i tillegg ble Nathaniel Clyne meldt skadet like før start.

Mot et United med flyt, gode resultater og nøkkelspillere i form. Jeg har selv kjørt den «en kamp som lever sitt eget liv», men den ærlige følelsen var at dette var et dårlig tidspunkt å spille sesongens mest prestisjefylte kamp på.

Sooorrry, men alle 12 med en liverbird på brystet stod opp og gjorde alle mine forhåndsprofetier til skamme. Jeg undervurderte Liverpool skikkelig, skal vokte meg vel for å gjøre det samme igjen, og inntil videre bøyer jeg mitt hode i skam.

Jeg undervurderte Liverpool skikkelig, skal vokte meg vel for å gjøre det samme igjen, og inntil videre bøyer jeg mitt hode i skam.

Voksne menn

Simon Mignolet fortjente den heder han er blitt til del de fleste steder, men for meg var ingen viktigere hos Liverpool enn Dejan Lovren. Han var den som vant de viktige duellene inne i feltet, ikke minst etter at United forstod at de ikke var gode nok til å spille seg ut av presset til Liverpool men måtte spille lengre og mer direkte. Ragnar Klavan er også en voksen mann, selv om det har begynt å snike seg inn noen flere feil etter hvert.

Trent Alexander-Arnold er 18 år og det er flere enn scouseren som vil huske hans første ligakamp fra start. Helt som Rob Jones mot Giggs i sin tid synes jeg kanskje ikke Alexander-Arnold var mot Martial, men Rob var da også nesten to år eldre enn Trent er nå. Liverpool har trolig fått seg en ny lokal spiller i og rundt sitt førstelag, på permanent basis i mange år fremover.

Om jeg skjemmer meg litt over ikke å ha gitt mitt lag tillit på forhånd, gjør jeg det ikke ved igjen å berømme James Milner.

Nok et sikkert straffespark, og utsatt for en «takling» av Rooney som gjør vondt også i dag, men han bare fortsatte å gjøre jobben som omskolert venstreback.

Liverpool har trolig fått seg en ny lokal spiller i og rundt sitt førstelag, på permanent basis i mange år fremover.

Sliter med balansen

Fremover var det noe mer ymse, men spillere ute gjør at Klopp sliter litt med å finne den helt riktige balansen. Nå valgte han en diamant, og det fungerte bra nok selv om det ikke virker ideelt med Henderson, Can og Wijnaldum i samme oppstilling.

Det var uansett godt å ha Hendo tilbake, Can reiste seg fint etter et par svake kamper, mens autopiloten Wijnaldum løp og løp også da andre begynte å merke kjøret og løp seg til et par sjanser sent i kampen som nær kunne ha avgjort det til Liverpools fordel.

Roberto Firmino løper også, og stresset tydelig de bakre rekker hos United. Da er det vanskeligere å plassere Divock Origi. En situasjon i 1.omgang summerte ham opp, da han kom på riktig side av Rojo (tror jeg det var), men endte bare med nesten å komme til avslutning eller bli felt.

En bokstavelig talt sterk prestasjon å komme seg fri, men manglende kynisme og kløkt som spiss gjorde at han ikke fikk sendt et skudd på mål eller «sørget for» å få det frisparket som kunne ha gjort at motstanderen måtte ha fortsatt med ti mann.

VIKTIG BRIKKE:
VIKTIG BRIKKE:   Det var godt å ha Jordan Henderson tilbake mot Pogba.

Slo tilbake

Det som plager meg mest er når jeg tenker på at 1-0 i ytterligere drøyt ti minutter (inkludert overtid) hadde gitt åtte poengs ledelse på United mot fortsatt fem. Det hadde holdt antall poeng frem til Chelsea nede på fem, istedenfor sju. Det er skuffelsen.

Ellers er jeg litt der som Jürgen var, at han trodde han ville våkne mer fornøyd etter å ha fått tenkt igjennom kampen.

For dette var et klart skritt fremover fra Sunderland, Plymouth og Southampton, selv om jeg vet at den midterste kampen var i FA-Cupen mot reservelaget.

Vi har ti hjemmekamper igjen og sju borte, hvor det er bare Manchester City av topp sju som skal spilles mot på fremmed gress.

Jëel Matip har forhåpentligvis fått ristet av seg skadeproblemene og kan spille regelmessig fremover, og ditto med Philippe Coutinho. Den andre hælen til Henderson er det bare å krysse fingrene for at ikke er like brysom som den forrige, mens Sadio Mané i så fall er den så må erstattes også framover. Matip, Henderson, Coutinho og Mané, det er et viktig firkløver det.

HOLDT IGJEN:
HOLDT IGJEN:  Roberto Firmino ble godt passet på.

Stoler ikke på Sturridge

Det at Daniel Sturridge ble værende på benken på Old Trafford bare bekrefter at det er en spiller som Jürgen Klopp ikke stoler på. Nå vil forhåpentligvis Daniel vise seg fra sin beste side i de neste par ukene, da tre av de fire neste kan være cupkamper, men han er bare ikke en mann for de store anledninger slik som Liverpools manager ser det.

Dette var den fjerde kampen uten seier for Liverpool, men en kan vri statistikk til mye.

Det var den sjuende bortekampen under Klopp mot øvrige lag fra topp seks, og det fastholdt en ubeseiret kamprekke som nå består av fire seire og tre uavgjorte.

Det er intet mindre enn imponerende, og kan bli en god begynnelse på resten av sesongen.