Fem transfermål

Torbjørn Flatin ser nærmere på hvordan det ser ut pr. i dag angående Liverpools handlesommer.

2. jun 2017 kl 13.56Torbjørn Flatintflatin

Midtstopper, sentral midtbanespiller, ving, spiss og venstreback – det virker unektelig å være Liverpools transfermål for sommeren 2017. Rekkefølgen ikke helt tilfeldig satt opp angående prioritet.

Hvordan ligger Liverpool an, hvis en skal prøve å lese mellom linjene og kalenderen så vidt har kommet over på juni?

Midtstopper

Hovedmålet er utvilsomt Virgil van Dijk, og som kanskje er den spilleren Jürgen Klopp har aller øverst på sin ønskeliste. Med en prislapp på minst £50M hvis en skal tro pressen og med mange beilere. Noen fnyser av en slik pris for en forsvarsspiller, andre tror de røde er sjanseløse mot en rival som Manchester City hvis det skulle bli en auksjon.

Nå etterfulgte Alan Hansen stoppere som Yeats, Smith, Hughes, Thompson, Gillespie og dannet et superpar med Mark Lawrenson, og Liverpool har ikke vunnet ligaen siden han la opp i 1990. Midtstoppere, eller i det minste en midtstopper av ypperste klasse, er viktig. En kan bare spørre Arsenal med Tony Adams, Chelsea med John Terry og i tillegg har Manchester United hatt et par bra stopperpar.

Hvor realistisk er det at Liverpool kan sikre seg en så etterspurt spiller? Det at det fortsatt vises interesse fra Anfield forteller at de har fått signaler om at spilleren ikke er fjern for å komme til Merseyside. Utover det kan en bare håpe…

Sentral midtbanespiller

Naby Keita var en mye nevnt spiller hos RB Leipzig. Bare 22 år og en løpsmaskin som Klopp skal ha i kikkerten. Ryktene har dødd litt hen de siste dagene, men det betyr ikke at det ikke arbeides i kulissene. Keita virker utvilsomt å være førstevalget på midtbanen, men trolig er det et spørsmål først og fremst om overgangssum og at Liverpool kan betale innen budsjett.

Flankespiller

Fokus har flyttet seg fra Julian Brandt (Bayer Leverkusen) og til Mohamed Salah. Den hurtige kantspilleren som nå er i Roma har ventelig en prislapp på £30-35M, og Liverpool virker å være nærme en overgang på bakgrunn av de opplysningene som har kommet de siste par døgnene.

Klopp har gitt uttrykk for at troppen behøver en spiller som kan utfordre en mot en som Sadio Mané, og lynhurtige Salah passer den beskrivelsen.

Spiss/angriper

Det er litt usikkert hvor høyt dette er på prioriteringslisten. En del «eksperter» mener at det nettopp er en målscorer som Liverpool bør være beredt til å grave dypest i skattekisten for å hente, men det er få konkrete rykter som tilsier at man er like opptatt av det på Melwood. Det kan også ha med hvilke spillere som forsvinner ut av klubben. Firmino, Sturridge, Origi og Ings er de seniorspillerne en vil kalle angripere i dag, hvor en vil tro at Daniel Sturridge kan være på vei ut dersom Liverpool får et fair tilbud på ham.

Dominic Solanke
Dominic Solanke  Greier han å gjøre seg gjeldende for Liverpool allerede i 2017-18?

En kan også undre seg på om Dominic Solanke kun er ment for U23 i øyeblikket, eller om det kan bli aktuelt å la Divock Origi gå – og i så fall bruke de pengene en får til å legge i potten for en god avslutter. En type som Alexandre Lacazette vil for eksempel ikke foreta en antatt overgang til Atletico Madrid som følge av transferforbud, og tidligere linket til LFC vil det nok være en og annen som prøver å legge sammen to pluss to… Supertalentet Kylian Mbappe er også nevnt, men i så fall tar jeg sykkelen til Liverpool…, det er ikke realistisk. Se imidlertid ikke bort fra at det er her overraskelsen vil komme(!)

Venstreback

Et klart transfermål, men de innvidde sier at Jürgen Klopp ønsker å beholde Milner/Clyne og ha Alexander-Arnold som backup/konkurrent og da trolig sammen med en ung og talentfull venstreback til. Ryan Sessegnon virker å være mistet til Tottenham og et mulig dyrere alternativ i Benjamin Mendy er gått til Manchester City. Et ikke alt for spennende alternativ i Andy Robertson hos Hull skal ikke avskrives.