Jürgen Klopp  har et lag og en tropp som vil hevde seg i denne sesongens Premier League

En god uke for de røde:Gullkandidaten Liverpool

Tre nye utfordringer, som mannskapet til Jürgen Klopp igjen passerte. Redaktør Torbjørn Flatin mener de røde vil være med å kjempe i tetstriden denne sesongen.

2-1 mot West Brom, 2-1 mot Tottenham, og så ble det 4-2 mot Crystal Palace i nokså ulike kamper og med ulike forutsetninger. Til helgen er det Watford som venter på sørsiden av Stanley Park, og det vil trolig igjen bli snakket om en ny «test» for Klopp og hans disipler.

Med fare for å stikke både det ene og det andre for mye frem, det er ikke noe som tyder på at det blir noe annet enn seier mot Watford, og den siste uka har gjort meg tryggere på at Liverpool går mot en ligasesong hvor de vil være involvert i tetstriden.


Kan håndtere problemer

Jeg er fullstendig klar over at det kun er spilt ti kamper, eller om lag en fjerdedel av sesongen 2016/17 i Premier League, men jeg føler jeg har sett nok. De siste dagene underbygger en kvalitet og bredde som ikke skulle antyde noen sprekk. Fortsatt kan en se for seg mareritt som å miste Sadio Mané til Afrikamesterskapet, og i tillegg få skadeproblemer vi stort sett har vært forsont med så langt (bank i bordet!), men denne troppen virker å ha kapasitet til å håndtere langt flere problemer enn jeg forestilte meg før sesongstart.

«Gå ut hurtig og intenst» sa jeg før West Bromwich, men isteden spilte de utvalgte til Klopp et mer kontrollert og tålmodig spill, slik manageren hadde antydet på forhånd. Mané satte den første sjansen etter nesten halvspilt 1.omgang og Coutinho doblet for et effektivt hjemmelag. Hadde vertene punktert det da Pulis omsider fikk sitt lag lenger opp på banen og åpningene kom etter pause, ville det vært perfekt.

Men WBA slapp unna og lange baller mot Liverpools straffefelt ga en og annen situasjon, og så vidt jeg husker scoret de på sin første corner. En frustrert Jürgen Klopp motsa seg sjøl etter kampen da han hevdet at dødballer ikke var noe problem, at Liverpool ikke hadde noe forsvarsproblem, selv om han samtidig innrømmet at tallene på innslupne fra faste situasjoner nettopp hentydet det. 

Alternativer

Tre poeng ble sikret mot West Bromwich, før både Liverpool og Tottenham stilte med sine «skyggelag» i Ligacupen. Jeg synes skyggelag passer bedre enn reservelag, da Daniel Sturridge ikke er noen reservelagsspiller. Nå har jeg ikke studert troppen til Spurs og de har vel et par nøkkelspillere skadet, men sett ut fra denne kvelden har Liverpool best dekning av de to.

Personlig var jeg overrasket at Jürgen byttet ut hele laget, men fortjent seier og avansement vil ha gjort manageren fornøyd samtidig som han fikk hvilt hele sin startoppstilling. Klopp fikk dokumentert bra bredde, selv om jeg er usikker på om hvor mange som for alvor «meldte seg på» til en startplass. Jeg likte godt måten Trent Alexander-Arnold ristet av seg en litt vanskelig start, men en vil anta at det ville ha vært lettere for den unge scouseren med et toppet forsvar ved siden av seg.

Jeg har nok ikke vært Divock Origi sin største fan, men en periode mot Tottenham tror jeg må være noe av det beste jeg har sett av ham med en liverbird på brystet. Da blandet han sin teknikk og løpsstyrke med å være direkte og rå som makker til Sturridge, og kan ha dannet et alternativt bilde i managerens tanker. Daniel Sturridge? Banens beste mot Tottenham, men to mål virker ikke å være i nærheten av å være nok til at han kan jekke ut en av trioen Mané, Firmino og Coutinho. Pr. i dag virker alt vel med Daniel som «super-reserve», men en undrer hvor lenge tålmodigheten vil vare…

Mannsmarkering

Kanskje burde jeg slutte med å spå gangen i kamper men jeg forventet et aggressivt hjemmelag som prøvde å utnytte sin fysiske styrke og engasjerte fans, da Liverpool gjestet Crystal Palace sør i London. Kanskje var det en antydning allerede mot West Bromwich, men jeg følte definitivt at Palace virket redde for Liverpool.

Redde for kvartetten Lallana, Mané, Firmino og Coutinho. Da vil det finnes en ironisk bemerkning i det faktum at Liverpools målscorere i 1.omgang var Can, Lovren og Matip. Liverpool var bare for gode for sine motstandere, men to defensive gavepakker opprettholdt spenningen.

«LOVREN» og «MANNSMARKERING» noterte jeg etter 2-1 scoringen til Dejan Lovren. Kroaten har mental styrke, han har kommet tilbake etter en svak start på Anfield og han kom tilbake etter en tabbe som ga utligning for Palace. Jeg har sett enkelte steder at vertene skal ha hatt dårlig markering på corneren, men det stemmer ikke. Lovren ble fulgt hele veien, men god timing på det gode hjørnesparket fra Coutinho gjorde at han kom foran sin oppasser i riktig øyeblikk. I motsetning til 3-2 da Matip kunne ta rennafart og stange inn lærkula fra fem meter. For meg virket det som at tomålsscorer McArthur fortsatt var i skyene, mens jeg har sett andre steder at det var Scott Dann som hadde ansvaret for å se etter midtstopperkollegaen.

Uansett, i mitt stille sinn tenker jeg at det er litt merkelig at jeg ikke har registrert noen som slakter mannsmarkering på corner som ga to baklengs på én omgang. Jeg vet hva reaksjonen hadde vært hvis Liverpool hadde gjort det samme med sitt soneopplegg(!) Jeg ser ikke bort i fra at Jürgen Klopp også la noe bånd på seg for ikke å kommentere det etter kampen…

Scorer og skaper -  angrepstrioen Mané, Coutinho og Firmino.
Skapt profiler

«Liverpool mangler profiler» har jeg selv hevdet over de siste årene og ikke minst etter at Luis Suarez og Steven Gerrard forsvant. Nå dukker de imidlertid opp til overflaten i et Liverpool skapt i Jürgen Klopp’s ånd, hvor laget er det som betyr noe.

Philippe Coutinho var strålende mot Crystal Palace. Jeg synes å se at han har lagt en anelse mer tøffhet i sin stil, mens det aldri har vært noe spørsmål angående talentet. Han får god hjelp av rekkekameratene Firmino og Mané, mens Adam Lallana er blitt en annen spiller når han er kommet lenger bak og kan bidra med smarte løsninger.

Dejan Lovren er nevnt, og Joel Matip synes å være en aldri så liten genistrek på Bosman. De fremstår mer og mer som et utmerket stopperpar, og hvis en bare kunne luke vekk enda flere av de feil og baklengsmål på dødball som irriterer Klopp…

Kapteien Jordan Henderson er en annen, og en kunne gå igjennom hele laget. Kanskje med unntak av keeperplassen hvor det liksom fortsatt henger i lufta, selv om Loris Karius faktisk hadde noen redninger mot Palace.

Ikke minst har den siste uka vært betryggende når en ser på spillerne rett utenfor startelleveren. Daniel Sturridge, Emre Can kjemper hardt med Georginio Wijnaldum, mens omdiskuterte Alberto Moreno kom inn og hadde en bra match mot Crystal Palace. Det var ikke minst interessant å høre Klopp etter kampen og hvor han innrømmet at Moreno kunne bli for ivrig i sitt defensivt spill til tider, men at han var lærevillig, hadde fart og engasjement, og da ønsket han å jobbe videre med ham.

Som nevnt, og med hånden på det røde hjertet, det er ingen ting som tyder på at dette laget skal falle i sammen.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
17.02.2018 kl 21:37

Har ingen planer om å gi seg på 30

Mohamed Salah stortrives, og sikter høyt.

+
17.02.2018 kl 18:53

Ungt U23-lag gikk på sitt tredje strake tap

Nå kan Premier League 2-tittelen ryke.

+
17.02.2018 kl 18:27

– Vi gjør det som en Champions League-trekning

Spillerne er nervøse før romtrekningen når de er på tur med Jürgen Klopp.

+
17.02.2018 kl 17:39

Ingen ligakamper kolliderer lenger med cupen

Nå er det kun TV-selskapene og været som kan flytte Liverpools kamper denne sesongen.

+