En uke på og utenfor banen:Kan Karius holde nullen?

Klopp vil ha tre poeng øverst på prioriteringslisten mot Swansea, men tar nok gjerne en «smultring» også. En «overraskende» uke med Sakho og FSG.

30. jun 2017 kl 16.59Torbjørn Flatintflatin

Tre strake seire i ligaen, samt avansement i Ligacupen, september ble plankekjøring for det «nye» laget til Jürgen Klopp. Når offentliggjøres forresten hvem som er blitt månedens manager?

Oktober starter med en litt ekkel kamp borte mot Swansea. En kamp de røde i form bør vinne, men mot en motstander som har en manager på randen av å bli sparket og vil føle kniven på strupen.

Å tippe laget til Jürgen virker ikke å være noen kunst denne gangen. Manageren har allerede bekreftet at Loris Karius står i mål, og en friskmeldt Dejan Lovren vil etter de fleste solemerker overta for «vikaren» Ragnar Klavan. Det skulle ikke være grunn til å gjøre noen flere forandringer.

Daniel Sturridge vil alltid være en kandidat, men det offensive firkløveret Lallana, Mané, Coutinho og Firmino greide seg rimelig bra i 5-1 mot Hull. Og det er da en underdrivelse, hvor spesielt 1.omgang var på nivå med det beste som har vært under Klopp.

På midten vil Emre Can håpe å få noen minutter igjen, men han må kjempe for å ta fra Jordan Henderson eller Georgino Wijnaldum plassen, og det blir ikke førstkommende helg.

Defensiv slagplan

Swansea har scoret fem mål på sine seks ligakamper. Litt forunderlig egentlig med spillere som Sigurdsson, Fer og Llorente. De har ikke fått i gang Borja Beston, rekordkjøpet til £15.5M fra Atletico Madrid, men han begynt å få spilletid etter en skade.

Med verter i poengnød lukter det en defensiv slagplan hvor en håper de nevnte spillerne skal produsere litt magi eller utnytte en dødball i motsatt ende av banen. Liverpool kan ikke forvente å vasse i sjanser slik som de gjorde mot Hull.

De røde vil være godt fornøyd med 16 scoringer på et halvt dusin forsøk, da er det verre at Liverpool så langt ikke har greid å holde nullen i ligaen. Dette kan bli en kamp hvor én scoring er nok, og det vil ikke minst glede Jürgen Klopp med Loris Karius i mål. Manageren har satt sin landsmann mellom ligastengene nesten umiddelbart etter skadeoppholdet 23-åringen har hatt, og har slik sett satt hakespissen aldri så lite fram.

Sakho på banen

Kampen sør i Wales finner sted mot slutten av en uke hvor Mamadou Sakho noe overraskende er tilbake i spill, for Liverpool U23. I etterkant av at Jürgen Klopp har tatt opp med Mama og resten av troppen de «uheldige» meldingene som Sakho sendte en nattetime.

Noen synes å tro at Klopp og Sakho nå har skværet opp og at franskmannen vil få mulighet til å kjempe seg inn på førstelaget igjen, men jeg leser det ikke slik. Det kunne manageren lett gjort klart ved å si Mamadou Sakho var med i hans fremtidsplaner, noe som ikke skjedde. Det at midtstopperen holder seg i rimelig bra form vil uansett være i beste interesse for alle.

Amerikanske investorer

Eier John W. Henry er usikker på om FSG noen gang vil gi klarsignal til å bygge ut Anfield Road End, siden fansen ikke tillater at de kan bestemme prisnivået på billetter og at det ikke vil være såkalte «dyre seter» og pakker på kortsiden. Dette litt fritt «oversatt», men poenget er at eierne ikke ønsker å bygge ut dersom de ikke kan gjøre det til noe lønnsomt innen rimelig kort tid.

Det synes også å være en overraskelse for noen, men ikke for meg. I motsetning til Hicks og Gillett er FSG redelige folk som driver Liverpool FC som en suksessfull butikk (så kan vi diskutere de sportslige ambisjonene en annen gang), men de er heller ingen skinnende hvite riddere som reddet klubben fra Anfield fra undergang. De kjøpte i sin tid LFC fordi prisen var god, for en unik merkevare, slik seg hør og bør amerikanske investorer.

Når de utvider og fornyer stadion er det for å gjøre klubben mer verdt, og på en måte som gjør at de får igjen sine utlegg hurtig. Liverpool Football Club skal nå være verdt minst to-tre ganger mer enn de £300M som Henry og FSG betalte i 2010, og det kan være tid for å innkassere eller i det minste selge deler av klubben. Det at transfervinduet 2016 gikk i pluss gjør at en undrer seg ytterligere mot de baner.