TØFF LISTE:  Jürgen Klopp og Zeljko Buvac får en tøff start på sesongen med Liverpool. Propaganda

Kunne knapt fått en vanskeligere start

Jürgen Klopp må ha sine gutter klare fra første spark av i 2016/17-sesongen. Vi kommenterer terminlista.

Lag nr. 1, 2 og 3 fra siste sesongs Premier League, som tre av de fire første motstanderne til Liverpool under ligaåret 2016/17. En kan lure på hva de røde har gjort med datamaskinen til Premier League!

I tillegg vil trolig første hjemmekamp mot Burnley bli flyttet til Turf Moor slik at man skal bli ferdig med fornyet og forstørret Main Stand.

Det betyr altså at starten er Arsenal, Burnley og Tottenham borte, etterfulgt av en visitt fra ligamester Leicester, før Chelsea venter borte og det snart vil være besøk fra Manchester United.

Det ville ha vært vrient å sette det opp noe vanskeligere om man ønsket det, og det minner unektelig om forrige sesong hvor man tidlig møtte det ene topplaget etter det andre på fremmed gress.

En vil håpe at Jürgen Klopp gjennom å møte motstandere som Chelsea, Milan, Roma og Barcelona under sommerens treningskamper vil stå godt rustet helt fra midten av august.

Slik som Brendan Rodgers fikk en god start i 2013/14 og som endte med sølv, selv om det skal sies at åpningskampene var av en antatt lettere karakter for tre år siden. 

Kan prioritere Premier League

Ikke spill i Europa vil gjøre at Klopp kan ha mulighet til å toppe sitt mannskap gjennom hele Premier League, slik Leicester hadde hell og lykke med forrige sesong.

Det at man møter de antatte topplagene så tidlig gjør også at disse ikke vil være påvirket av engasjement i Europa, selv om møtet med Leicester kommer en halv uke før «revene» skal debutere i Champions League.

Det at man møter de antatte topplagene så tidlig gjør også at disse ikke vil være påvirket av engasjement i Europa.Torbjørn Flatin, The Kopite-redaktør

Manchester United skal spille i Europa League noen dager etter de har vært på Anfield i oktober. Europa League kan for øvrig gjøre at hjemmekampen mot West Ham i desember blir flyttet til en søndag.

En merker seg for øvrig at det klassiske oppgjør mot Manchester United på Anfield 15.oktober kommer rett etter et av disse plagsomme landslagsoppholdene.

Det første derbyet er så sent som 17. desember, mens det blir en «behagelig» jul med hjemmekamper mot Stoke 2. juledag og et møte med Manchester City på nyttårsaften. Alt med forbehold om at kamper ikke blir flyttet.

Store hjemmekamper på nyåret

«Returkampene» fra den harde ligastarten kommer da stort sett de første månedene i 2017 med besøk av Chelsea, Tottenham og Arsenal i påfølgende hjemmekamper.

Hjemmekampen mot Everton er i utgangspunktet 1.april og ingen aprilspøk, og vil kunne kombineres med en midtukekamp hjemme mot Bournemouth en god uke før den sene påsken.

Nå spilles ikke fotball på papiret, og spesielt ikke i Premier League, men hvis Liverpool skulle henge med under høsten, vinteren og når det nærmer seg vår, er de ni siste ligakampene mot motstandere som endte på plassene 6-16 forrige sesong, og hvor det hele avsluttet mot nyopprykkede Middlesbrough 21.mai 2017.

LES OGSÅ: Liverpool møter Roma i USA

Del

Terminliste

23.10.2017 22:26

Nå blir ligaprogrammet mer overkommelig

Liverpool har møtt sju av de åtte lagene foran seg på tabellen.

04.09.2017 12:57

Nå starter hardkjøret

Liverpool skal spille sju kamper på drøye tre uker fra og med lørdag.

25.08.2017 00:14

Champions League-trekningen:Viktige kamper med korte mellomrom

Vi har sett på hvilken motstand Liverpool møter før og etter Champions League-kampene.

Kommentar

24.10.2017 11:29

Nettmøte onsdag:Hva lurer du på om Liverpool?

Onsdag svarer redaktør Torbjørn Flatin på lesernes spørsmål om Liverpool.

04.09.2017 17:08

Oppsummering av overgangsvinduet: Et skadet ettermæle, et stort hull og glitrende signaler

Et utmattende overgangsvindu for Liverpool-fans er omsider lukket. Det endte med seier i to av tre overgangssagaer, men også ett stort spørsmålstegn.

21.07.2017 12:47

Nå gjelder det å holde hodet kaldt

Philippe Coutinho er igjen brennheit. Liverpools viktigste jobb denne sommeren har nå blitt å beholde brasilianeren.

Siste Til vår nyhetsoversikt
21.01.2018 kl 09:02

– Nå har vi vår preseason

Å bli slått ut av ligacupen har gitt Liverpool en mulighet til på hente seg litt inn igjen, men Klopp mener FA må gjør endringer.

+
20.01.2018 kl 23:18

– Vi trenger ikke vise folk at vi ikke sover

Jürgen Klopp vil ikke forhaste seg med å bruke Coutinho-pengene. Han peker isteden på spillere han mener kan fylle tomrommet.

+
20.01.2018 kl 19:08

Ingen blemmer for topplagene

Målene rant inn for Liverpools konkurrenter lørdag.

+
20.01.2018 kl 17:56

Er det riktig å selge Daniel Sturridge nå?

Liverpool.no-redaksjonen om keepersituasjonen, Daniel Sturridge og laget mot Swansea.

+