Lovende takter

Det er vanskelig å bedømme forsvarsrekka etter overkjøringen av Fleetwood Town, men fremover på banen var det lovende takter.

30. jun 2017 kl 16.47 Einar Kvande EinarKvande

Personlig synes jeg ikke at førsteomgangen var så dårlig som Jürgen Klopp skulle ha det til. Men kvaliteten på den siste pasningen og avslutningene var ikke like bra som etter pause. Nå har jeg imidlertid en mistanke om at hjemmelaget mønstret et noe sterkere mannskap før pause en etter.

Første omgangs store spiller var etter mitt hode Marko Grujic. Han skaffet straffesparket som Danny Ings ikke klarte å omsette i tellende resultat, og han scoret også omgangens eneste mål. I tillegg var den lange midtbanespilleren involvert i det meste som Liverpool foretok seg fremover på banen. Alt i alt en meget god debut av serberen.

Gode takter på venstresiden

Mange av Liverpools beste angrep ble dratt opp på venstresiden, i regi av Sadio Mane og Alberto Moreno. Førstnevnte hadde nok en god kamp, selv om det av og til skorter på kvaliteten på den siste og avgjørende pasningen. Sistnevnte var, nær sagt som vanlig, bedre i angrepsspillet enn i forsvarsspillet.

Jeg gir også pluss i margen til Trent Alexander-Arnold og Lazar Markovic etter de første 45 minuttene. Noen vil kanskje være uenig med meg i min vurdering av Markovic, og han ble riktig nok mindre og mindre synlig utover i omgangen, men han startet friskt, og utmerket seg med et par intelligente og vakre stikkere som førte til sjanser som burde ha vært tatt bedre vare på.

Dårlig straffespark

De som skuffet meg mest i førsteomgangen var Danny Ings og Jon Flanagan. Ings virket stinn av trening, og straffesparket han tok var oppskriften på hvordan et straffespark ikke skal tas. Første feil var å vende ryggen til mål da han gikk for å ta tilløp.

DÅRLIG STRAFFESPARK
DÅRLIG STRAFFESPARK  Danny Ings demonstrerte hvordan et straffespark ikke skal tas.

Sparket var alt for lett å lese for keeper, langt fra velplassert og i keeperhøyde. Rett og slett slike straffespark som keepere drømmer om. Skal man ta straffespark på den måten, må man i alle fall ha is i magen til å vente ut keeper, og ha et halvt øye til hva keeperen foretar seg. Det hadde ikke Ings.

Dårlig dekning på høyrebacken

Det er vanskelig å vurdere innsatsen til forsvarsrekka i en kamp hvor man er så overlegne som Liverpool var i går, og de to keeperne, Loris Karius og Adam Bogdan, hadde fint lite å henge fingrene i.

De farlighetene som kom, oppstod imidlertid i første omgang, og på Jon Flanagans side. Flanagan blir rett og slett for treg og stasjonær, selv mot League One-motstand, og Liverpool har et skrikende behov for bedre back-up for Nathaniel Clyne på høyrebacken. Verken Flanagan eller Connor Randall holder nivået etter min mening, selv om jeg nå anser sistnevnte som et bedre alternativ enn førstnevnte.

Flanagan hadde også store problemer med å bidra fremover på banen, og klarte på ingen måte å komibnere med Markovic på høyresiden i samme grad som Alberto Moreno gjorde med Mane på venstresiden.

I midtforsvaret synes jeg både Dejan Lovren og Joel Matip opptrådte relativt sikkert.

Enveiskjøring etter pause

I andre omgang ble det nærmest enveiskjøring fra Liverpools side, og ikke minst imponerte ungguttene. Aller mest Ben Woodburn. Men Ovie Ejaria, og ikke minst Ryan Kent, var også gode. Sistnevnte sørget for de gode sistepasningene, som hadde manglet i første omgang, og hadde målgivende både til Woodburn og Lucas Leiva.

Roberto Firmino fikk også vist at han har evnen til å være på rett sted til rett tid, og var dermed langt mer effektiv enn Danny Ings hadde vært de første 45 minuttene.

Etter hvert som målene rant inn, ble dette en rent så hyggelig kveld på Fylde-kysten. 5-0 over et League One-lag høres i alle fall mye bedre ut enn 1-0 over et Conference-lag, slik vi fikk på Prenton Park før helgen.

GOD DEBUT
GOD DEBUT  Marko Grujic leverte varene på Highbury Stadium.

Lovende av ungguttene

For meg ble Marko Grujic sin debut og det lovende spillet fra ungguttene den store beholdningen, uten at kampen i seg selv sier så alt for mye om hvor Liverpool står på det nåværende tidspunkt.

Den eneste bekymringen jeg har etter kampen, i tillegg til manglende back-up i alle posisjoner i forsvarsrekka, er den smellen som Marko Grujic fikk like før pause. Jeg krysser fingrene for at vi får se den lange midtbanespilleren i aksjon også mot Wigan på søndag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]