LOVENDE UNGDOMMER  Ben Woodburn, Ryan Kent og Cameron Brannagan viste seg alle fra en positiv side mot Fleetwood Town.

Lovende takter

Det er vanskelig å bedømme forsvarsrekka etter overkjøringen av Fleetwood Town, men fremover på banen var det lovende takter.

Personlig synes jeg ikke at førsteomgangen var så dårlig som Jürgen Klopp skulle ha det til. Men kvaliteten på den siste pasningen og avslutningene var ikke like bra som etter pause. Nå har jeg imidlertid en mistanke om at hjemmelaget mønstret et noe sterkere mannskap før pause en etter.

Første omgangs store spiller var etter mitt hode Marko Grujic. Han skaffet straffesparket som Danny Ings ikke klarte å omsette i tellende resultat, og han scoret også omgangens eneste mål. I tillegg var den lange midtbanespilleren involvert i det meste som Liverpool foretok seg fremover på banen. Alt i alt en meget god debut av serberen.

Gode takter på venstresiden

Mange av Liverpools beste angrep ble dratt opp på venstresiden, i regi av Sadio Mane og Alberto Moreno. Førstnevnte hadde nok en god kamp, selv om det av og til skorter på kvaliteten på den siste og avgjørende pasningen. Sistnevnte var, nær sagt som vanlig, bedre i angrepsspillet enn i forsvarsspillet.

Jeg gir også pluss i margen til Trent Alexander-Arnold og Lazar Markovic etter de første 45 minuttene. Noen vil kanskje være uenig med meg i min vurdering av Markovic, og han ble riktig nok mindre og mindre synlig utover i omgangen, men han startet friskt, og utmerket seg med et par intelligente og vakre stikkere som førte til sjanser som burde ha vært tatt bedre vare på.

Dårlig straffespark

De som skuffet meg mest i førsteomgangen var Danny Ings og Jon Flanagan. Ings virket stinn av trening, og straffesparket han tok var oppskriften på hvordan et straffespark ikke skal tas. Første feil var å vende ryggen til mål da han gikk for å ta tilløp.

DÅRLIG STRAFFESPARK  Danny Ings demonstrerte hvordan et straffespark ikke skal tas.

Sparket var alt for lett å lese for keeper, langt fra velplassert og i keeperhøyde. Rett og slett slike straffespark som keepere drømmer om. Skal man ta straffespark på den måten, må man i alle fall ha is i magen til å vente ut keeper, og ha et halvt øye til hva keeperen foretar seg. Det hadde ikke Ings.

Dårlig dekning på høyrebacken

Det er vanskelig å vurdere innsatsen til forsvarsrekka i en kamp hvor man er så overlegne som Liverpool var i går, og de to keeperne, Loris Karius og Adam Bogdan, hadde fint lite å henge fingrene i.

De farlighetene som kom, oppstod imidlertid i første omgang, og på Jon Flanagans side. Flanagan blir rett og slett for treg og stasjonær, selv mot League One-motstand, og Liverpool har et skrikende behov for bedre back-up for Nathaniel Clyne på høyrebacken. Verken Flanagan eller Connor Randall holder nivået etter min mening, selv om jeg nå anser sistnevnte som et bedre alternativ enn førstnevnte.

Flanagan hadde også store problemer med å bidra fremover på banen, og klarte på ingen måte å komibnere med Markovic på høyresiden i samme grad som Alberto Moreno gjorde med Mane på venstresiden.

I midtforsvaret synes jeg både Dejan Lovren og Joel Matip opptrådte relativt sikkert.

Enveiskjøring etter pause

I andre omgang ble det nærmest enveiskjøring fra Liverpools side, og ikke minst imponerte ungguttene. Aller mest Ben Woodburn. Men Ovie Ejaria, og ikke minst Ryan Kent, var også gode. Sistnevnte sørget for de gode sistepasningene, som hadde manglet i første omgang, og hadde målgivende både til Woodburn og Lucas Leiva.

Roberto Firmino fikk også vist at han har evnen til å være på rett sted til rett tid, og var dermed langt mer effektiv enn Danny Ings hadde vært de første 45 minuttene.

Etter hvert som målene rant inn, ble dette en rent så hyggelig kveld på Fylde-kysten. 5-0 over et League One-lag høres i alle fall mye bedre ut enn 1-0 over et Conference-lag, slik vi fikk på Prenton Park før helgen.

GOD DEBUT  Marko Grujic leverte varene på Highbury Stadium.

Lovende av ungguttene

For meg ble Marko Grujic sin debut og det lovende spillet fra ungguttene den store beholdningen, uten at kampen i seg selv sier så alt for mye om hvor Liverpool står på det nåværende tidspunkt.

Den eneste bekymringen jeg har etter kampen, i tillegg til manglende back-up i alle posisjoner i forsvarsrekka, er den smellen som Marko Grujic fikk like før pause. Jeg krysser fingrene for at vi får se den lange midtbanespilleren i aksjon også mot Wigan på søndag.

Del

Preseason

06.08.2017 14:06

Overveldet over å se supportere verden rundt

Dominic Solanke har funnet seg raskt til rette i rødt, og er imponert over fanskaren rundt om i verden.

06.08.2017 10:56

Takker supporterne for støtten

De røde tok selfier med supporterne og tok til sosiale medier etter siste kamp i pre-season. Se bilder og reaksjoner her.

06.08.2017 09:05

– Godt å være tilbake på midtbanen

Liverpool har fått en «ny midtbanespiller» i James Milner, mener manageren.

Liverpool FC

10.10.2017 16:40

Fornyet avtalen med Hugo Boss

23.03.2017 15:50

Liverpool etterforskes av Premier League

Liverpool FC er blitt anklaget for å ha brutt lovverket i et forsøk på å sikre seg en 12-åring fra Stoke. Dette nekter Anfield-klubben for.

15.03.2017 08:30

Jubileumsår for Liverpool FC

I dag er det 125 år siden Liverpool FC så dagens lys.

Fleetwood Town

13.01.2017 18:08

Joe Maguire forlater Liverpool

Forsvarsspilleren har sluttet seg til Fleetwood Town på en permanent overgang.

14.07.2016 11:47

Endelig nettkjenning for Lucas

Det er ikke hver dag Lucas får navnet sitt på scoringslisten.

14.07.2016 00:21

– Sa at jeg ikke var fornøyd i pausen

Liverpools manager så positive ting i seieren over Fleetwood Town, men legger ikke skjul på at det er «mer å lære» for spillerne.

Highbury Stadium

13.07.2016 14:48

Klart for sommerens andre treningskamp

Liverpool skal spille i sine nye sorte bortedrakter mot rødkledde Fleetwood Town.

Siste Til vår nyhetsoversikt
22.02.2018 kl 18:17

Hvem manglet på trening da juniorer fikk oppmuntring?

En spiller fra førstelagsstroppen glimret med sitt fravær under dagens økt på Melwood, mens 17-åringer fikk «belønning» etter seier.

+
22.02.2018 kl 15:48

Gull-Maren klar for å hoppe på tur til Liverpool igjen

Maren Lundby har knapt rukket å komme hjem med OL-gullet før hun planlegger ny tur til Liverpool.

+
22.02.2018 kl 11:32

– Det var et gunstig tidspunkt å score på

Innbytter Rafael Camacho om scoringen som sendte Liverpool U19 til kvartfinalen i UEFA Youth League.

+
22.02.2018 kl 10:14

– Dette var en lagseier

Ben Woodburn er høyt oppe etter å ha sendt Manchester United ut av UEFA Youth League.

+