Nå har Klopp virkelig fått noe å tenke på

Divock Origi eller Daniel Sturridge? Det er spørsmålet som vil kverne i hodet til Jürgen Klopp de neste ukene.

30. jun 2017 kl 16.48Arve Vassbottenarvaldo

Da jeg i vår «tre kjappe»-spalte for en liten uke siden ble spurt om hvem jeg mener bør spille på topp i et 4-2-3-1 system under Klopp, dro jeg fram Daniel Sturridge raskere enn Lucky Luke får fram revolveren.

Nå, noen dager seinere, må jeg innrømme at jeg ikke er like sikker lenger.

En annen dimensjon

Etter kampen mot AC Milan natt til søndag, og nattens oppgjør mot Roma er det åpenbart at valget ikke er enkelt eller selvsagt.

Han river og sliter konstant i motstanderens forsvarslinje på en helt annen måte enn Sturridge har evne, og ikke minst vilje, til å gjøre.

En skadefri Sturridge i toppform er uten tvil en av fotballøyas beste spisser, og da er innflyttere fra varmere strøk tatt med.

Under nattens kamp mot Roma var ikke avslutteregenskapene på det toppnivået han er kjent for. Men akkurat det skal jeg ikke legge særlig vekt på akkurat nå, for vi har sett Sturridge danse ofte nok til å vite hvor raskt det snur.

For uansett om 26-åringen finner tilbake sitt dødelige våpen, er det langt fra sikkert at Daniel Sturridge er navnet Jürgen Klopp setter på blokka 14. august.

Blåste liv i kampen

Divock Origi er fem år yngre, er mindre erfaren, men har noe helt annet å tilby Klopp-fotballen enn det Sturridge har.

MÅLFARLIG:
MÅLFARLIG:   Origi scoret en gang mot Milan, og fikk et annet mål feilaktig avblåst.

Angrepsspillet til Liverpool skiftet helt karakter da Origi kom på banen for Sturridge til pause mot Milan.

Han river og sliter konstant i motstanderens forsvarslinje på en helt annen måte enn Sturridge har evne, og ikke minst vilje, til å gjøre.

Når den kraftige belgieren attpåtil på tampen av fjorårssesongen, og tydeligvis nå også, virker å ha fått goalgetteregenskapene han manglet før jul i fjor, kan han fort bli mannen som starter på Emirates. Han besitter noen kvaliteter Klopp åpenbart er begeistret for.

Ikke bare har Origi blitt bedre inne i boksen, han vil kanskje også med sin arbeidsinnsats og uegoistiske tilnærming i større grad klarer å skape det rommet spillere som Coutinho, Firmino, Mané, Lallana, Wijnaldum eller Ojo, for den saks skyld, trenger for at de også skal bidra i målprotokollen denne sesongen.

Superinnbyttere

Man kan selvsagt argumentere for at Origis egenskaper også kan være en nøkkel å ha på benken til å åpne opp kamper som står i stampe, men man kan like godt argumentere for at Sturridge kan være en superinnbytter å sette inn når Origi har slitt ut både seg selv og motstanderens forsvar.

Det er selvsagt ikke lett å dra noen bastante slutninger etter et par treningskamper, og er det noe fjorårssesongen og preseason har vist, så er det at skader kan endre bildet totalt på et øyeblikk.

Akkurat det er også den største bekymringen akkurat nå. Hyppige skader ser ut til å vær en hemsko for både Origi og Sturridge.

Mange ulike spisstyper

Uavhengig av valg, så har Klopp nå en rekke potensielle matchvinnere i sine rekker, og med Ings, Benteke og også Firmino i bakhånd bør Liverpool ha gode nok spissalternativer til å være en trussel kommende sesong.

Ikke minst besitter Klopp nå en rekke ulike spisstyper, som kan passe til ulike kamper og ulike situasjoner som oppstår underveis.

Den allsidigheten setter nok Klopp pris på, selv om man som supporter nok også hadde satt pris på et soleklart førstevalg på topp.

Det foregår nok en intens tankevirksomhet under capsen til Klopp om dagen, om hvem han skal velge på spissplass i åpningshelga.

Tyskeren har vist før at han ikke er redd for å overraske, og at han slettes ikke tar ut spillere basert på navn eller renomé.

Selv ikke en skadefri Daniel Sturridge med 53 mål på 92 kamper for Liverpool kan føle seg sikker på å starte de fleste kampene denne sesongen.

Hvem mener du han bør velge som spiss? Stem lenger opp i saken.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]