Torbjørn Flatin før LFC v Crystal P:Ny liten matchball (om toppfire) – nå på Anfield

De siste tall taler til Liverpools fordel, men nervene er likevel på høykant før møtet med formlaget Crystal Palace.

21. apr 2017 kl 14.11Torbjørn Flatintflatin

Jürgen Klopp klager på skadene denne sesongen. Liverpool har ikke vært heldige, men det var vel noen som var ganske klare på at troppen virket tynn og burde forsterkes i januar, Jürgen? Selv på et tidspunkt hvor du følte at de røde fortsatt var med i kampen om et ligagull.

For å være ærlig liker jeg ikke at Liverpools manager klager på skader, om det er enn så irriterende at en startellever allerede hardt presset får en ekstra belastning med ytterligere tre småskader denne uka.

Laget til Klopp har gjort det godt de siste ukene og spilt seg til et godt utgangspunkt før siste langside, og fallhøyden begynner å bli stor. Utenfor topp fire denne sesongen vil være en gedigen nedtur, uansett hvor godt manageren måtte argumentere for mangel av spillere.

Spredt kamp-program

De siste uttalelsene til Klopp gir en anelse av hvor viktig kampen mot Crystal Palace er, og hvor høy spenningen er. Den kan fort spre seg til tribunene også, hvor vår tyske sjef innstendig har bedt om hjelp på søndag.

Nå behøver det ikke være noen katastrofe om det ikke blir full poengpott i denne runden, angående topp fire, men det føles likevel veldig viktig at Liverpool kan fortsette i det førersetet de har kommet i.

Chelsea møter Spurs og Arsenal skal kappjevne med Manchester City i semifinalene i FA-Cupen, slik at det bare er Manchester United blant topp seks som sammen med Liverpool spiller ligafotball denne helgen. Før Liverpools neste kamp i Premier League, i Watford, er imidlertid både Manchester City v Manchester United og Tottenham v Arsenal på ligaprogrammet. Tre poeng mot Palace kan derfor gi de røde muligheten til virkelig å feste et grep om topp fire, og kanskje ta et verdifullt stikk også angående en mulig tredjeplass.

Det skal for øvrig bli litt interessant å se hva konkurrentene gjør med sine lag i FA-Cupen til lørdag og søndag. Semifinale i den ærverdige FA-Cupen til tross, vil alle fire klubber toppe sine lag? Det tviler jeg på, med et lite tips om at Spurs og Arsenal vil være dem som ser mest mot ligaen. I så fall vil det bare understreke det «forfallet» FA-Cupen har hatt de siste årene, dessverre.

Viktig brasiliansk duo

Liverpool har imidlertid mer enn nok med sitt eget lag. Jeg tviler sterkt på at Jürgen Klopp gjør en «Stoke-versjon» og benytter ungguttene Trent Alexander-Arnold og Ben Woodburn fra start. Dette virker ikke å være tid og sted. Crystal Palace er nok et lag med mannfolk som har hår på brystet, og de er i tillegg proppfulle av selvtillit etter sterke resultater denne måneden.

Kanskje kan han imidlertid bli tvunget til å bruke 19-åringen Joe Gomez i midtforsvaret ved siden av Dejan Lovren. Talentet som spilte siste i Premier League i september 2015, på Old Trafford, og siden har hatt noe av et skademareritt. Hvis Klavan, Lucas og Matip alle er ute vil han være en ren erstatter for sistnevnte, istedenfor å trekke ned Emre Can for eksempel.

Jeg ville fiklet minst mulig med laget som kjempet seg til tre poeng mot West Bromwich. Benken med utespillere den dagen var Moreno, Gomez, Alexander-Arnold, Grüjic, Woodburn og Sturridge, og det er ikke første gang det blir nevnt at Klopp sjelden har hatt mye å spille med angående innbyttere.

Skulle Lucas være ute, eller blir benyttet i midtforsvaret, har manageren enda et problem med hvem han skal sette inn på midtbanen. Dette forutsatt at det fortsettes med 4-3-3 og det skal være en partner til Can og Wijnaldum.

En mulighet kan være i la Coutinho ligge dypere og håpe at Sturridge kanskje kan holde en time fra start, men da risikerer du å miste noe av dynamikken som brasseparet Philippe Coutinho og Robert Firmino har gitt laget de siste kampene. De er spillerne du har størst tillit til skal være for mye for Crystal Palace å håndtere.

Jokere i hatten

Divock Origi har fått flere lovord etter arbeidsseirene mot Stoke og West Brom, men da først og fremst for innsatsen og ikke som en måltrussel. Nå vil han ventelig komme nærmere målet på Anfield, og med mer støtte, som kan være til hans fordel. Han scoret for eksempel i lagets to foregående kamper foran The Kop, mot Everton og Bournemouth. Jürgen Klopp vil ønske at han og/eller Daniel Sturridge kan bli en scoringsjoker han kan dra opp av hatten, dersom det er en dag hvor det går i stå for brasilianerne.

En annen mulighet kunne vært Marko Grüjic, men han har stort sett bare trent og ikke spilt over lengre tid, og hvor var han forresten på de siste treningsbildene? Han kunne vært en type som hadde trykk i seg til å gå rett inn i en kamp som mot Crystal Palace og hevde seg, vil jeg tro.

Nå har jeg vært bitende nervøs i de to foregående helgene, mot Stoke og West Bromwich, og det har blitt seks poeng. Nå er nervene der igjen, foran en hjemmekamp Liverpool normalt skal ta hjem foran et fullsatt Anfield. Jeg håper det igjen er helt ubegrunnet.