Pinlig, Liverpool!

Liverpool FC hadde all grunn til å skamme seg i går, men det hadde ingenting med uavgjort mot Bournemouth å gjøre.

Det er ikke ofte jeg er flau over favorittklubben min, men i går ettermiddag ble jeg det. Nyheten om at Premier League hadde straffet Liverpool FC for brudd på rekrutterings-reglementet var alt annet en min «cup of tea».

«Uprofesjonelt» er et ord som ligger ytterst på tungespissen.Einar Kvande

En talsmann for Liverpool FC fortalte at klubben aksepterte straffen fra Premier League, som innebærer at Liverpool tidligst kan hente inn nye akademispillere fra andre engelske klubber i mars neste år. Og i tillegg fikk Anfield-klubben en bot på 100 000 pund, og streng beskjed om å holde seg på matta i forhold til disse reglene de neste tre årene, ellers blir transferforbudet på ytterligere ett år.

Jeg nekter å tro at dette er noe akademiledelsen har gjort med vitende vilje. Det må rett og slett være snakk om en blemme. Men at man ikke har satt seg godt nok inn i reglementet er en stygg ripe i lakken for akademidirektør Alex Inglethorpe og hans kumpaner ved akademiet i Kirkby.

«Uprofesjonelt» er et ord som ligger ytterst på tungespissen.

Ødeleggende for klubben

Hvordan er det mulig for ansatte i en profesjonell fotballklubb på dette nivået å sette seg så dårlig inn i eksisterende regelverk, selv om det er aldri så nytt, at de begår en slik generaltabbe? Akkurat det kan man bare spekulere i.

Men at dette er ødeleggende for klubbens gode navn og rykte, og ikke minst omdømmet til akademiet i Kirkby, hersker det liten tvil om.

Liverpools akademi har, med rette, fått mye skryt de siste årene. Men at man nå blir ilagt et transferforbud for å forsøke å lokke til seg en 12-åring på ulovlig vis vil bli lagt merke til både av andre klubber og av unge spillere og deres foreldre.

Klubbens rekrutteringspolitikk vil også bli skadelidende av de tøffe sanksjonene som Premier League har ilagt klubben. På kort sikt kan ikke Liverpool det neste året signere noen akademispillere som har vært tilknyttet en annen engelsk proffklubb i de siste 18 månedene.

Det er ikke tvil om at dette transferforbudet vil hemme Liverpools rekrutteringspolitikk det kommende året. På lengre sikt er det ryktet til klubben som blir mest skadelidende.Einar Kvande

Hadde et tilsvarende transferforbud eksistert på daværende tidspunkt, ville for eksempel spillere som Raheem Sterling, Jordon Ibe og Jerome Sinclair aldri kommet til klubben. Det samme gjelder for Sheyi Ojo, Kevin Stewart, Ovie Ejaria, Matty Virtue, Yan Dhanda og Rhian Brewster.

Så det er ikke tvil om at dette transferforbudet vil hemme Liverpools rekrutteringspolitikk det kommende året. På lengre sikt er det ryktet til klubben som blir mest skadelidende. De røde vil nå måtte leve med merkelappen å være en klubb som driver i gråsonen når det gjelder rekruttering av unge spillere. Det er her snakk om barn helt ned i 12-årsalderen.

Det er også snakk om at den unge Stoke-spillerens foreldre truer Liverpool med søksmål på grunn av klemmen de har havnet i, både i forhold til store økonomiske tap og ikke minst 12-åringens fremtidige fotballkarriere. Kommer ikke Liverpool FC her til en minnelig løsning med guttens foreldre, kan vi også måtte lide oss gjennom en like pinlig rettsak.

Dette var rett og slett uprofesjonelt Liverpool FC, og bør aldri skje igjen!