Torbjørn Flatin før nok et potensielt bananskall:Plan Burnley

Hjemmekamp på Anfield mot Burnley, hvor Liverpool må begynne å vise at de kan være til å stole på under innspurten.

10. mar 2017 kl 18.01Torbjørn Flatintflatin

Jeg er overbevist om at Liverpool vinner hjemme mot Burnley. Eller var rimelig overbevist, før meldingen kom om at Roberto Firmino ikke har trent hele uka og er tvilsom til søndagens kamp. Mer skal ikke til, før den gnagende usikkerheten kommer, og som igjen antyder hvor sårbare Liverpool nå virker.

Dette var en kamp som skulle vært spilt 20.august, men hvor hjemme ble til borte siden man behøvde noen dager til for å få åpnet et fornyet Main Stand, Det kom i kjølvannet av en flott 4-3 seier på Emirates og som ble etterfulgt av 1-1 borte mot Tottenham. På Turf Moor ble det imidlertid 2-0 tap og starten på en sesong hvor Liverpool har minnet om en fotballens Robin Hood som stjeler fra de rikes bord men rundhåndet gir de svake sine muligheter.

I de to foregående hjemmekampene har Arsenal og Tottenham blitt satt på plass, og nå skal mennene til Jürgen Klopp prøve å sørge for ikke å skli på det bananskallet som «alle» minner manageren på. Han er trolig rimelig drittlei all den praten, men vil bli nødt til å tåle den så lenge det ikke blir noen forandring på de faktiske tall.

Matip og Lovren

I Burnley i august i fjor manglet Joel Matip og Sadio Mané. De er med på søndag, og det er bra. Liverpool har ikke tapt i ligaen denne sesongen med Matip med fra start sammen med Lovren eller Klavan, mens Mané er toppscoreren og matchvinneren.

Joel Matip har bra tall å vise til sammen med Dejan Lovren, men også som partner til Ragnar Klavan, selv om det siste bare har vært tilfellet i hjemmekampene mot Hull (5-1) og nå sist Arsenal (3-1). For meg er Matip og Lovren det beste midtstopperparet Liverpool har, og jeg tror Klopp går tilbake til det når Dejan har kunnet trene for fullt hele den siste uka.

Jordan Henderson og Daniel Sturridge er imidlertid borte fra laget som tapte sist mot Burnley, og en krysser fingrene for at Roberto Firmino blir klar. Can, Wijnaldum og Lallana var gode mot Arsenal, men dette blir en helt annet kamp mot Burnley som vil spille trangt og direkte. Forhåpentligvis greide Klopp å løse noe av formelen uten Hendo på midten ved å la Can konsentrere seg mer om en ankerrolle, la Wijnaldum løpe fra boks til boks og la Adam Lallana bli startrakketen i en firetrinns angrepsrakett.

Det gjelder å få Philippe Coutinho og Sadio Mané mest mulig involvert, og så blir den siste plassen besatt av enten Firmino eller at Divock Origi kommer inn.

Tålmodighetsprøve

Det skal fortsatt gi et bra lag, som bør ha for mye for Burnley, men det kommer en følelse av at Jürgen Klopp har skummelt lite å spille med om ytterligere problemer skulle oppstå.

Klopp vil ikke høre snakk om noen plan B, men noe sier meg at det heller ikke blir rett opp å presse på Anfield søndag kveld. Kanskje prøve å slå tidlig på hurtige Mané, som Arsenal slet med, men også være tålmodig å vente på de rette øyeblikk. Da Liverpool var på sitt mest suverene sist høst synes jeg de flere ganger var nokså forsiktige og tålmodige de første minuttene, før de ofte satte inn støtet, og da med et høyt gjenvinningspress som lag bare ikke greide å håndtere.

Nå scores det kanskje ikke så mye tidlig i kamper, men Liverpool har bare fem fulltreffere det første kvarteret denne sesongen. De neste 15 minuttene har det imidlertid kommet 17 mål. Det kan være viktig å ha noe is i magen, og det gjelder de på tribunen også. Det kan bli en tålmodighetsprøve å bryte Burnley ned.

Innerst inne er følelsen fortsatt god, med et skadefritt forsvar, en elektrisk Mané og en Coutinho i fremgang, alliert med en hardt arbeidende midtbane.

Det skal godt gjøres å bli overrumplet av Burnley, en vil vite hva som kommer selv om det har hendt denne sesongen hvor en har revet seg i håret over hvor dårlig forberedt Liverpool synes å ha vært mot lag som en vet vil spille «enkelt».

Klopp har ingen plan B, men må ha en plan Burnley.