Test for Liverpool og Karius

Hjemmekamp mot Hull på Anfield, og det føles uvanlig viktig, med et rødt lag som ønsker å melde seg på i tittelkampen.

30. jun 2017 kl 16.57Torbjørn Flatintflatin

Jürgen Klopp virket møkk lei av å snakke om at Liverpool har en tendens til å tråkke i baret mot lag som Hull, lørdagens motstander foran om lag 54.000 på Anfield. Likevel, det føles som en test for et mannskap som skal følge opp en lovende sesonginnledning, og da medgir jeg at test er et ord jeg har lært å hate angående Liverpool de siste årene.

Alle kamper i Premier League er en form for test, men det sitrer veldig foran møtet med Hull. Av flere årsaker. De røde har til dels spilt feiende flott angrepsfotball så langt denne sesongen, og med et unntak har det vært på fremmed gress.

Til tross for en innledning hvor en har spilt mot de tre øverste i ligaen forrige sesong, samt en av ligafavorittene Chelsea, er det kontakt med teten. En ønsker at de med en liverbird på brystet nå skal bekrefte den posisjonen med kamper mot Hull og Swansea før neste landslagspause.

Svær avgjørelse

Fredag ettermiddag kom nyheten om at Loris Karius er blitt valgt til å stå mellom stengene mot Hull. Til tross for at Klopp denne uka har prøvd å avdempe valget av keeper, og gjort det klart at det er en kamp mellom to jevnbyrdige hvor det kan komme flere skifter, vet jeg ikke om jeg helt tror ham på det.

I etterkant gir det inntrykk av at manageren knapt kunne vente med å få inn «sin» mann, etter at Karius har stått én kamp i ligacupen og hvor han hadde lite å gjøre. En viktig utrusning mot Derby, og en skovtur i feltet, et par kvikke reaksjoner på streken, det høres nærmest ut som en «Mignolet-kamp».

Nå er det helt klart en del av meg som ser fram til å få Loris Karius i mål. En uredd og offensiv keeper, fremfor en Simon Mignolet som har sine begrensinger i feltet og med beina. Likevel, det er en svær avgjørelse å skifte keeper på et lag som Liverpool. For jeg blir overrasket om dette ikke er et skifte, og at 23-åringen fra Tyskland ventelig må gjøre nokså mye rart før han vil være ute av «ligalaget» igjen. Har Mignolet gjort nok til å bli satt ut av laget, og har Karius gjort nok til å komme inn? Jeg synes vel ikke det innerst inne, og da skinner det igjennom at dette er hva manageren hele tiden har sett frem mot.

Forventet lagoppstilling

Med en skadefri Karius var keeperplassen opplagt det største spørsmålet angående lørdagens lag. Nå er det svaret kommet, og jeg vil anta at de fleste andre posisjonene gir seg nærmest selv.

Som den bakre fireren. Clyne, Matip, Lovren og Milner er forsvaret og en lagdel hvor Klopp har sagt han han synes det er viktig å ha stabilitet. Alberto Moreno hadde en bra kamp mot Derby, og ville brakt mer friskhet og fart offensivt mot et lag som reiser til Liverpool 4 for å parkere bussen, men en omskolert James Milner har gjort alt det jeg vil tro at Jürgen har forlangt av ham på venstrebacken.

Emre Can er opplagt et godt stykke unna kampform, og det gir manageren et «problem» mindre. Jordan Henderson får trolig Georgino Wijnaldum foran eller ved siden av seg, og avhengig av om Liverpool setter opp til 4-2-3-1 eller 4-3-3 vil Adam Lallana ha en rolle å spille.

Det vil være en stor overraskelse om ikke «matchvinnerne» Sadio Mané og Philippe Coutinho også har det, og da gjenstår hvem som spiller i midten framme. Det er ikke vanskelig å argumentere for avslutteren og goalgetteren Daniel Sturridge, men Roberto Firmino dokumenterte god form mot Derby og det logiske vil være at Klopp har Sturridge på benken som en joker.

Forventet lag mot Derby: Karius; Clyne, Matip, Lovren, Milner; Henderson, Wijnaldum, Lallana; Mané, Firmino, Coutinho.

Fortet Anfield

Dette er den andre kampen på Anfield etter ombyggingen av Main Stand. Igjen vil fansen møte spillerbussen i enden av Anfield Road, etter at Jürgen Klopp har «utdannet» alle i og rundt klubben at kamper som den mot Hull må behandles på lik måte som en toppkamp.

11 mål på fem kamper, nå skal Anfield gjøres til et fort og Liverpool under Klopp vise at de stabilt kan feie over lag på nedre halvdel av tabellen. Trolig starter fire av sommerens kjøp mot Hull, Karius, Matip, Wijnaldum og Mané, og Jürgen Klopp vil ønske at ord blir til handling og at han kan bygge et lag uten å bruke mye penger.

Nå skal Liverpool med et stort favorittstempel skaffe seg tre hjemmepoeng mot et Hull som vil være fornøyd med alt de kan få.

Det blir en test, enten man liker det eller ikke.