BRASSEJUBEL -  Innbytterne Firmino og Coutinho reddet Liverpool mot Stoke.

Torbjørn Flatin før oppløpssiden:To innbyttere snudde Liverpools CL-kurs

En drøy time med merkelig laguttak fra Jürgen Klopp og de røde synes å være i ferd med å spille seg ut av topp fire kampen, inntil brasilianerne kom.

Det ble 90 minutter med ulike sinnsstemninger lørdag ettermiddag.

Følelsen var ikke god etter at Klopp satte innpå Joel Matip for en syk Philippe Coutinho mot Bournemouth, og Liverpool mistet mye av initiativet smertefull straffet gjennom en utligning fra Joshua King.

Bortekamper mot Stoke og West Bromwich virket ikke forlokkende med et rødt lag nå også uten Sadio Mané for resten av sesongen. Da jeg så lagoppstillingen var det som om noe av energien bare forsvant. Tre bak, Alexander-Arnold som høyre vingback og Clyne flyttet over på venstresiden, mens Milner var kommet inn som en av tre av hva du vil kalle sentrale midtbanespillere uten særlig med offensive fibre. Dette skulle fore Divock Origi og 17-årige Ben Woodburn på topp.

Liverpool synes ikke å ha noe tro på at de kunne score. Origi har en del verktøy, men han er ikke det «beistet» som liker å arbeide på egenhånd og støtten på Britannia var minimal. I 27 minutter så Ben Woodburn ut som en liten guttunge som fikk så godt som ingen ting til og var «unnskyld at jeg er her» i duellene med Ryan Shawcross. Så vant han, kanskje litt heldig, to dueller i rask rekkefølge og plutselig fant han litt selvtillit og spilleglede midt i alvoret. Resten av omgangen var han en av de bedre blant de med en liverbird på brystet, uten at det sa all verden.

Det at Liverpool virret rundt ubalansert og ufarlige, virket også å påvirke Stoke. «Hva gjør vi nå» liksom, da de plutselig måtte prøve å styre en kamp mot Liverpool. De var omtrent like dårlige, og heller ikke med noen veldig fight i seg. Når var siste gang Stoke ikke pådro seg noen gule kort mot Pool foran egne fans?

Den eneste som lagde litt røre var Shaquiri ute på høyresiden til Stoke, mot en Nathaniel Clyne som virket helt forvirret på «feil» side. Han fikk tak i en del baller, men avleveringene var mildt sagt ustabile. Da Xherdan Shaqiri kom seg fri rett før pause kunne han lett finne Jonathan Walters på nærmeste stolpe. Det er større kritikere av Dejan Lovren enn meg der ute, og jeg tror det at han og Matip ikke har hatt mulighet til å spille regelmessig sammen over tid har hatt stor betydning på andre halvdel av sesongen, men han liker å ha spillet foran seg. I dette tilfellet var han ikke våken nok og kom solid på etterskudd.

Liverpool synes ikke å ha noe tro på at de kunne score.

FEIL AV KLOPP

Utover i 1.omgang kom jeg i en form for sløv tilstand hvor jeg ikke hadde noe tro på at de upresise og nokså ofte lange fremspillene til Origi og Woodburn skulle føre til noe, selv om sistnevnte faktisk ikke var så langt unna å kunne fått et straffespark rett før ledermålet. I det minste hadde vi ikke sluppet inn noe mål, og vi hadde angrepskraft på benken å sette inn mot slutten.

Baklengsmålet forandret alt dette. Nå har jeg fasiten i hånd, men hvor mye måte Coutinho være svekket etter sykdom og vekttap, og Firmino etter mange spilte kamper, for at de ikke skulle hatt større innflytelse enn Ben Woodburn? Da tenker jeg ikke bare på kvaliteten til den uferdige unggutten, men den større rutinen og know how som ville vært på banen. For meg var det nok en feil av Jürgen Klopp.

Før avspark stod Coutinho og Firmino klare til å komme inn for tenåringene Alexander-Arnold og Woodburn. Jeg synes at Trent gjorde det ganske bra faktisk, men det var tid for voksne menn.

«Må han bokse hver gang» var i grunnen det eneste jeg tenkte om Simon Mignolet under de første 45 minuttene, og det virker nokså meningsløst å nevne det nå skal jeg være ærlig. Det var imidlertid et par anledninger hvor det umulig kan ha vært veldig komplisert å ta ballen med hendene inne i feltet, men det er tydelig en taktikk staben har kommet fram til at Simon skal bokse når han føler seg det minste under press.

Det var imidlertid beinet han måtte bruke da Wijnaldum hadde et øyeblikk nesten like hjernedødt som mot Bournemouth og nær hadde overrakt vertene en 2-0 ledelse rett etter hvilen. Jeg har ikke noe lyst til å forklare 2.omgangen med at Stoke var svake, men jeg var like fullt forbauset hvordan Liverpool fikk dominere på Britannia.

Hvor mye måte Coutinho være svekket etter sykdom og vekttap, og Firmino etter mange spilte kamper, for at de ikke skulle hatt større innflytelse enn Ben Woodburn?

MÅ GJØRE JOBBEN

Målene måtte imidlertid bli scoret og i løpet av noen sekunder sørget en kontrollert avslutning fra Phil og en susende volley fra Bobby for at kampen ble snudd. Det kan ha vært to av de viktigste minuttene denne sesongen. Ikke rart at det ble tatt high five på benken.

Jürgen Klopp slapp unna og Liverpool var tilbake i førersetet angående topp fire. Men ikke før Mignolet leste spillet glimrende og presterte en fantastisk refleksredning da det virket sikkert at Berahinho ville score ved bakre stolpe. Hvor herlig er det ikke å kunne nevne at en keeper hos Liverpool har hatt matchvinnende redninger?

Om Liverpools keeper var banens beste og Stoke var uvanlig tamme, det var en meget god 2.omgang som gjør at laget til Klopp kom inn på CL-skinnende igjen. Det er liten tvil om at Man Utd har et hardere program igjen på papiret, og Arsenal har hengekamper som må vinnes, men Liverpool må fortsatt gjøre jobben.

Nå er det seks kamper og seks uker igjen hvor Jürgen vil få tid til å forberede sitt mannskap uten midtukekamper, og forhåpentligvis kunne få tilbake en spiller eller to også. En Adam Lallana og/eller en Jordan Henderson hadde utvilsomt gjort seg nå. Eller kanskje en Daniel Sturridge som kan bidra med en viktig scoring eller to? Det er mulig det bare var en ønsketenking, men virket han ikke fornøyd og tilsynelatende spillesugen da han kom innpå?

De 45 siste minuttene i Stoke forandret mye, og nå er det bare oppløpssiden igjen.

Hvor herlig er det ikke å kunne nevne at en keeper hos Liverpool har hatt matchvinnende redninger?
Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
20.01.2018 kl 10:33

Gikk ned 60.000 pund i uka for å bli Liverpool-spiller

Etter en vanskelig start har Alex Oxlade-Chamberlain begynt å spille seg inn i folks hjerter.

+
20.01.2018 kl 08:49

Klopp forklarer valget av Karius som førstekeeper

Utfordringen til Karius fra Jürgen Klopp er klar: «Bevis at Liverpool ikke trenger en ny førstekeeper»

+
19.01.2018 kl 19:18

Se hvem som var tilbake på treningsfeltet

Jürgen Klopp kjørte kveldsøkt på Melwood. Se bildene her.

+
19.01.2018 kl 17:48

Det er lite sannsynlig at Liverpool kjøper flere spillere i januar

Virgil van Dijk ser ut til å bli det eneste spillerkjøpet av betydning i dette transfervinduet.

+