Nå gjelder det å holde hodet kaldt

Philippe Coutinho er igjen brennheit. Liverpools viktigste jobb denne sommeren har nå blitt å beholde brasilianeren.

Mens Liverpool-spillerne så vidt er i gang med å trene opp kondis og muskler på preseason i Hong Kong, har Liverpools sportsdirektør Michael Edwards og Jürgen Klopp fått testet utholdenheten på overgangsmarkedet i noen uker allerede.

Etter at Mohamed Salah ble handlet inn og Virgil van Dijk-sagaen fikk en foreløpig stopp, har jakten på Naby Keïta vært det store spenningsmomentet rundt Liverpool.

Tanken på et nytt rekordkjøp til klubben har skapt engasjement og optimisme inn mot høsten. Men i dag ble jeg igjen fylt av uro.

Kaldt nedover ryggen

At Barcelona har vært interessert i Philippe Coutinho, er noe det er blitt spekulert i lenge.

Det kom likevel brått på at de nå har lagt inn et konkret bud på Liverpools midtbanejuvel. Den slags bud kan få det til å gå kaldt nedover ryggen på enhver Liverpool-supporter.

Er han virkelig ikke til salgs uansett pris? Er Coutinho så lojal som han har virket til nå? Hvordan vil hans mektige og kontroversielle agent Kia Joorabchian forholde seg? Og om han skulle forsvinne, hvordan skulle han blitt erstattet - og til hvilken pris?

Spørsmålene er mange, og plutselig virker ikke nye spillere så viktig lenger: sommerens viktigste overgangssak er nå blitt å beholde Philippe Coutinho.

FORSVANT:
FORSVANT:  Etter år med salg av Luis Suarez og Raheem Sterling, er det viktig for Liverpool å beholde sine beste spillere framover.

Beholde de beste

Et åpningsbud på 72 millioner punder langt unna det prisnivået 25-åringen bør ligge på i dagens elleville marked.

Liverpool har selv vært villig til å legge 66 millioner pund på bordet for Keïta, som tross alt er både yngre, mindre erfaren og ikke har bevist kvalitet over like mange år som Coutinho.

Herfra til transfervinduet stenger 31. august kommer det hele tiden til å ligge en uro i lufta blant supportere på hva som skjer videre. For er det noe historien har vist, og som Liverpool-fans vet bedre enn noen, så er det at hvis Barcelona vil noe sterkt nok på overgangsmarkedet - får de som regel viljen sin.

Et åpningsbud på 72 millioner pund er langt unna det prisnivået 25-åringen bør ligge på i dagens elleville marked.

Til tross for at klubben gikk i pluss netto på overgangsmarkedet sist sommer, ble ingen av klubbens beste spillere solgt. Det var et viktig steg i riktig retning etter år der Luis Suarez forsvant i 2014 og Raheem Sterling i 2015.

En test av lojalitet og styrke

Heldigvis klarte klubben å sikre en ny femårskontrakt med Coutinho i januar. Den store styrken ved den nye kontrakten er at det ikke er noen utkjøpsklausul. Dermed står Liverpool langt bedre rustet i enn tilfellet var med Luis Suarez.

Uavhengig av det blir dette også en test på hvor stor tro Coutinho virkelig har på Jürgen Klopp, og hvor lojaliteten hans ligger.

Et annet moment som dras fram av Simon Hughes i The Independenter hvor tilfreds Coutinho blir av at to av hans nærmeste lagkamerater nok har forsvunnet innen høsten. Lucas Leiva har allerede dratt, og Alberto Moreno er også ventet å forsvinne.

Inntrykket til nå er at Coutinho absolutt ikke er noen bråkmaker eller sutrekopp, og at han virkelig har tror på det som skjer i Liverpool. La oss krysse fingre og bein i håp om at det forblir slik også den neste måneden.

Om det blir en test av Coutinho, blir det eksamen for eierne om hvor de står - og hvor de vil.

Hvis Liverpool klarer å stå imot Barca, vil signalet være soleklart: Liverpool er ikke en selgende klubb, det er en klubb med ambisjoner og en klubb med muskler til å stå imot alle.

Skjer det motsatte gjør det noe med troverdigheten til FSGs Klopp-prosjekt.