Liverpool 2017/18 -  meget gode på sitt beste, men trenger fortsatt mer defensiv trygghet.

En sesonginnledning med spørsmål og svar

Vi gleder oss over Champions League og strålende angrepsspill, men håper transfersommeren fortsatt ikke er over for Liverpools del.

Boom! De første 20-25 minuttene mot Hoffenheim er noe av det råeste vi har sett av Liverpool under Jürgen Klopp.

Med hovedtrener Julian Nagelsmann i spissen hadde de tyske gjestene gått høyt ut foran returen på Anfield, og det er sjelden lurt. Det hadde i hvert fall ikke minsket tenningen hos spillere og publikum. Det at motstanderen også stod høyt i banen var heller ikke spesielt smart, mot røde hurtigtog.


Supert angrepsspill

Førsterekka med Mané, Firmino og Salah var strålende.

Jeg hadde stor sans for Craig Bellamy, men skader hindret ham trolig fra å få en enda større karriere. Nå håper jeg inderlig at Sadio Mané ikke vil slite med det antall strekkskader som det Craig hadde, spillere med et slikt enormt rykk kan være sårbare for slikt, men i likhet med Bellamy er Mané en type som fort kommer tilbake i hundre prosent form etter et skadeopphold.

Mohamed Salah har et nesten like eksplosivt rykk, er enda hurtigere over distanse, jobber minst like mye, og har gitt angrepet til Liverpool en ny dimensjon.

Når Roberto Firmino så har en kamp hvor han konstant har gode involveringer både offensivt og defensivt er de rødes angrepsspill svært vanskelig å leve med.

Det var ingen overraskelse, da sperret en øynene mer opp for en i utgangspunktet traurig midtbaneduo i Henderson, Wijnaldum og Can.

Det er en tilstedeværelse ved Emre Can som jeg liker veldig godt. Når han i tillegg var skrudd på som i går kveld, med energi og besluttsomhet, da er han en god midtbanespiller som også kan bidra i målprotokollen. Og så var den den kontrakten, Emre…?

Gini Wijnaldum har vært under pari i sesonginnledningen, men var tilbake til noe av sitt beste mot Hoffenheim hvor han arbeider steinhardt og i tillegg har evnen til å komme seg inn i gode posisjoner inne i motstanderens straffefeltet. Denne gang var det en litt svak avslutning/god keeper, som hindret ham en scoring.

Jeg har undret meg om Jordan Henderson fortsatt har hatt noe plager med sine føtter da turboen ikke har vært helt på i de første kampene, men når det gjaldt som mest var den snerrende og intense Hendo tilbake. Det var vel nesten bare han som ville ha spilt fram Firmino for den fjerde scoringen, istedenfor å skyte selv, men slik er spilleren som alltid lar laget gå først.


Coutinho i bakhånd

Det er vel og bra, og i bakhånden venter Philippe Coutinho og Adam Lallana. Skjønt de tidligere kampene også har vist at troppen kan bli sårbar med de to kreative midtbanespillerne ute.

Jeg føler meg naiv, men må innrømme at jeg ikke hadde trodd Coutinho ville gå til slike skritt for å komme til Barcelona. Å si at «han er ikke den typen» begynner jeg imidlertid å skjønne blir stadig mer fånyttes å si. Jeg innrømmer også at det er en del av meg som ønsker ham langt vekk, og at Liverpool skal ta en sjekk på £120M+, men dette er utvilsomt blitt en prinsippsak for FSG.

Nå blir han etter alle solemerker, og vi får håpe han er en «type» som Luis Suarez som greier å koble ut alt som har vært tidligere og gi det han har på banen under resten av sesongen. Med Champions League og VM-sluttspill til sommeren vil aller minst Philippe Coutinho ha noe utbytte av å furte utover 1.september.


Forsterkning kreves

Jeg kan vel for lengst regnes i støtteforeningen til Dejan Lovren, men på en innrømmelsens dag skal det også sies at det har blitt stadig vanskeligere å betale medlemsavgiften. Likevel, jeg synes faktisk han hadde en bra kamp mot Hoffenheim, da inkludert en halvmiss foran det første baklengsmålet. Jeg ser at han noen steder også for skylda for det andre, men den synes jeg er drøy da han får to angripere mot seg siden Matip slipper sitt fyrtårn som i sin tur vinner hodeduellen foran Lovren. Om han er bedre enn trauste Ragnar Klavan? I mine øyne er han langt bedre enn Ragnar.

Det har vært noen friske diskusjoner om Liverpools forsvarsspill de siste ukene, og selv om arbeidsforholdene nok ikke alltid er de beste bakover slik Klopp legger opp spillet, er det liten tvil om at den bakre fireren hadde behøvd minst en forsterkning.

Vi har nok backer, selv om kvaliteten helt sikkert kan diskuteres. Alberto Moreno hadde en langt bedre kamp hjemme enn borte mot Hoffenheim, og jeg føler meg både litt vrien men også genuint usikker på spanjolen. Magefølelsen er at den tilliten som Klopp har vist blide Alberto kan komme til å bite ham aldri så lite i baken. Jeg ville ha benyttet Andy Robertson allerede nå. En venstreback som kan slå presise innlegg i fart med sin venstrefot? Det var befriende å se skotten mot Crystal Palace.

På den andre siden har Trent Alexander-Arnold tatt store steg, selv om en nok må gi 18-åringen rom for både noe ujevne kamper og ujevne perioder fremover. En lokal tenåring på laget tror jeg alle med røde sympatier ønsker å se.


Må ha plan B

Når Simon Mignolet ytterligere har befestet sin posisjon i mål etter en god start unntatt en noe uggen ligaåpning mot Watford, da står en i grunn igjen med en forsterkelse av det som allerede var kjent.

Når Liverpool er gode, så kan vi være veldig gode. Med et angrepsspill i toppklassen. Det gir forventninger foran Champions League.

Frykten er også at det nesten alltid synes å være mulig å score mot de røde fra Anfield. Det kan ha med spillestil å gjøre, hvordan laget blir satt opp etc., men jeg vil anta at det er få som er enig med Jürgen Klopp om at han allerede har en tropp som er klar til å være med i fire turneringer inkludert Champions League.

Hva hvis Joel Matip blir skadet fram til nyttår, og vi i beste fall har Lovren og Klavan som stopperpar i fire måneder? Det er til å fryse på ryggen av.

Liverpool og Klopp virker å gå alt inn for å sikre seg Virgil van Dijk, men jeg er ikke enig i dem som samtykker med manageren om at det ikke skal være noen plan B. Hvorvidt Jürgen virkelig mener det er en annen sak, managere er ikke fjerne fra å ta noen hvite løgner, men hvis det ikke er mulig å forsterke de stopperalternativene som nå er i troppen bør hele speideravdelingen ta sin hatt og gå.

Det er ikke ment å være en malurt i begeret, men heller en bismak som jeg håper kan fjernes i løpet den siste uka i transfervinduet.

Inntil videre skåler vi for at Liverpool er tilbake i Champions League!

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
12.11.2019 kl 21:18

- Vi vil behøve hele troppen

Dejan Lovren er den siste «vikaren» som har gjort jobben for ligaleder Liverpool.

+
12.11.2019 kl 18:42

Mo Salah bekreftet uaktuell for Egypt

Ankelskaden til Liverpools angriper betyr ingen landskamper den nærmeste uka.

+
12.11.2019 kl 15:30

Se fra Anfield - foran, under og etter kampen mot Manchester City

Ny video fra bak kulissene hos Liverpool FC.

+
12.11.2019 kl 12:57

– Noen ganger ser det ut til å være alt for enkelt for ham

Goal.com har laget dokumentar om Virgil van Dijk. Du kan se den her.

+