Redaktør Torbjørn Flatin om dagens trekning:Klare for playoff

Hoffenheim bør være mer bekymret for trekningen i Champions League enn Liverpool FC.

Jeg registrerer at trekningen til Liverpool i 4.kvalifiseringsrunde i Champions League enkelte steder blir omtalt som noe av et mareritt, noe jeg stiller meg ganske undrende til.

Før trekningen hadde jeg to ønsker, at Liverpool helst skulle få Young Boys og måtte unngå Nice. Nå ble det Hoffenheim, og det føles helt greit ut.

Nå er jeg klar over at 4.plass i Bundesliga skal respekteres, men Nice kom etter lag som Monaco og PSG i den franske serien, og var ni poeng foran Lyon og 16 foran Marseille. Med en revansjesugen Mario Balotelli på topp ville jeg ha fryktet laget fra sør i Frankrike.

Det er kanskje litt billig, men Hoffenheim var 20 poeng etter Bayern forrige sesong, som Liverpool nylig knuste i München. Nå er Bayern i sin oppkjøring, men det er også et poeng. Når Liverpool spiller første kamp borte mot Hoffenheim har tyskerne ennå ikke startet sin ligasesong, og en ante også i en tidligere kamp mot Hertha Berlin at mannskapet til Klopp er kommet lenger i sine forberedelser enn tyske lag.

I tillegg har de røde sin retur på et fullsatt og nyfrisert Anfield. Normalt vil det være en fordel, selv om den første kampen alltid vil sette agendaen for den andre.

Nå skal jeg ikke late som jeg kjenner mye til TSG 1899 Hoffenheim, men det bør Jürgen Klopp og deres tidligere spiller Roberto Firmino gjøre. En nyrik klubb med ny suksess virker de ikke å ha muskler til å stå imot når store klubber kommer for deres stjerner. Bayern hentet i sommer Sebastian Rudy og den svære stopperen Niklas Sule, sistnevnte også linket til Liverpool.

Fryd og gammen

Liverpool virker godt i rute, med generalprøve mot Athletic Bilbao i morgen. Trolig med et tilnærmet toppet lag og som igjen vil ligne det som startet mot Bayern

En forandring vil være Simon Mignolet i mål, selv om Loris Karius stod mot de tyske mesterne og Danny Ward gjorde en god kamp mot Atletico Madrid. Det mest spennende vil være backene, hvor Trent Alexander-Arnold og Andy Roberton har vært friske med den rutinerte duoen Nathaniel Clyne og James Milner skadet eller på det jevne.

På midten vil en frisk Jordan Henderson føles som en ny spiller, mens Emre Can og Gini Wijnaldum fortsatt virker et stykke unna toppform. Lenger fremme er det bare fryd og gammen med Coutinho og Salah allerede i tilsynelatende god form og med Mané nå også godt i gang. Disse i spann med Roberto Firmino, som 15.august vil være tilbake på de traktene hvor han hadde suksess med Hoffenheim i Bundesliga.

Jürgen Klopp har også godt med dekning etter en sommer hvor unge spillere som Marko Grüjic og Dominic Solanke er blant de som har vist seg frem, og også Daniel Sturridge.

Det pirrer foran en offisiell innledning med Watford borte i Premier League, to møter med Hoffenheim som blir delt av en hjemmekamp mot Crystal Palace.

Kampene mot Hoffenheim er svært viktige, med billett til gruppespillet i Champions League som premie, men det føles ikke som noe av et mareritt.

Det er vanskelig å se at de helrøde ikke har de beste kortene på hånda.