Mareritt som ikke må få ødelegge moroa

Braknederlaget mot City belyste hva som kan være Liverpools svakheter, men er samtidig noe som skal være mulig å legge ned i skuffen som om ingen ting var skjedd.

Jeg forventer mye god offensiv fotball når Liverpool reiser til Manchester City. Det er en type kamp som normalt passer mannskapet til Jürgen Klopp veldig bra. I diverse forhåndstips har jeg satt opp City som gullfavoritt, slik at muligheten for en smell heller ikke fjern, dog ikke en slik stjernesmell.

Stopperpar

Åpningen synes jeg var overraskende tam. Salah hadde tidlig en Otamendi med gult kort på gaffelen, og det var noe ut av det blå at vertene scoret. Klopp har gitt en forklaring på hvordan det baklengsmålet lett kunne ha vært unngått, og når du ser Aguero komme alene igjennom på den måten bare vet du hva som vil bli utkommet.

Jeg synes det er ganske spesielt når manageren begynner å rotere på laget etter et par-tre uker av sesongen, men dersom resultatene er gode holder du mest kjeft om det. Som selvutnevnt støttemedlem i fanklubben til stopperparet Matip og Lovren benytter jeg nå likevel sjansen i etterpåklokskapens navn til å minne om den statistikken som de to har sammen for Liverpool. Utskjelt eller ikke, den er nemlig ganske god. Det kommer nok, dessverre, til å bli noe av et tilbakevennende tema utover høsten, at Liverpool er tynt forspent angående stopperalternativer. Da bør du bruke det beste paret i Premier League og Champions League herr Klopp, hele tiden så lenge de er skadefrie!

Uheldig utvisning

City begynte å skape mer etter scoringen, men Liverpool hadde Salah og Mané, enn så lenge.

Jeg var en av dem som sjokkert liret av meg mindre pene ord da dommeren trakk opp det røde kortet foran Sadio Mané. Nå har jeg roet meg, og synes Klopp summerte det opp rimelig bra. Noe som var interessant var å registrere reaksjonen til tidligere toppscorere rett etter avgjørelsen, hvor legender som Gary Lineker, Robbie Fowler og Thierry Henry var helt bastante på at det var feil avgjørelse.

Det er lett å forstå dem. Det er et kappløp mellom spissen og motstanderens keeper, hvor førstnevnte kun har en tanke i hode – å komme først til ballen, vippe den over keeper og så sette lærkula inn i et åpent mål. Når Mané så kommer et par tiendeler for sent setter han ikke støvelen i ansiktet på Ederson fordi han er uvøren, men fordi han er nødt til å ha toppfart for å ha sjanse til å komme først til ballen.

For meg er det ikke rødt kort, med hånda på hjertet. I motsatt fall hvis keeperen hadde vært litt sent ute ville han ha sett det røde, både fordi han er for voldsom og fordi han er sistemann? Mané var uheldig sa Jürgen, og det synes jeg oppsummerer det bra opp. Det er sikkert paragrafer i regelboka som kan rettferdiggjøre en utvisning, og da blir det slikt som kan skje i kampens hete. Derfor klandrer jeg heller ikke dommer Jon Moss.

Heiste det hvite flagget

Utvisningen ødela imidlertid kampen. Spesielt da City også maktet å øke før pause, selv om Salah faktisk kunne ha pyntet på det helt mot slutten av den lange overtiden. Der så en også en noe av svakheten til Mohamed Salah, at han har dager hvor han behøver mange sjanser for å score.

Likevel, jeg synes byttet av Salah var merkelig. Med sin fart ville han ha vært Liverpools største trussel, ikke minst når Mané nå var borte. Hvis det var et forsøk på å tette igjen mislyktes det grovt.

Liverpool er ikke gode til å ligge bakpå å forsvare seg, mens Manchester City høyst sannsynlig er det laget du aller minst ønsker å møte i undertall. De kan sette innpå en innbytter som Sané, og i tillegg ha Sterling suspendert. De er veldig gode, mens Liverpool er skummelt dårlige når de mister noen av sine beste våpen i gjenvinningspresset.

Det at manageren byttet ut sin farligste spiller ga inntrykk av at det hvite flagget ble heist. Det var betenkelig. Det var også betenkelig å se at unge Trent Alexander-Arnold hadde noe av et mareritt ute på høyrebacken. Igjen var det saken med å rotere med den bakre fireren. Nå vet jeg hvilket midtforsvar jeg vil ha, men Alberto Moreno var den jeg helst ville hatt ut av backene og han kan hevde var den i forsvaret som greide seg minst dårlig på Etihad…

Må legge smellen bak seg

Nå har jeg tro på at dette er mulig å legge bak seg, og at det er et lag som ikke er skadet på sjelen til møtet med Sevilla på onsdag. Et lag som skaper sjanser med sine hurtigtog lengst fremme, har en midtbane som er langt mer aggressiv enn de var i Manchester, og hvor forsvaret får langt bedre arbeidsforhold.

Det blir interessant å se hvor Klopp bruker Coutinho. Jeg har en mistanke om at han blir brukt som indreløper, også i kampene hvor Mané er ute og at Oxlade-Chamberlain da vil være ving.

Jeg gledet meg til denne sesongen, ikke minst etter at det ble klart for spill i Champions League. Det blir nok ikke noe ligagull, men det bør fortsatt bli mange scoringer og mange hyggelige ettermiddager og kvelder. Forhåpentligvis kan det gi en god plass i Premier League, et lite eventyr i Europa og veldig gjerne litt sølvtøy i tillegg.

Jeg nekter å la meg knekke av et aldri så lite sammenbrudd mot Englands beste lag, og det er viktig at Liverpools spillere fort finner igjen tråden. Det er fortsatt viktige kamper igjen i liga og cup i september, og seierstråden må raskt finnes igjen.