Samling -  om ikke i bånn, så er det viktig at Liverpool snart vinner flere kamper.

Stå på videre, Jürgen og hans røde menn!

Det var den samme gamle historien, men behovet ble vekket for å forsvare et Liverpool hvor lykken da snart må snu seg?

Liverpool sløste med sjansene i Moskva, og slapp inn et billig og unødvendig mål. Slik sett var det hakk i plata, og fortsatt frustrerende og irriterende. Kanskje ikke minst fordi dette stort sett var «drømmeoppstillingen» med Coutinho, Salah, Firmino og Mané alle med fra start. Valg av sentral midtbane og bakre firer hadde jeg heller ingen motforestillinger i mot, mens vi visste at Klopp har valgt ut sin «Champions League keeper».

Denne gang føler jeg imidlertid for å ta Jürgen Klopp, og hans lag, i forsvar. Sjefen sa det selv etter kampen, skal du score mål i fotball må du skape sjanser. Liverpool skapte mange av dem, men for tiden er det bare ikke nok av dem som går inn.

Spartak scoret med sitt eneste skuddforsøk før pause, men denne gangen kunne du ikke peke på feil fra en midtstopper eller en back som ikke gjorde jobben sin. Denne gangen var det en feil fra en stresset Emre Can, som ikke hadde en av sine beste dager, som til slutt medførte et frispark da Philippe Coutinho var for sent ute. Dødballen fra nærmere 25 meter skulle imidlertid Loris Karius ha tatt.

Det var bekymringsverdig. En ting er at en keeper har lite selvtillit, tar feil avgjørelser, samarbeider dårlig med sitt forsvar, men dette var mer en teknisk greie. Karius virket å reagere sent, han fikk knapt flyttet på beina, og det antydet manglende kapasitet når han ikke kom bort til en ball som var mer enn en meter fra stolpen. Der og da virket han ikke mer verdt enn de £4.7M Liverpool betalte for ham.

Positiv Hendo

Det var ikke den største testen, spillende i Moskva aldri så mye, men forsvaret var bra. Anført av Dejan Lovren, og hvor Trent Alexander-Arnold også viste mye positivt. Det var noe begge behøvde.

Alexander-Arnold var også spilleren som førte ballen oppover i det du trygt kan kalle en helhjertens kontring direkte fra en sjelden corner til Spartak, mot slutten av 1.omgang. Det var fem mot to i Liverpools favør da man nådde 16-meteren til russerne, men timingen ble ikke god nok med en Sadio Mané i offside. Bak ham var forøvrig Mohamed Salah, langspurtens mester, som nådde helt ned til dødlinja.

Alexander-Arnold hadde i tillegg et par dype og nydelige innlegg bak forsvarsrekka til Spartak, noe også Jordan Henderson bidro med da Liverpool burde ha drept kampen etter først å ha utlignet og så presset vertene de siste minuttene av den første omgangen. Roberto Firmino greide imidlertid ikke å score fra kort hold.

Hendo har vært veldig positiv de siste par kampene og var igjen en kandidat til Liverpools beste. Firmino var en kandidat til å være den svakeste, for andre gang på en halv uke. Det er mulig, spillere har dårlige perioder, men jeg klør meg enda i hodet hvorfor Klopp byttet ut Sadio Mané med en halvtime igjen å spille (inkludert tillegg). Mané var Liverpools farligste spiller, mens Firmino ga inntrykk av at han ikke kunne slått hull i en våt papirpose.

Bra spill

2.omgang ble mer rotete, hvor Spartak gjorde det meste ut av skadeopphold og et lavere tempo, til å ødelegge rytmen til Liverpool. Likevel hadde de røde et par store sjanser mot slutten. Avslutter par excellence, Daniel Sturridge hadde denne gangen et skuffende innhopp, mens Mohamed Salah kommer til mange muligheter, og brenner nokså mange av dem.

Det skulle vært seier og tre poeng for Liverpool, uten tvil. Jeg forundrer meg likevel over en del reaksjoner på sosiale medier som ga inntrykk av at de synes de med en liverbird på brystet hadde spilt dårlig. Det er et syn jeg ikke deler.

Det var mye bra spill, men effektiviteten i begge straffefelt kunne utvilsomt vært bedre. Det vil nok bli snakket en del om «the fabulous four» framover og balansen til Liverpool, om Klopp har råd til å spille med fire så offensive spillere.

Jeg synes åpningen var lovende nok. Mané, Salah og Coutinho viste fram mye fikst i hva som var antatt å være en vrien oppgave i Moskva. Forhåpentligvis får også Matip og Lovren mulighet til å spille sammen over en lengre periode framover i midtforsvaret, og unge Alexander-Arnold vokser på en for ham positiv kveld.

Det ga meg håp om at det snart kan snu seg og at Liverpool får bedre betalt for det spillemessige overtaket de har i nesten hver eneste kamp.

På søndag venter tur til Newcastle og en slu Rafael Benitez på trenerbenken, men den siste uka har genuint gitt meg troen på tre poeng.

Stå på videre!

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
22.01.2018 kl 14:41

Salah og Moreno trente

Liverpool har hatt treningøkt hos walisisk andredivisjonsklubb før kveldens kamp.

+
22.01.2018 kl 13:53

Jakter fortsatt sitt første Premier League-mål på bortebane

Gini Wijnaldum har imponerende tall foran egne fans, men på bortebane er det verre.

+
22.01.2018 kl 09:39

Sturridge er ikke med til Swansea

Daniel Sturridge er skadefri, men er ikke med i troppen til kveldens kamp.

+
22.01.2018 kl 08:57

Carvalhal kan stille med sitt beste lag mot Liverpool i kveld

Swansea har kun én mann på skadelisten.

+