Torbjørn Flatin etter nok en baksmell i 2017Bryllupsreisen er over for Jürgen Klopp

Vår tyske sjef fikk oss til å tro, men nå er det mange som har begynt å tvile igjen. De beste menn som Klopp har må gi gode argumenter på banen framover.

Roper du ulv mange nok ganger er det til slutt ingen som lenger tror på deg. Jürgen Klopp har hatt en del krigsrop i det siste, men fortsatt står Liverpool uten ligaseier i 2017.

Nå liker jeg Jürgen Klopp, og jeg tror på Jürgen Klopp, men om jeg fortsatt ikke er tvilende begynner jeg å få en aldri så liten skepsis.

Nå tippet jeg de røde fra Anfield som nr.4 i Premier League før denne sesongen, og det er fortsatt et fullt mulig tips, men det må være grunn til å stille spørsmål ved Jürgen Klopp og hvorfor det i praksis har vært en liten kollaps ved starten av dette kalenderåret.

Tre uavgjorte og to tap på de fem siste i ligaen, og utslått av ligacup og FA-Cup. Alt siden nyttårsrakettene ble skutt opp. Nå vet jeg at ligalag og cuplag kan være nokså forskjellig i disse dager, men likevel.

Ingen plan B?

Laget til Jürgen virker slitent, og uten rytme og ideer. Klopp forlanger mye på trening og i kamper, forlanger han for mye av enkelte spillere? Spillere som James Milner og Adam Lallana vil alltid arbeide hardt for deg, men de så ut som om de var skutt mot Hull.

Liverpool hadde suksess med en fremre treer med Mané, Coutinho og Firmino sist høst, og med sistnevnte i midten. I tillegg var Lallana den offensive midtbanespilleren, foran ankeret Jordan Henderson og enten Emre Can eller Georginio Wijnaldum. De samme spillerne var med mot Hull, men til slutt virket det ikke som om Liverpool helt visste hva de skulle prøve på framover. Har Jürgen Klopp en plan A, men sliter når han hadde hatt behov for å komme med en plan B?

Jeg stoler nok på Jürgen Klopp til at jeg ikke føler meg helt komfortabel med å stille spørsmålene, men de vil bli stilt til manageren de neste dager, uker og måneder, eller så lenge Liverpool fortsetter å snuble.

Mot Hull kom Daniel Sturridge, Divock Origi og Alberto Moreno innpå som innbyttere, som var logisk nok med hva som satt på benken. Hva hadde de imidlertid å bidra med? Okay, Sturridge er en utmerket avslutter hvis han får god service, Origi har fart og styrke i masser, mens håpet utvilsomt var at fart og mer offensivt driv fra Moreno enn hva Milner hadde bidratt med kunne gjøre en forandring. Det virket i grunn bare å rote det til. Sadio Mané var den eneste spilleren du følte kunne gjøre noe på egenhånd.

Ubehagelige spørsmål

Det bringer en til transfervinduet og hvorfor ingen spillere ble hentet inn. Klopp vil sikkert si at de vil komme til sommeren og ikke var tilgjengelig nå, men en ny spiller som kunne kommet med noe frisk energi ville unektelig viket som et friskt pust akkurat nå.

Jeg ser at noen klandrer FSG og deres uvillighet til å stille midler til rådighet, men det virker noe søkt. Hvis Jürgen Klopp hadde ønsket spillere og ikke fått dem fordi eierne var gniene, er jeg rimelig overbevist om at han hadde klart å få ut den frustrasjonen gjennom media på en eller annen og sørget for at fansen forstod at det ikke var han som var problemet.

Nå har Klopp kommet til den først antydningen til krise i LFC og vil få noen ubehagelige spørsmål fremover. Det vil teste ham, men er en prøve jeg føler meg sikker på at han vil løse veldig bra. En kan dog hevde at hans bryllupsreise er over.

Utenfor topp fire

Fans har følt at man har vært svært heldig som har fått den fargerike tyskeren til Merseyside, men nå begynner det å vise seg en og annen realitet angående spillertroppen som han i hovedsak har arvet. Alt går ikke lenger på skinner slik som i høst, og med et virker det ikke like overbevisende å ha Milner i en ny rolle på backen, Lucas som mulig cover på midtstopperplass, Can som indreløper foran Henderson, og med nokså like typer i angrepet. En kan diskutere keepere, og er for eksempel Matip og Lovren stabilt gode og trygge nok?

Fortsatt kan det være mulig å geleide Liverpool inn til minst topp fire, som i de fleste kretser nok vil bli betegnet som en bra sesong, med nåværende tropp i en ligasesong hvor de røde hadde fordelen av å ikke være involvert i Europa. Det har imidlertid kommet mer og mer fram at stallen ikke er god nok til å være en reell utfordrer til en tittel.

Mange spørsmål kan stilles og spesielt hvis det ikke gis gode svar de nærmeste ukene vil det bli krevd aksjonering til sommeren, og da menes ikke handling hvor kassereren går i pluss på kjøp og salg.

Trolig er Liverpool utenfor topp fire i Premier League når denne helgen er over, og de to neste hjemmekampene for Liverpool er mot Tottenham og Arsenal. Mye kan avgjøres allerede der angående kampen om de gjeve plassene til Mesterligaen.

Jürgen Klopp har ingen unnskyldninger nå. Han har en tilnærmet skadefri tropp og vil ha god tid til forberedelser. Hvorvidt laget og troppen virkelig er god nok gjenstår imidlertid å se.

Jürgen vil nok prøve å få oss til å tro igjen, men røde fans vil ønske fakta på bordet de neste ukene før de helt legger tvilen til side.