Dette skriver avisene:Liverpool skrev historie da de klatret til topps på tabellen igjen

Jürgen Klopp byttet ut et par mann i startoppstillingen, men Liverpool beholdt flyten.

23. sep 2018 kl 11.42 Einar Kvande

Liverpool Echos James Pearce fokuserer på klubbrekorden som ble satt i forbindelse med 3-0 seieren over Southampton.

– For første gang i Liverpools lysende historie har laget begynt sesongen med å vinne sine sju første offisielle kamper, slår han fast.

– Klopp endret på laget, men hadde fortsatt essene i ermet, så de gode tidene ruller videre på Anfield, legger han til.

Pearce beskriver kampen mot Southampton som en spasertur i parken for de røde, som med dette resultatet igjen topper tabellen før Chelseas kamp mot West Ham søndag.

– De spillerne som ikke har fått så mye spilletid tidligere demonstrerte hvilken sterk tropp Klopp nå har til rådighet. Xherdan Shaqiri gnistret i sin første kamp fra start, og hadde to målgivende pasninger. Han tvang frem et selvmål fra Wesley Hoedt, og sendte ivei et frispark som smalt i treverket, og som så ble satt inn av Mohamed Salah.

Andreomgang ble en parentes

– Mellom der scoret Joël Matip sitt første mål på Anfield. Han hadde ikke startet en kamp siden seieren over Crystal Palace i mars. Poengene var i boks til pause. Andreomgang ble en parantes. The Saints virket fornøyde med å begrense tapet.

Pearce mener at Klopp nå har gjort Anfield til et fort igjen. Andre lag frykter å komme dit.

– Klasseforskjellen ble understreket av at det tok Mark Hughes sitt lag 91 minutter å tvinge frem en redning fra Alisson Becker.

– Liverpool har hentet noen svært gode spillere fra Southampton de seneste årene, men Hughes trenger ikke frykte for nattesøvnen - det er lite sannsynlig at Liverpool vil handle på sørkysten igjen med det første.

Mark Hughes trenger ikke frykte for nattesøvnen - det er lite sannsynlig at Liverpool vil handle på sørkysten igjen med det første.James Pearce

– Rekordbøkene blir omskrevet, men det som gjør de kommende månedene enda mer appetittvekkende er at Klopps lag fortsatt er langt unna toppformen angrepsmessig. Det er så mye mer i vente fra dette laget.

Ingen usikkerhet å spore

– Selv om stopperbautaen Virgil van Dijk måtte ut med smell i ribbeina tidlig i andre omgang var det ingen usikkerhet å spore hos Liverpool. Joe Gomez kom inn og imponerte i tospann med Matip. Sidebackene Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson er stabiliteten selv.

– Statistikken er bemerkelsesverdig. Laget har nå holdt buret rent i åtte hjemmekamper på rad - den lengste sekvensen siden 2006/07. Det har vært spilt 751 minutter med effektiv fotball siden Michail Antonio scoret for West Ham i februar.

Liverpool har scoret de siste 23 ligamålene på Anfield, og du må tilbake til 1986 for å finne sist det skjedde.

– Van Dijk sa han kommer til å bli klar til den viktige kampen på Stamford Bridge neste helg, noe som blir den virkelige testen på Liverpools sjanser til ligagull.

Slutt på mini-måltørken

Chris Bascombe i Telegraph fokuserer på at Mohamed Salah endelig fant veien til nettmaskene igjen.

– Mohamed Salah fikk slutt på mini-måltørken da Liverpool cruiset til klubbrekord mot Southampton, lyder Bascombes overskrift.

– Avhengig av hvor seriøst du tar Community Shield, så har Liverpool skrevet klubbhistorie. Ingen Liverpool-lag har noen gang vunnet sju strake kamper fra starten av en sesong - dersom du aksepterer veldedighetskampen som en offisiell kamp. Kenny Dalglish sitt lag i 1990 vant ti kamper på rad etter at de spilte uavgjort i veldedighetskampen det året.

– Uansett, spaserturen mot Southampton sikret i alle fall klubbrekord i Premier League-æraen, og Mark Hughes sitt lag ble komfortabelt feid tilside. Det tyder på at Liverpool er istand til å forlenge seiersrekken, mener Bascombe.

Måten de røde opptrådte på var like viktig som poengene

Ian Herbert i Mail on Sunday skriver at Liverpool ble alt for sterke for et svakt Southampton-lag på Anfield.

– Forventningene på Anfield har hatt for vane å kvele livet ut av Liverpool i kamper som dette. Derfor var roen de røde spilte med like betydningsfull som poengene, slår Herbert fast.

– Kraftanstrengelsen mot Paris Saint-Germain så ikke ut til å prege et lag som fikk forberedelsene til kampen ødelagt av stormen Alis herjinger på Melwood midt i treningstiden fredag.

Herbert poengterer imidlertid at skaden på Virgil van Dijk var et tilbkeslag, selv om det ikke førte til noen problemer i denne kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]