– Neste kamp er sesongens største

Uansett resultat endrer ikke Liverpool-spillerne den kollektive tankegangen.

13. jan 2019 kl 09.43 Marius Rabben

Det er noe Jürgen Klopp gjerne gjentar så ofte han har muligheten: Fokuset må være på neste kamp, ikke på alt som skal skje i etterkant eller hvordan tabellsituasjonen er. Den mentaliteten har også blitt banket inn i laget.

– I mitt og alle guttas hode tar vi én kamp av gangen, sier kaptein Jordan Henderson til klubbens nettside etter 1–0 over Brighton.

– Det er alt vi kan gjøre, og det er det vi har gjort frem til nå. Så hvorfor endre på det? Neste kamp er sesongens største – det er slik vi ser på det. Og neste uke er det en tøff kamp igjen. Vi tar kamp for kamp, så får vi se hvordan vi ligger an ved sesongslutt.

En selvsikker spillegruppe

Midtbaneprofilen hadde en god opptreden og viste seg særlig frem etter pause. Selv beskriver han Liverpools prestasjon på Amex Stadium som moden.

– Det var vanskelig, men vi forventet det. Brighton er et bra lag, spesielt på hjemmebane. De forsvarte seg veldig bra, var organiserte og vanskelige å bryte ned. Dette var en moden prestasjon av oss. Vi klarte å få scoringen og også holde nullen, så totalt sett er vi storfornøyde med tre poeng. Men vi kan fortsatt spille bedre, og det skal vi forsøke å gjøre.

At det nye året startet med to nederlag, inkludert mot den sterkeste tittelrivalen og tidlig exit i FA-cupen, påvirket ikke mentaliteten i spillergruppa, påpeker Henderson. Alt dreier seg heller om «muligheten til å vinne neste kamp», ikke dvele ved det som har skjedd.

– Vi er fortsatt veldig selvsikre som gruppe, og veldig samlet, som man kan se. Det spiller en stor rolle i selvtilliten når vi ser fremover, og en kunne se at vi ikke hadde mistet den selvtilliten vi har. Vi forholdt oss rolige, var tålmodige og fullførte jobben.

– Blant de vanskeligste stedene å spille

En med mål om å bli lagets kaptein i fremtiden, Trent Alexander-Arnold, sier de siste tapene gjorde møtet med Brighton ekstra viktig. Scouseren nektet å kaste inn håndkleet og spilte hele kampen tross et smertefullt overtråkk under oppvarmingen.

– Vi visste at vi måtte finne for å få momentumet tilbake og vise at vi virkelig er et topplag, og det klarte vi, forteller han.

– Jeg tror alle i ligaen vil være enige i at dette er et av de tøffeste stedene å spille, med bra fans og et solid lag som er vanskelig å ta. Vi syntes det var vanskelig å score mot dem selv på Anfield. Vi fikk 1–0 der og er fornøyde med å komme herfra med 1–0 også.

Trent sier det «definitivt» var vanskeligst før pausen. Kort tid etter sidebyttet skaffet Mohamed Salah straffe og scoret seiersmålet.

– I 2. omgang åpnet de seg litt mer opp, og scoringen hjalp oss nok ettersom de var nødt til å angripe litt mer. Selv når de gjorde det, var det vanskelig å score mot dem, og jeg mener vi viste vår motstandsdyktighet og forsvarte oss bra. De skapte ikke altfor mange sjanser mot oss.

– Alle visste hvor vanskelig det ville være å komme hit og ta alle poengene, så vi klarte oss strålende og ser frem til neste uke nå.

Neste helg kommer Crystal Palace på Anfield-besøk. Ettersom Liverpool er ute av FA-cupen har rødtrøyene deretter elleve dager til neste ligakamp – hjemme mot Leicester. I perioden mellom kampene tar Jürgen Klopp med spillerne på en treningsleir til Dubai.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]