Fikk kjenne på skadefrustrasjonen

Alexander-Arnold hyller arbeidsmoralen som Ox og Brewster har vist det siste året.

13. feb 2019 kl 12.02 Marius Rabben

Nå er duoen endelig helt skadefri og godt i gang med normal opptrening. Både Alex Oxlade-Chamberlain og Rhian Brewster deltok på den første fellesøkta under treningsleiren i Marbella.

– Det er noe som løfter stemningen enormt, sier Trent Alexander-Arnold til liverpoolfc.com.

– Man ser dem på behandlingsrommet og rundt omkring hver dag, og jeg tror alle instinktivt bare spør dem om hvor lenge de tror det er igjen nå. Det er sikkert litt travelt for dem, for med langtidsskader vet man ikke nøyaktig når man returnerer, men de har begge vist at de kan pushe kroppene sine til det ytterste for å komme tilbake så raskt som mulig.

18 år gamle Brewster har vært ute helt siden januar i fjor, mens Ox skadet kneet tre måneder senere.

– Har nok vært vanskelig

– Det har vært en skikkelig lang reise for dem begge. Ox har vært mer profilert enn Rhian, men Rhian har lagt ned like mye hardt arbeid som det Ox har. Han skal ha mye skryt for det i en så ung alder. Han har ikke spilt mye med førstelaget, men han er i et miljø hvor han befinner seg i og rundt førstelaget uten muligheten til å vise seg ordentlig frem. Det har nok vært vanskelig for ham – å se andre unge spillere være med på benken og tenke at «det kunne vært meg hvis det ikke var for skaden». Men han har nok utnyttet det på motsatt måte og heller brukt det som motivasjon.

ENDELIG I SPILL IGJEN:
ENDELIG I SPILL IGJEN:  Rhian Brewster har vært ute med skade i over et år. På plass i Marbella trente han med laget tirsdag.

– Han har hatt en enorm vilje til å vise manageren at han ønsker å være i og rundt førstelaget når han er tilbake. Det er målet hans, og jeg er sikker på at det hadde skjedd allerede hvis han ikke var skadet.

Returnerte før skjema

Å slite med skader er ikke noe Alexander-Arnold selv har mye erfaring med, men scouseren måtte stå over tre kamper etter å ha fått problemer med kneet mot Brighton (1–0) borte 12. januar. Han gikk glipp av møtene med Crystal Palace (4–3), Leicester (1–1) og West Ham (1–1).

Comebacket kom heldigvis noe raskere enn antatt, ifølge Trent, da han fikk et snaut kvarter i tremålsseieren over Bournemouth lørdag.

RETURNERTE:
RETURNERTE:  Alexander-Arnold kom inn i 2. omgang mot Bournemouth etter å ha stått over tre kamper med skade.

– Det var noe jeg egentlig aldri har opplevd før, å være skadet. Det var noe nytt som jeg måtte håndtere, så det var vanskelig for meg. Men det er takket være hjelpen fra manageren, fysioene og det medisinske teamet at jeg kom tilbake så raskt – før skjema.

– Jeg føler meg bra nå; det var godt å få litt tid der i helga, noe som vil hjelpe meg med å komme tilbake for fullt og pushe på. Og forhåpentlig kan jeg starte noen kamper de neste ukene.

– Uten kontroll

20-åringen sier opplevelsen av å være skadet og utilgjengelig for spill er spesielt vond fordi man føler seg nytteløs.

– Det var vanskelig fordi du ikke har kontroll i det hele tatt, i motsetning til når du er på banen og føler at du er i stand til å ha innflytelse på kampen ved å hjelpe laget.

– Det var vrient å erkjenne at jeg ikke kunne bidra i kamper, men jeg var der og forsøkte å støtte gutta så bra jeg kunne. Vi fikk ikke alle resultatene vi ønsket, men vi tapte ikke og slo tilbake i helga med tre poeng.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]