– Det er en kamp vi burde avgjort tidligere

Jürgen Klopps tanker etter den 20. Premier League-seieren for sesongen.

11. jan 2020 kl 21.59 Arild Skjæveland

Liverpool slo Tottenham 1-0 lørdag kveld, og fortsetter bare den eventyrlige sesongstarten. Uansett hvor vanskelig oppgaven ser ut, så finner Jordan Henderson og co en løsning og stikker av med alle tre poengene.

– Vi måtte spille for det, og til slutt måtte vi kjempe veldig hardt for det. Vi kunne ha avgjort kampen tidligere, og jeg vil si at vi burde ha gjort det. Sjansene var ganske klare, sa Jürgen Klopp på pressekonferansen etter kampen.

– Jeg synes vi spilte eksepsjonell fotball og fikk «Robbo» ned til linja, men da kunne vi ikke finne en umarkert spiller, eller en forsvarer blokkerte den siste ballen. Vi kunne gjort det bedre i disse øyeblikkene, men det var bare 1-0, og det er normalt.

– Mot et lag som Tottenham så er det ikke avgjort, og til slutt måtte vi ha flaks i en situasjon, og måtte var avhengig av «Ali» i to eller tre andre situasjoner, sier han.

Dominerte lenge

Tottenham lå dypt frem til det gjensto 20 minutter. Da løftet de seg, og skapte flere problemer.

– Frem til det var spilt 72 eller 73 minutter tror jeg vi hadde 77-80 prosent ballinnehav. Det er en stor utfordring å komme hit og ha så mye ball når du vet om kontringsstyrken til disse spillerne på banen, sier Klopp.

– Det var intenst, men jeg synes vi fortjente de tre poengene. Det var ikke den beste kampen vi har spilt så langt, men det var veldig bra. Som jeg sa, spilte vi veldig bra i store deler av kampen, og til slutt måtte vi kjempe skikkelig, sier han.

Skryter av Firmino

Roberto Firmino ble matchvinner med scoringen sin i førsteomgang.

– Da jeg gikk for å klemme ham etter kampen så ønsket han å snakke først. Han sa «jeg vet at jeg burde ha score flere mål», men det var absolutt ikke det jeg skulle si! Det er trolig sant, men jeg vet ikke helt.

– Han skulle ha scoret umiddelbart med den første sjansen. Det var strålende spilt, og på et eller annet vis treffer han målvakten, og Oxlade treffer stolpen. Ja, han er en super spiller - super. Det er ikke første gang jeg sier det, og forhåpentligvis heller ikke siste. Ganske imponerende!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]