Fem ting om kampenDéjà vu til Madrid og vanvittige tall

Liverpool har tatt utrolige 61 av 63 mulige poeng.

Déjà vu til Champions League-finalen

1-0 kom ikke like tidlig som i Madrid - og Liverpool skapte flere større sjanser her enn de gjorde på Wanda Metropolitano, men likevel kunne få en følelse av déjà vu her. Og ikke bare fordi Divock Origi etterhvert kom til banen - og nesten scoret!

Det tok sin tid før en kunne puste lettet ut, men når en først kunne, var det rett og slett vanvittig deilig. Dette er en stor, stor, stor seier!

Liverpool var langt unna sitt aller beste, som vi har sett mot Leicester City og Sheffield United de siste ukene, men var likevel det klart beste laget selv på en dag det ikke fungerte. 

Og så må en kanskje tenke litt på hva en skal kunne forvente i en slik kamp, der Tottenham ble en så tydelig underdog, og spilte som en. Likevel kom de til en del avslutninger, men Alisson Becker var veldig trygg og god i buret. 

Firmino på bortebane

Roberto Firmino har ikke scoret på Anfield siden kvartfinalen mot FC Porto i fjorårets Champions League. Det var i starten av april. Men hva gjør vel det? Liverpool har andre spillere som scorer på Anfield uansett!

Det «Bobby» gjør mer enn noen andre, er å score på bortebane! Han kunne ha scoret allerede før to minutter var spilt - men måtte vente på scoringen. Da han fikk sjansen lurte han bort debutant Japhet Tanganga, fikk ballen på venstrefoten og banket den i mål.

Dette var hans åttende scoring på fremmed gress denne sesongen. Seks av dem har kommet i Premier League.

Han feiret med å holde seg over øyet, en feiring vi kjenner igjen fra forrige sesong, etter at han fikk en finger i øyet mot nettopp Tottenham.

ØYET: At Roberto Firmino holder seg over øyet mot akkurat Tottenham er ikke tilfeldig.

ØYET: At Roberto Firmino holder seg over øyet mot akkurat Tottenham er ikke tilfeldig.

Mourinho hadde en klar plan

Det var tydelig hva José Mourinhos kampplan var i dag. Uten Harry Kane, og med en lang skadeliste, gikk han «ultra Mourinho», og Spurs lå veldig lavt. De satset på lange baller opp mot Hueng-min Son og Lucas Moura.

Til en viss grad fungerte det - eller kunne ha fungert, for det var mye rom å slå ballen i. Problemet var bare at de måtte klare seg mot lynraske Joe Gomez og Virgil van Dijk omtrent på egenhånd, i tillegg til verdens beste målvakt. 

Da må en nesten lykkes 100 prosent med kontringene, og det gjorde Spurs heldigvis ikke. De to store sjansene de fikk ble brent - og Liverpool holder nullen, igjen!

HOLDER NULLEN: Alisson Becker og Liverpool holdt buret rent, igjen.

HOLDER NULLEN: Alisson Becker og Liverpool holdt buret rent, igjen.

Scorer «alltid»

Jürgen Klopps lag er en garantist for scoringer. Nå er Liverpool det tredje laget i Premier League-historien som scorer i 30 Premier League-kamper på rad, ifølge Sky Sports.

Rekorden er det Arsenal som har. De scoret i 55 ligakamper på rad mellom mai 2001 og november 2002. Manchester United har 36 kamper på rad mellom desember 2007 og november 2008.

Sist Liverpool gikk av banen uten å score i en ligakamp, var 3. mars 2019 mot Everton.

Tall, tall, tall...

Liverpool har nå gått en «hel ligasesong» ubeseiret. Det er spilt 38 kamper siden tapet mot Manchester City 3. januar i fjor - og på de kampene har Jürgen Klopps lag tatt helt vanvittige 104 poeng 114 av mulige.

Det er helt ubeskrivelig bra!

Men det viktigste, er selvsagt ikke tallene som hører med forrige sesong. Det er denne sesongen. Med kun to avgitte poeng, har en nå tatt 61 av 63 mulige. Det er historiens beste start, og hvor skal dette ende?!

Samtidig som Leicester City snublet gjør altså Liverpool jobben, og har en luke på 16 poeng til Leicester med én kamp til gode, og 17 poeng til Manchester City med like mange kamper spilt. Det er ikke til å tro.

Nyt det!