– Ingen i garderoben tror på det enda

Hele verden har omtrent delt ut ligagullet til Liverpool. Robertson påpeker at ingen i garderoben snakker om slikt enda.

20. jan 2020 kl 16.54 Jens Hapnes Rege

Etter søndagens seier virket det som om hele verden for alvor bestemte seg for at Liverpool hadde vunnet Premier League. 

Til og med Liverpools vanligvis nervøse fans begynte å synge om ligagull for første gang på lenge. 

Andy Robertson løste som vanlig jobben sin pliktoppfyllende i gårsdagens kamp, og han kunne ha fått en målgivende da han serverte Mo Salah på sølvfat i andre omgang. Han påpeker at spillerne ikke har mistet bakkekontakten.

– Vi skulle ønske vi kunne sagt ja, at vi nærmer oss ligatittelen, men nei. Vi spilte mot rivalene som vi har hatt gode kamper med de siste årene og fansen ville gni det inn litt. Men vi lar oss ikke rive med, sa han ifølge liverpoolfc.com etter kampen. 

– En kamp av gangen

– Helt til tittelen er over hodet vårt tror vi ingenting. Ja, ledelsen er 16 poeng, men vi vet hvor tøft det blir. Vi har slått United og om tre dagers tid skal vi bort til Wolves som flyr høyt. Det er en veldig vanskelig kamp. 

– Vi vet hvor vanskelig denne ligaen er og hvordan tabellen kan endre seg på noen uker. Det er opp til oss å sørge for å holde 100% fokus. Hvis vi gjør det kan vi fortsette å huke av kampene, og forhåpentligvis komme nærmere og nærmere. 

Robertson får også spørsmål om det er mulig for dette laget å gå ubeseiret, men sier at det i likhet med tittelen ikke er noe laget tenker på. 

– Vi tenker ikke på det. Vi går inn i alle kamper for å vinne - det er målet. Vi ønsker ikke å bli slått og tape poeng, men vi har sagt mange ganger at vi jobber fra kamp til kamp, så hvorfor endre på det nå?

– Å se for langt og tenke på å gå ubeseiret er tåpelig. Vi fokuserer på Wolves og går inn i en tøff kamp og prøver å få beina friske for å levere en god forestilling. 

– VI krysser fingrene for at vi gjør det, og etterhvert vil kampene bli færre og færre og forhåpentligvis kan vi bli mestere. 

– De siste 39 kampene har vært utrolige, men det er uheldig for oss at det ikke var en sesong. Vi er inne i en god rekke, vi er selvsikre, syv rene bur på rad er stort og vi håper det fortsetter i lang tid. 

– Vi lar andre si at Liverpool kommer til å vinne ligaen, men ingen i garderoben tror på det enda, og det kan vi se med hver prestasjon vi leverer, avslutter skotten. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]