– Jeg konkurrerer med de beste i verden

Curtis Jones har fått et gjennombrudd denne sesongen, men påpeker at det er trangt om plassene i startelleveren.

14. jan 2020 kl 17.33 Jens Hapnes Rege

Curtis Jones har vært det store gjennombruddet denne sesongen, etter å ha vært et relativt ubeskrevet blad før sesongen. 

18-åringen imponerte i ligacupkampene, som resulterte i Premier League-debut og nye minutter i FA-cupen. Det hele toppet seg da han scoret vinnermålet mot Everton i FA-cupen på Anfield, sa unggutten i et intervju med liverpoolfc.com etter kampen.

Nå ønsker scouseren å utvikle seg videre, men han skjønner at tålmodighet kan bli nødvendig for å trenge gjennom nåløye. 

– Jeg prøver å presse på for en plass for en plass i førstelaget, men det er noen verdensklasse-spillere som scorer mange mål foran meg. Jeg konkurrerer med de beste i verden. 

Enorm utvikling

Etter å ha hatt en skuffende fjorårssesong, hvor det bare ble syv mål og tre målgivende, begynte flere å stille spørsmål ved hans muligheter på toppnivå. Nå har han stilnet kritikerne. 

– Et av hovedmålene mine denne sesongen var å score flere mål, sa Jones om utviklingen etter mandagens U23-kamp. 

Flere begynte å stille spørsmål ved hans muligheter på toppnivå etter den forrige sesongen, men med 14 mål og syv målgivende allerede for reservelaget har han stilnet kritikerne. Han har også markert seg med målpoeng for førstelaget. 

ØYEBLIKKET: Jones sendte Liverpool videre i FA-cupen med et vanvittig mål mot Everton.

ØYEBLIKKET: Jones sendte Liverpool videre i FA-cupen med et vanvittig mål mot Everton.

I mandagens kamp var Jones en av de mest aktive spillerne på banen, og hadde hele ti skuddforsøk i løpet av kampen. Han fikk også belønning for forsøkene da han la på til 4-0 like før slutt. 

– Jeg bare fortsatte å kjøre på i kampen. Noen ganger kan jeg ta selvkritikk og si at jeg var litt for egoistisk, og kunne ha satt opp lagkamerater i bedre posisjoner. Men jeg vet hvordan guttene er, de tar det rolig og jeg tror de alle er glade for at jeg fikk målet. 

– Jeg vet det er vanskelig, men hver gang jeg kommer til U23-laget er jeg bare takknemlig til Critchley og resten av støtteapparatet for muligheten til å spille, holde meg i form, arbeide hardt og vise hva jeg kan. I dag (mandag kveld) viste jeg noe av det. 

I drømmeland

Jones har som nevnt fått minutter for Liverpool i flere turneringer. Nå er han mer etablert, men påpeker selv at han bare må fortsette å banke på døra til Klopp. 

– Med en gang jeg begynte på førstelaget, var det sykt og jeg kunne egentlig ikke ha drømt om det engang. Ettersom jeg er en lokal "lad", var det alltid drømmen min å være rundt førstelaget. 

– Men jeg visste hvor vanskelig det ville være med laget - det er fantastiske spillere. Jeg er bare glad for å være rundt de, og gir 100 prosent hver dag for å prøve å få en plass i laget, avslutter den talentfulle midtbanespilleren. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]