– Liverpool kjøper ikke superstjerner, de skaper dem

Jamie Carragher er overrasket over hvor formidabel utviklingen har vært de siste sesongene.

13. jan 2020 kl 17.00 Arve Vassbotten

Liverpool har brukt betydelig med pund på å forsterke troppen de siste sesongene med spillere som Alisson Becker, Virgil van Dijk, Mohamed Salah, Fabinho og Sadio Mané, for å nevne noen, men Jamie Carragher mener det er gjort en enda viktigere jobb på treningsfeltet.

– Det er ikke slik at Liverpool bare kjøper spillere med spesielle kvaliteter, som ingen andre ser i disse spillerne. Andy Robertson kom fra Hull, Gini Wijnaldum rykket ned med Newcastle, Mohamed Salah hadde vært i Chelsea og Sadio Mané hadde spilt i Premier League, de har ikke henvendt seg til de beste klubbene i verden for å kjøpe deres beste spillere.

– Det er greit å kjøpe spillere, men det handler til sist om hva du gjør med dem. Det er noe vi glemmer til tider. Når du har fått spillere, må du gjøre dem bedre, og Jürgen Klopp får sannsynligvis ikke nok honnør for den jobben han gjør som trener, sier Carragher til Sky Sports

– Liverpool kjøper ikke superstjerner, de skaper dem, legger han til.

– Det beste laget å se på

– De ser så komfortable ut i kampene, selv når de leder 1-0, sa han etter Tottenham-kampen. 

– Da Klopp kom inn var det spennende fra start til slutt, de var et spennende lag å se på, men nå er de det beste laget å se på. De gjør alltid nok i kamper, og i de største kampene er de på sitt beste, mener den tidligere Liverpool-spilleren. 

– Vi visste at han var en topp manager, men jeg trodde ikke at denne utviklingen av laget over noen år var mulig. Det å komme til det nivået at de er det beste laget i verden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]