Carragher: – Det var interessant å se. Jeg forventet ikke det laget mot Wolverhampton

Det har blitt lite hvile for Liverpools førstevalg i de seneste kampene, kanskje kommer mulighetene for rullering denne uken.

31. des 2019 kl 08.49 Kenneth Baraas

Jürgen Klopp varslet rullering før kampen mot Wolverhampton, men gjorde, noe overraskende, kun én endring fra forrige kamp - med Adam Lallana inn. Motstanderen hvilte flere av sine førstevalg, mens for eksempel tittelkonkurrent Leicester hvilte ni spillere i sin seier over West Ham i samme runde.

– Det var interessant å se, jeg forventet ikke det laget mot Wolverhampton. Jürgen Klopp sa før kampen at Shaqiri skulle startet, som ville gjort det til to endringer, sier Jamie Carragher til Sky Sports.

– De spiller nå tre kamper denne uka, de møter Sheffield United på torsdag, og jeg tror fra søndag (Wolves-kampen) til torsdag er en lang nok pause til å kunne stille det samme laget en gang til, det vil ikke være noe problem.

Liverpool maktet å ri inn de tre poengene, til tross for et til tider massivt press fra Wolverhampton. Kanskje det var nødvendig å stille forholdsvis uendret, og trolig vil førstevalgene i laget få litt etterlengtet hvile utover i uka.

«Nytt» Everton-lag

Etter Sheffield-kampen venter Everton i FA-cupen allerede på søndag. Der møtes en velkjent herremann på sidelinjen. Den eneste manageren som har utmanøvrert Klopp denne sesongen: Carlo Ancelotti. Det spørs om Liverpool-manageren våger å rullere like mye i den kampen som i forrige kamp mot Everton - da Klopp gjorde flere endringer, men likevel tok en komfortabel seier.

– Det spørs hva Klopp tenker rundt Everton-kampen. Som regel gjør topplagene endringer i FA cupen, men det er ikke hvilken som helst motstander som møtes.

– Han gjorde mange endringer mot Everton i ligaen, og kanskje han føler at han kan gjøre det igjen. Det er FA cupen og det er Everton, men det er et annet Everton-lag nå enn sist.

– Carlo Ancelotti har kommet inn og det er mer som står på spill på et vis. Åpenbart vil man ikke tape den kampen, og man ønsker å holde formen gående. Det er vanskelig å si om det vil gjøres endringer i Everton-kampen eller Sheffield-kampen, fortsetter Carragher.

KLIPPEKORT?
KLIPPEKORT?  Divock Origi trives godt mot Everton.

Alternativene

Klopp forklarte de få endringene til Wolves-kampen med at det var slik det måtte gjøres grunnet mangel av alternativer.

– Hvis du ser på benken mot Wolves, så satt det tre unggutter der. Det er kanskje ikke så mye rom for å gjøre endringer, sier Carragher.

Naby Keita, James Milner og Divock Origi var de eneste seniorspillerne som satt på benken mot Wolverhampton, ved siden av reservekeeper Adrian.

Xherdan Shaqiri blir trolig ikke klar. Sveitseren vil være ute i 7-10 dager, ifølge Klopp.

Liverpool møter først et Sheffield-lag i godt slag. Opprykkslaget ligger på en overraskende 8. plass, og har vist seg vanskelige å spille mot denne sesongen. Everton har fått en oppsving med Ancelotti som manager og står med to seire på rad, og har presset seg inn i topp ti på tabellen.

Den ovennevnte trioen vil nok få tillit i disse kampene med sine friske(re) bein. Keita har vist storform i det siste og kan være med å låse opp ethvert tett forsvar, Milner sin arbeidskapasitet kan komme godt med mot to hardtarbeidende motstandere og Origi virker å være selvskreven i Merseyside-derbyer - etter sine gjentatte gode prestasjoner mot naboen.

Troppen merker at flere og flere skader skaper mindre rom for rullering, men heldigvis er de få alternativene på benken gode. Lallana viste mot Wolverhampton at han også er å regne med, etter en god oppvisning i både fremover og bakover i banen. Og kanskje vil noen av ungguttene få muligheten, da først og fremst i cupen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]