Deadline day på mandag. Her er spillerne som kan forsvinne

Xherdan Shaqiri er en av flere spillere som kan forsvinne ut portene innen overgangsvinduet stenger.

3. okt 2020 kl 21.27 Jens Bessesen

Salget av Rhian Brewster er ventet å bli fulgt opp av flere overganger innen overgangsvinduet stenger midnatt natt til tirsdag 6. oktober. 

Liverpool har så langt dette vinduet solgt Dejan Lovren, Ki-Jana Hoever, Ovie Ejaria og nevnte Brewster. Til sammen har det generert rundt 50 millioner pund i inntekter. Med kjøpene av Kostas Tsimikas, Thiago Alcantara og Diogo Jota har Liverpool forpliktet seg til å bruke drøyt 80 millioner kroner. 

Det er flere ting som tyder på at Liverpool kan tjene inn igjen dette ettersom flere spillere kan forsvinne ut portene på Melwood i løpet av de neste dagene. 

Shaqiri til Italia?

Ryktene rundt Xherdan Shaqiris fremtid skjøt fart da han ikke var involvert i torsdagens kamp mot Arsenal, og Jürgen Klopp bekreftet at det verken dreide seg om skade eller disiplinære årsaker. 

Ifølge James Pearce i The Athletic verdsetter Liverpool sveitseren til 20 millioner pund, og to klubber - hvorav en er i Serie A - skal ha startet forhandlinger. 

Shaqiri startet kun to ligakamper forrige sesong, men har blitt en populær figur blant Liverpool-supporterne etter gode prestasjoner mot blant annet Manchester United og Barcelona. 

Grujic og Wilson har imponert

Ifølge Pearce er det to andre førstelagsspillere som kan forsvinne på permanente avtaler - Harry Wilson og Marko Grujic. Burnley har lagt inn bud på Wilson, men 12+4 millioner pund var for lite for Liverpool. Skulle det ikke komme inn et bedre bud vil Wilson trolig bli igjen som en backup-spiller i troppen til Klopp. Wilson startet torsdagens kamp mot Arsenal.

Grujic har imponert i ligacupen, og ifølge Pearce har ingen klubber vært i nærheten av å gi de 20 millionene pund Liverpool krever - til tross for interesse fra Bundesliga og Premier League. Liverpool har så langt vært klare på at serberen ikke skal lånes ut. 

Men Klopp skal ha vært imponert over både Grujic og Wilson sine prestasjoner på trening, og har ingen problemer med å ha de i troppen om det ikke skulle komme akseptable bud før vinduet stenger.

Yngre spillere på vei bort

Liverpool Echo har kikket nærmere på spillere som er enda litt lenger unna Klopps førsteellever. 

Det er ventet at flere utlånsavtaler vil komme i orden for yngre spillere. Overgangsvinduet mellom Premier League og klubber i Football League stenger ikke før 16. oktober, så her er det ikke like mye hastverk. 

Ben Woodburn, Nathaniel Phillips, Yasser Larouci, Herbie Kane og Liam Millar er spillerne som nevnes, og det kan være snakk om både permanente avtaler eller utlån. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]