FIFA-presidenten tar avstand fra europeisk superliga

Gianni Infantino sier han ikke støtter planene om European Premier League.

22. okt 2020 kl 15.43 Jens Bessesen

Denne uken blusset temaet om en europeisk superliga nok en gang opp, da Sky avslørte at Liverpool og Manchester United er blant en rekke toppklubber som er i konkrete samtaler om konseptet. 

Sky meldte at European Premier League fikk støtte av FIFA, men nå antyder FIFA-president Gianni Infantino at det ikke stemmer.

– Som president er jeg interessert i VM for klubblag, ikke en superliga, sier Infantino til sveitsiske medier, gjengitt av The Telegraph

Opptatt av hele verden

– For meg handler det ikke om Bayern München mot Liverpool, men Bayern München mot Boca Juniors, sier Infantino videre. 

Han ønsker at klubber utenfor Europa skal få større global oppslutning i framtiden. 

– Liverpool har 180 millioner fans i verden. Flamengo har 40 millioner fans og 39 av dem er i Brasil. Liverpool har kanskje 5 millioner fans i England og 175 millioner fans verden over, sier han. 

– Jeg vil at klubber utenfor Europa skal få større global oppslutning i framtiden. Det er min visjon - å ha 50 klubber og 50 landslag som kan bli verdensmestere, sier presidenten. 

Mulige Champions League-endringer

UEFA gikk tidligere denne uken ut og sa at de ikke tar planene om superligaen seriøst, og Manchester United-sjef Ed Woodward sa at planene er ukjente for han.

I stedet ventes det endringer i Champions League, noe samme Woodward bekreftet at det er samtaler om. Fra 2024 kan en av endringene være å utvide til 36 deltakerlag, skriver Telegraph. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]